باند بین المللی قاچاق مواد مخدر توسط پلیس فرودگاه مشهد متلاشی شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) یادی از مرحوم محمود مرتضایی‌فر، معروف به وزیر شعار | تنها عضو وزارت شعار «نسل‌کشی زنان»؛ مفهوم جنایت توسط رژیم صهیونیستی را عمیق‌تر کرد در حال ساخت واکسن سالک هستیم شیوع کمبود ویتامین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد، به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) سنگ‌نگاره کمرمقبولا در طرقبه‌شاندیز، در معرض تخریب انسانی آرمان امیدی برای ادامه درمان به تهران منتقل شد تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه می‌شوند ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه راهکارهای ساده برای حفظ سرمایه‌های شهری | بی تفاوت‌نبودن، مسئله این است! انجام ۷۳ مورد عمل کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وضعیت نگران‌کننده نرخ بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان | ترک تحصیل حدود یک میلیون دانش‌آموز آغاز اصلاح مدل بازرسی مشاغل خاص برای عدم قطع بیمه پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش تدریجی دما از فردا تا روز‌های پایانی هفته چرا از کودکی هیچ خاطره‌ای به یاد نمی‌آوریم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر تجهیز مدارس به فناوری‌های نوین دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان آغاز عرضه بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌های سراسر کشور (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دستاورد‌های کمیته امداد در ۴۶ سال خدمت باقی‌مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی در روزهای پیش‌ رو واریز می‌شود سرگذشت پسری معتاد که به‌همراه برادرانش، تمام شهرت و اعتبار پدر را نابود کرد دستگیری چند سارق و مال‌خر توسط پلیس مشهد | زندگی لاکچری زالو‌های شهری خودروی شوتی با ۴۴ میلیون تومان خلافی، در بوشهر توقیف شد ایران، برترین کشور منطقه در اهدای داوطلبانه خون ۱۸ مرگ ناشی از هاری از ابتدای سال تاکنون (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آمار قابل تأمل حیوان گزیدگی در ایران کاهش دردهای عضلانی با «زردچوبه» پدیده‌ای جدید بنام «بازنشستگان جوان» در مشاغل سخت و زیان‌آور | ۱۵ سال اختلاف بین بازنشسته عادی و بازنشسته پیش از موعد مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟ خطرات پنهان هوای آلوده برای مادران باردار و نوزادان
سرخط خبرها

دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان

  • کد خبر: ۳۱۴۳۹۶
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان
عضو هیات علمی پژوهشگاه هوافضا با حمایت بنیاد ملی علم ایران، موفق به کسب دانش فنی تکثیر درون شیشه و کشت سوسپانسیون سلولی برای تولید ترکیب ضد سرطان فیزالین (گیاه عروسک پشت پرده) شد. 

به گزارش شهرآرانیوز، «دستیابی به دانش فنی تکثیر درون شیشه و کشت سوسپانسیون سلولی برای تولید ترکیب ضدسرطان فیزالین» عنوان طرح پژوهشی حلیمه حسن‌پور عضو هیات‌علمی پژوهشگاه هوافضاست که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

حسن‌پور با مدرک دکتری تخصصی زیست‌شناسی-فیزیولوژی گیاهی، دانشیار گروه فیزیولوژی هوافضایی پژوهشگاه هوافضا درباره این طرح توضیح داد: گیاهان جزء ذخایر و منابع ژنتیکی هستند. تجارت جهانی روزافزون گیاهان دارویی، نسل گونه‌های مختلف را با خطر انقراض مواجه کرده است. استفاده مطلوب و منطقی از این منابع که به لحاظ فناوری بسیار کم هزینه‌تر و ساده‌تر از صنایع دارویی شیمیایی است، می‌تواند ضمن تأمین بخشی از نیاز‌های عمده بهداشتی و درمانی جامعه، از خروج ارز جلوگیری کرده و مانع گسترش وابستگی به خارج کشور شود.

وی افزود: استفاده از روش‌های بیوتکنولوژی نظیر کشت سوسپانسیون سلول و بافت می‌تواند به حفظ این سرمایه‌های ملی کمک کند و از این طریق به توسعه پایدار این گیاه در جامعه دست یافت.

وی ادامه داد: عروسک پشت پرده، گیاهی یک یا چند ساله است که در نواحی معتدل جهان رشد می‌کند. این گیاه دارای خواص درمانی ضد سرطان و ضد دیابت بوده و امروزه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است و نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

این محقق و پژوهشگر با اشاره به اهمیت تکثیر گیاه عروسک پشت پرده گفت: با توجه به ارزشمندی ترکیب فیزالین در اجرای این طرح پژوهشی به دنبال باززایی و تکثیر گیاه از طریق کشت بافت و سلول برای حفاظت و بهره‌برداری پایدار از ذخایر ژنتیکی آنها بودیم.

حسن‌پور ادامه داد: تلاش در جهت تأمین نیاز صنایع دارویی به مواد اولیه و دست‌یابی به دانش فنی کشت سوسپانسیون و لاین سلولی گیاه از دیگر اهداف پیگیری شده در این طرح بود.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر پژوهش‌های قابل توجهی برای درک عوامل محدودکننده تولید ترکیبات دارویی صورت گرفته و سازوکار‌هایی نیز برای افزایش این ترکیبات در کشت سلولی معرفی شده است. این سازوکار‌ها کشت سوسپانسیون سلولی، انتخاب لاین سلولی، کشت سلول‌ها در داربست و بهینه‌سازی شرایط کشت را شامل می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در این تحقیق، بذر‌ها پس از استریل در محیط کشت قرار گرفتند و از گیاهچه‌های حاصل برای القای کالوس و کشت سوسپانسیون سلولی استفاده شد. سپس سلول‌ها تحت شدت خاص میدان مغناطیسی قرار گرفته و محتوای متابولیت‌های دارویی آنها تحریک شد.

حسن‌پور در پایان خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از این پژوهش، علاوه بر حفظ ذخایر ژنتیکی گونه‌های دارویی بومی و با ارزش کشور، راه را برای تولید نیمه‌صنعتی متابولیت‌های دارویی در شرایط آزمایشگاهی و توسعه تکنولوژی کشت سلولی فراهم کرده تا در رفع وابستگی کشور به مواد اولیه دارویی کوشا باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->