سازمانی بی‌همتا، به نام صداوسیما ۲ کتاب درباره نیچه و سارتر منتشر شد بهترین قسمت‌های فصل هفتم سریال «آینه سیاه» (Black Mirror) + معرفی بازیگران و خلاصه داستان آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲ سریال جدید با بازی هدیه تهرانی و هانیه توسلی در شبکه نمایش خانگی آمار فروش اکران سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴ آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) سریال ناریا از امشب (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) جایگزین «پایتخت ۷» می‌شود + خلاصه داستان و زمان پخش جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد نمایشگاه نقاشی سریال پایتخت ۷ برگزار می‌شود آغاز فیلمبرداری فیلم خر لنگ کیانوش عیاری در مسجدسلیمان پیوند زیتون بر شاخه ترنج | درباره سیدعلی موسوی گرمارودی، شاعر، حافظ‌پژوه و مترجم قرآن پارسا پیروزفر با سریال جادوی سفید در راه شبکه خانگی یک ساختمان نیمه کاره! | نظر هنرمندان درباره لزوم تأسیس موزه هنر‌های معاصر خراسان رضوی جادوی زبان ساده و فکر تازه
سرخط خبرها

محسن عقیلی: «خدای جنگ» فیلمی است که باید دیده شود

  • کد خبر: ۳۱۵۴۱۷
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
محسن عقیلی: «خدای جنگ» فیلمی است که باید دیده شود
محسن عقیلی می‌گوید: اگر کسی به مطالعه تاریخ جنگ علاقه نداشته باشد، دیدن این فیلم به اندازه خواندن یک کتاب، ارزشمند است.

به گزارش شهرآرانیوز، در ماه‌های اخیر، موضوع قدرت دفاعی و توان موشکی ایران بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. فیلم سینمایی خدای جنگ که در جشنواره امسال به نمایش درآمده، به همین مقطع حساس از تاریخ معاصر ایران پرداخته و واکنش‌های متفاوتی را برانگیخته است. محسن عقیلی، مستندساز، در گفت‌و‌گو با ما به تحلیل این فیلم پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

محسن عقیلی، مستندساز، درباره فیلم خدای جنگ می‌گوید: این فیلم در زمان درستی به نمایش درآمد. در ماه‌های اخیر، بحث دفاع موشکی و حملات به سرزمین‌های اشغالی در فلسطین مورد توجه بوده و همین باعث شد که مخاطبان در سینما، واکنش‌های احساسی خاصی داشته باشند. برای اولین بار در یک اکران سینمایی دیدم که هنگام نمایش صحنه‌های شلیک موشک، تماشاگران با همان سبک و سیاقی که در جشن‌ها دست می‌زنند، فیلم را تشویق کردند.

او اضافه می‌کند: کارگردان سعی کرده روایتی دراماتیک از یک دوره تاریخی ارائه دهد، اما برخی تغییرات مانند انتخاب نام مستعار برای شخصیت حسن تهرانی‌مقدم، ممکن است برای مخاطبانی که به دنبال واقعیت‌های مستند هستند، چالش‌برانگیز باشد.

این مستندساز توضیح می‌دهد: این فیلم، درام خودش را ساخته و مسیر قهرمان را شخصی کرده است. قهرمان داستان، همسرش را در حمله‌ای موشکی از دست داده و این فقدان، انگیزه‌ای شخصی برای او ایجاد کرده است. این خط روایی باعث شده که مخاطب بتواند با شخصیت اصلی همراه شود.

عقیلی درباره کیفیت فنی فیلم ادامه می‌دهد: از نظر فیلم‌برداری، کیفیت قابل قبولی دارد، اما برخی سکانس‌ها مثل سکانس خانه ونک، از نظر تعلیق، می‌توانستند بهتر باشند. این صحنه‌ها در درام خانوادگی، کُند و در بخش هیجانی نیز آن‌طورکه باید، پرکشش نبودند.

او تماشای «خدای جنگ» را ضروری می‌داند و تأکید می‌کند: حتی اگر کسی به مطالعه تاریخ جنگ علاقه نداشته باشد، دیدن این فیلم به اندازه خواندن یک کتاب، ارزشمند است. مهم نیست که از نظر فنی یا داستانی ضعف‌هایی داشته باشد، موضوع این فیلم درباره قهرمانان ملی ماست و باید آن را دید.

این مستندساز درباره تحلیل محتوای فیلم اشاره می‌کند: خدای جنگ دو نگاه متفاوت را نمایش می‌دهد؛ از یک‌سو عزت و ایستادگی و از سوی دیگر، مذاکره و دیپلماسی. در فیلم، فرمانده‌ای را می‌بینیم که طرفدار مذاکره است، اما در نهایت تصمیمات او در برابر تصمیم قهرمان داستان، مقایسه می‌شود. این موضوع، با شرایط امروز کشور هم ارتباط دارد.

عقیلی می‌گوید: این اولین فیلمی نیست که درباره تهرانی‌مقدم ساخته شده، اما قطعاً نسبت به آثار قبلی، کیفیت بهتری دارد. ضمن اینکه به لحاظ داستانی و احساسی، مخاطب را بیشتر درگیر می‌کند.

او در پایان تأکید می‌کند: این فیلم روایتی از بخشی از تاریخ معاصر ماست. ممکن است برخی بخش‌های آن از واقعیت فاصله گرفته باشد، اما در نهایت، اثری است که باید دید و درباره آن فکر کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->