وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مواد شوینده و ترکیبات اسیدی را دور از دسترس کودکان قرار دهید

  • کد خبر: ۳۱۵۳۵۰
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
مواد شوینده و ترکیبات اسیدی را دور از دسترس کودکان قرار دهید
استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که کودکان زیر ۵ سال به شدت نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو هستند اظهار کرد: کودکان سعی دارند با اجسام پیرامون خود بازی و یا آن را در دهان خود بگذارند، بنابراین والدین باید هوشیار باشند و برای پیشگیری از بروز برخی آسیب‌ها، مواد شوینده و ترکیبات اسیدی را دور از دسترس کودکان قرار دهید

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری با بیان اینکه مسمومیت با ترکیبات شیمیایی می‌تواند بیش‌از‌همه تهدید‌کننده کودکان باشد، گفت: بلع، استنشاق و تماس پوستی با مواد شیمیایی می‌تواند به بدن آسیب جدی برساند. بلع مواد سوزاننده در اکثر موارد به دلیل کنجکاوی کودکان به صورت ناآگاهانه و بی احتیاطی والدین انجام میشود.

وی با اشاره به این که مواد سوزاننده در واقع به دو صورت اسیدی و بازی است اظهار کرد: به طور کلی باز‌ها از اسید‌ها خطرناک ترند و این مواد در منازل به عنوان لوله باز کن، جرم گیر، جوهر نمک و ... استفاده می‌شود.

وی افزود: باز‌ها به طور کلی خطر ناک‌تر از اسید‌ها هستند چرا که اولا اسید بسیار تند و بد بو است و کودک مقدار کمتری از آن را می‌خورد، ولی باز‌ها را به میزان بیشتری می‌خورند و ثانیا اسید نکروز انعقادی ایجاد می‌کند که کمتر در بافت نفوذ می‌کند ولی باز‌ها نکروز میعانی ایجاد می‌کنند و تا عمق بیشتری در بافت نفوذ می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نکته مهم این است که ارتباط دقیق بین میزان آسیب دهان و آسیب مری وجود ندارد یعنی اینکه ممکن است دهان سالم باشد و یا آسیب کمی دیده باشد ولی مری، معده و یا دستگاه گوارش آسیب جدی دیده باشد.

دکتر جعفری در رابطه با شوینده ها‌ی سبزی به والدین هشدار داد: این دارو‌ها را دسترس کودکان قرار ندهید چرا که این مواد دارای ترکیبات شیمیایی هستند و سوزاندگی شدیدی ایجاد می‌کنند.

وی به والدین توصیه کرد: زمانی که متوجه مصرف مواد قلیایی و اسیدی توسط کودکان شدید سریعا کودک را به مراکز درمان انتقال دهید و از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید، زیرا هر گونه اقدام اضافی می‌تواند آسیب بیشتری را بر جای بگذارد.

رئیس بیمارستان کودکان اکبر ضمن بررسی شیوع و عوارض ناشی از بلع اجسام خارجی در کودکان خاطرنشان کرد: انواع و اقسام اجسام خارجی وجود دارند که کودکان با توجه به سن و شرایط سنی خود آنها را بلع می‌کنند. اجسام خارجی که توسط کودکان بلع می‌شود معمولاً انواع سکه‌ها، قطعات اسباب‌بازی، تیله‌ها و هسته میوه‌ها هستند.

فوق تخصص گوارش کودکان با بیان اینکه سن شایع کودکانی که اجسام خارجی را می‌بلعند ۶ ماهگی تا ۳ سالگی و در موارد کمتری ۵ سالگی است، اظهار کرد: کودکانی که دچار مشکلات تکاملی و عصبی هستند نیز ممکن است اجسام خارجی را بیشتر از همسالانشان ببلعند.

وی ادامه داد: بلع برخی اجسام خارجی خطرناک است مثلا باطری‌های کوچک سکه‌ای که در اسباب‌بازی‌ها و چراغ قوه‌ها گذاشته می‌شوند می‌تواند در مری گیر کرده و کمتر از یک ساعت باعث سوراخ شدن آن و عوارض جدی برای کودک شود.

استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: نباید اسباب‌بازی‌ها، ساعت‌های مچی و وسایلی که از این باطری‌ها دارند را در دسترس کودکان سنین پایین قرار داد، زیرا در صورت بلعیده شدن نیاز به آندوسکوپی دارد بنابراین اگر والدین نسبت به این موضوع شک کردند باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

 دکتر جعفری تصریح کرد: آهن‌ربا یکی دیگر از اجسام خارجی خطرناک است که در صورتی که توسط کودکان بلعیده شود می‌تواند موجب گیر کردن قسمتی از روده یا معده توسط آن شود که در نهایت سوراخ شدن روده یا معده را در پی دارد و باید با عمل جراحی سنگین خارج شود در این مورد نیز توصیه می‌شود کودکان زیر ۴ سال به آهن‌ربا دست نزنند.

وی بلعیدن اجسام نوک تیز مانند سوزن، سوزن ته‌گرد و سنجاق قفلی را عاملی برای سوراخ شدن مری، معده و روده دانست که باید جهت درمان کودک را آندوسکوپی کرد.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر در پایان به امکانات تخصصی و فوق تخصصی این مرکز اشاره کرد و گفت: بیمارستان کودکان اکبر با در اختیار داشتن اعضای هیات علمی برجسته و تجهیزات و امکانات پیشرفته خدمات منحصر به فردی در این زمینه، به عنوان بزرگترین بیمارستان کودکان در شرق کشور ارائه می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->