نتیجه بازی پرسپولیس و خیبر خرم آباد(۷ دی ۱۴۰۳)+ ویدیو گل‌ها| پاقدم آقا کریم ویدیو| خلاصه بازی پرسپولیس و خیبر خرم آباد(۷ دی ۱۴۰۳) پخش زنده بازی تراکتور و نساجی (۷ دی ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین پخش زنده بازی پرسپولیس و خیبر خرم‌آباد (۷ دی ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین ترکیب پرسپولیس برابر خیبر خرم‌آباد مشخص شد (۷ دی ۱۴۰۳) | چیدمان هجومی آقا کریم! معرفی نفرات برتر کشتی فرنگی قهرمانی کشور باشگاه استقلال: شکایتی بابت زیلیکیچ و کیوسفسکی دریافت نکردیم| دردسر 90 میلیاردی عزیزی خادم زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال محروم است | پایان رویای بازگشت به سئول موسیمانه: درچالش‌های متعدد گرفتار شدیم، اما این فوتبال است آمار بد موسیمانه در استقلال| مربی سیاه‌پوست در آستانه اخراج؟ استقلال در باتلاق تساوی‌ها ویدئو| خلاصه بازی تیم‌های استقلال و چادرملوی اردکان (۶ دی ۱۴۰۳) نتیجه بازی استقلال و چادرملوی اردکان (۶ دی ۱۴۰۳) | هتریک در ناکامی! درویش: اگر می‌خواهید فوتبال اصلاح شود به تاج رای ندهید شکایت سپاهان از رضا درویش توافق فاتح تریم با الشباب سرمربی کوبایی تیم ملی بوکس، وارد ایران شد باقری دوباره تأکید کرد: به‌صورت موقت سرمربی هستم میزبانی بسکتبالیست‌های آسمان ولایت از پالایش نفت آبادان
سرخط خبرها
علم و ورزش

علل خشونت ورزشکاران و راهکار‌های کاهش آن چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۴۵۶
  • ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
علل خشونت ورزشکاران و راهکار‌های کاهش آن چیست؟
خشونت به هر نوع آسیب‌رساندن به خود یا دیگری گفته می‌شود که شامل تهدید، اهانت، دشنام، توهین یا صدمات فیزیکی به‌صورت عمدی است؛ بنابراین رفتار پرخاشگرانه به رفتاری گفته می‌شود که از روی قصد و عمد به‌منظور صدمه‌زدن به خود یا دیگری باشد. یکی از عوامل به‌وجود‌آمدن تنش و پرخاشگری، مطبوعات و رسانه‌ها هستند؛ چراکه رسانه​ها با کلام و نوشته​های خود انتظاراتی را در سطح ذهنی نسبت به بازیکن به وجود می​آورند که باعث می‌شود بازیکن برای رسیدن به آن انتظار، تلاش کند. از طرفی تأکید بیش‌از‌حد مربیان به نتیجه، ممکن است در بروز خشونت تأثیرگذار باشد؛ بنابراین فلسفه فکری مربیان نیز تأثیر مستقیمی در این زمینه دارد. مورد دیگری که ممکن است از علل پرخاشگری باشد، انتظارات خانواده، دوستان، اطرافیان یا اجتماع نزدیک ورزشکار است؛ ضمن اینکه انگیختگی بیش‌از‌حد ورزشکاران نیز بسیار دربه‌وجود‌آمدن پرخاش نقش دارد که این انگیختگی با توجه به پهنای باند ظرفیتی هر ورزشکار، متفاوت است.

راهکار‌های کاهش پرخاشگری ورزشکاران
گاهی مربیان ما می‌خواهند یک‌روزه پرخاشگری را کنترل کنند که امری محال است. همچنین هیچ‌گاه پرخاشگری به صفر نخواهد رسید، چراکه پرخاشگری جزئی از ذات انسان​هاست. بااین‌حال می‎توان آن را کنترل کرد و شرایط پرخاشگرایانه را در تمرین به وجود آورد؛ به‌عنوان‌مثال داوران با کارت​هایی که نشان می‌دهند، سیستم عصبی ورزشکاران را تحت‌فشار قرار می‌دهند و بازیکن نیز وقتی به لحاظ عصبی تحت‌فشار قرار گیرد، عصبی​تر می‌شود؛ بنابراین می‌توان این موارد را در تمرینات شبیه​سازی کرد.
ورزشکار پرخاشگر در اثر تنبیه متوجه می‌شود که پرخاشگری پیامد‌هایی منفی دارد. میزان تنبیه باید به‌اندازه‌ای باشد که اهداف پرخاشگری را سرکوب کند. علاوه بر این‌ها افراد دیگری که شاهد تنبیه هستند یاد می‌گیرند از انجام اعمال پرخاشگرانه پرهیز کنند. یک نمونه تنبیه در ورزش فوتبال، کارت قرمز است.
در روش قراردادبستن، ورزشکارانی که قرارداد را امضا می‌کنند، متعهد به اجرای قوانین می‌شوند. برای اثربخشی بیشتر، قرارداد باید شامل قوانین و مقررات رفتار ورزشکاران و شرایط اعمال تنبیه و پاداش باشد.
اگر ورزشکار مکررا رفتار پرخاشگرانه خود را بروز دهد، نیاز به کمک دارد تا خشم خود را مدیریت کند. گروه مدیریت خشم نوعی گروه‌درمانی است که در آن خشم شناسایی می‌شود و اعضای گروه، راهکار‌های مقابله با خشم را یاد می‌گیرند. تخلیه هیجانی یکی دیگر از راه‌هاست. ورزش سیستم عصبی ورزشکاران را پالایش می‌کند و باعث کاهش پرخاشگری ورزشکاران می‌شود. تمرینات ورزشی سخت و طولانی سبب کاهش تنش فیزیکی و خشم می‌شود؛ اما این اثر موقتی است و اثر آن کمتر از عاملی است که باعث ایجاد خشم حین انجام مسابقات در ورزشکار شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->