مستأجران چگونه می‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند؟ + شرایط قیمت طلا و سکه بازار طلای مشهد در روز مذاکرات اعلام شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آیا مشکل تعطیلی پنجشنبه‌ها حل می‌شود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۵ هزار تومان در روز مذاکرات گلایه های مردمی از دهک بندی یارانه ها و آنچه مردم از تغییر دهک باید بدانند تغییر در نحوه واریز سهمیه سوخت | قیمت و میزان سهمیه بنزین هم تغییر می‌کند؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: بیش از ۲۷۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای خراسان رضوی جلب شد شاخص کل بورس شگفتی آفرید | فتح قله ۳ میلیونی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) زمان واریز یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی، گران‌ترین میوه‌ها سقوط دوباره تتر در آستانه دومین جلسه مذاکرات (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌ها مراجعه نکنند طرح جدید مسکنی دولت برای مردم | دولت صاحبخانه مردم می‌شود! جزئیات حذف یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد افزایش خودسرانه قیمت خودرو‌های وارداتی توسط واردکنندگان جایگاه‌های سوخت به ایستگاه شارژ خودرو برقی مجهز می‌شوند رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از شرکت‌های هرمی تا طلای آنلاین

  • کد خبر: ۳۱۴۳۷۵
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
از شرکت‌های هرمی تا طلای آنلاین
چرا با وجود تجربه‌هایی مانند کوروش کمپانی، شرکت‌های هرمی، فروش سهام شرکت‌ها خارج از بورس و مؤسسات مالی و اعتباری همچنان بخشی از مردم جذب این‌گونه روش‌های سرمایه‌گذاری می‌شوند؟

این روز‌ها با داغ‌شدن بازار فروش آنلاین طلا و نگرانی از تکرار تجربه‌هایی مانند کوروش کمپانی، شرکت‌های هرمی، فروش سهام شرکت‌ها خارج از بورس و مؤسسات مالی و اعتباری، این پرسش مطرح می‌شود که چرا با وجود چنین تجربه‌هایی، همچنان بخشی از مردم جذب این‌گونه روش‌های سرمایه‌گذاری می‌شوند؟

متهم‌کردن شهروندان به طمع‌ورزی و سرزنش آنها، نخستین پاسخی است که برخی رسانه‌ها و کارشناسان مطرح می‌کنند. آنها معمولا با انتقاد از شهروندانی که همچنان به این روش‌های سرمایه‌گذاری روی می‌آورند، این مسئله را ناشی از درس‌نگرفتن از گذشته می‌دانند. اما آیا واقعیت ماجرا همین است؟

اگر به روش‌هایی که این شرکت‌ها برای جذب سرمایه به کار می‌گیرند دقت کنیم، درمی‌یابیم که آنها کم‌وبیش از شیوه‌های مشابهی برای جلب سرمایه‌های مردم استفاده می‌کنند. طبق اعلام مرکز آمار، در دی‌ماه امسال نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های کشور به ۳۲درصد رسیده است. این رقم تورم نشان می‌دهد که نگهداری پول نقد اصلا جذاب نیست.

از سوی دیگر، میزان سودی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند، ناچیز و کمتر از نرخ تورم است. همچنین به دلیل افزایش جهشی قیمت مسکن، خودرو و سکه، شهروندان نمی‌توانند با سرمایه‌های خرد خود در این بازار‌ها سرمایه‌گذاری کنند. در چنین شرایطی شرکت‌های یادشده تلاش می‌کنند با وعده سوددهی درخورتوجه در قبال سرمایه‌گذاری اندک، توجه شهروندان را جلب کنند.

این شرکت‌ها ارقامی را برای سرمایه‌گذاری تعیین می‌کنند که ازدست‌دادن آنها، هرچند موجب ناراحتی و فشار بر افراد می‌شود، اما به‌طور کلی زندگی سرمایه‌گذاران محتاط را فلج نمی‌کند. همین موضوع باعث می‌شود افراد با یک محاسبه ساده به این نتیجه برسند که درصورت سودکردن، منفعت خوبی کسب خواهند کرد و در صورت ضرر، مبلغ از‌دست‌رفته چندان زیاد نیست.

این رویکرد، سرمایه‌گذاری در بازار‌های جدیدی مانند طلای آنلاین و کوروش کمپانی را جذاب جلوه می‌دهد. اما در طرف دیگر ماجرا، این شرکت‌ها هرچند به ظاهر مبالغ اندکی را از افراد مختلف جمع‌آوری می‌کنند، اما در مجموع، سرمایه درخورتوجهی را جذب می‌کنند که برایشان سود هنگفتی به همراه دارد. این همان منطقی است که «منسر اولسون» در کتاب فراز و فرود ملت‌ها برای تبیین فعالیت ائتلاف‌های توزیعی در فضای اقتصادی ترسیم می‌کند.

با این‌حال چنین فعالیت‌هایی موجب تخریب سرمایه اجتماعی و آسیب به فضای کسب‌وکار کشور می‌شود. هر بار که این شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند و موجب ضرر مالی شهروندان می‌شوند، اعتماد عمومی به فضای اقتصادی کشور کاهش می‌یابد. این مسئله باعث تضعیف اعتماد اجتماعی که زیربنای همه پیشرفت‌های اقتصادی است، خواهد شد. همین موضوع، اهمیت برخورد با این شرکت‌ها را دوچندان می‌کند، زیرا آنها درحال بازی با آینده اقتصاد کشور هستند.

در نهایت، راه‌حل اساسی برای پایان‌دادن به فعالیت این‌گونه شرکت‌های واهی، ایجاد ثبات اقتصادی، کنترل تورم و بهبود فضای کسب‌وکار است. تا زمانی که تورم بالا باشد و ارزش پول ملی کاهش یابد، شهروندان برای حفظ اندوخته‌های خود به دنبال راه‌های جایگزین خواهند بود و همین مسئله، فرصت سوءاستفاده را برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری غیرواقعی فراهم می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->