اجرای طرح ترخیص فوق‌العاده وسایل نقلیه توقیفی از فردا (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات تشکیل کارگروه رسیدگی به حادثه اتوبوس دانش‌آموزان، در استانداری کرمان مدارس، ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف پراید‌ها در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) حفظ سلامت دندان در بارداری، عاملی کلیدی در پیشگیری از زایمان زودرس است صالحی‌امیری: بخش خصوصی موتور محرکه توسعه گردشگری است کشف عامل مشکل حافظه و تمرکز در مبتلایان به کووید طولانی مدت معاون گردشگری: شرایط سفر برای همه مردم فراهم می‌شود صبحانه پُرکالری برای بیماران قلبی چه فایده‌ای دارد؟ دستگیری «تینیو» به  اتهام قتل اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است گفتگو با ۳ دانشمند از دانشگاه علوم پزشکی مشهد | انقلاب علمی در عرصه درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش نسبی دما تا جمعه پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی مشمول عفو شد چرا قطار بهترین گزینه برای سفر به مشهد است؟ پزشکیان: ایران برای تمام سلایق، باور‌ها و اقوام است قتل هولناک دختربچه ۱۰ساله به دست نامادری این فراورده‌های خوراکی غیرمجاز را نخرید وزیر علوم: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد طرح غربالگری «سایبان سلامت» در مدارس منتخب مشهد اجرا می‌شود  (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) انجام نخستین عمل ترمیمی قلب با روش مینیمال توراکوتومی در شمال شرق کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) ارائه بیش از ۲ هزار خدمت توان‌بخشی در مناطق کم‌برخوردار مشهد سبک زندگی سالم از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری می‌کند چرا مردم از دریافت خدمات باکیفیت پرستاری محروم‌اند؟
سرخط خبرها

آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۵۸۵۲
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳)
دبیر کمیته بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران ضمن اشاره به آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست رسمی دارویی کشور گفت: فهرست دارویی کشور آماده پذیرش درمان‌های هدفمند در این حوزه است، اما شرکت‌های دارویی باید مولکول‌های اثربخش و هزینه‌اثربخش را معرفی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نازیلا یوسفی عنوان کرد: یکی از حوزه‌های گسترده دارودرمانی، درمان بدخیمی‌هاست که به دلیل پیچیدگی‌های سلولی-مولکولی، تنوع بالایی دارد. دارودرمانی این بیماری‌ها شامل گروه‌های مختلفی مانند عوامل آلکیله‌کننده، آنتی‌متابولیت‌ها، ترکیبات طبیعی، آنتی‌بیوتیک‌های ضدتومور، عوامل هورمونی، درمان‌های هدفمند و ایمنی‌درمانی‌ها می‌شود.

وی افزود: از ۲۱ داروی آلکیله‌کننده در جهان، ۱۸ دارو در فهرست دارویی ایران موجود است و ۳ داروی باقی‌مانده حائز اهمیت نبوده و نبود آنها در کشور اختلالی در درمان ایجاد نمی‌کند. در گروه آنتی‌متابولیت‌ها نیز از ۱۹ داروی موجود در سطح جهانی، ۱۱ دارو در فهرست ایران ثبت شده است و داروی آزاسیتیدین نیز به‌صورت تک‌نسخه‌ای قابل دسترسی بوده و در حال طی مراحل ورود به فهرست است.

یوسفی ادامه داد: در گروه ترکیبات طبیعی، ۱۰ دارو از ۱۵ داروی موجود در جهان در فهرست دارویی ایران گنجانده شده است و سایر دارو‌های این دسته عمدتا فاقد متقاضی بوده‌اند. همچنین از ۹ آنتی‌بیوتیک ضدتومور، ۸ مورد در فهرست ایران قرار دارد.

وی با اشاره به وضعیت دارو‌های هورمونی گفت: این گروه از دارو‌های ضدسرطان دارای زیرمجموعه‌های متعددی هستند و در پروتکل‌های درمانی انواع بدخیمی‌ها جایگاه دارند. تاکنون ۱۸ دارو از ۳۰ داروی هورمونی در فهرست ایران ثبت شده و برای ۱۲ داروی ناموجود تقاضایی از سوی مراکز درمانی ارائه نشده است.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو در ادامه تصریح کرد: چالش اصلی کشور در تأمین دارو‌های ضدسرطان، مربوط به درمان‌های هدفمند و ایمنی‌درمانی‌هاست.

وی تاکید کرد: این دارو‌ها در دسته دارو‌های با فناوری بالا قرار داشته و به‌صورت اختصاصی عمل می‌کنند. با وجود اثربخشی بالا و عوارض کمتر، هزینه‌های طراحی و توسعه آنها بالاست. در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ داروی درمان هدفمند و ایمنی‌درمانی در جهان وارد بازار شده است، اما تنها ۳۰ درصد آنها در فهرست دارویی ایران وجود دارد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، یوسفی خاطرنشان کرد: این حوزه از درمان‌های سرطان به‌سرعت در حال پیشرفت است و با فناوری‌های جدید، به‌ویژه استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و تولید دارو، شاهد انقلابی در این زمینه خواهیم بود. اما در حال حاضر، فاصله دسترسی ما به این گروه از دارو‌های گران‌قیمت و حیاتی در حال افزایش است.

وی در پایان تأکید کرد: با وجود پیشرفت مناسب در تامین دارو‌های متداول سرطان، در حوزه درمان‌های جدیدتر مانند درمان‌های هدفمند، نیاز به سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های دقیق‌تر وجود دارد و فهرست دارویی کشور منتظر پیشنهاد مولکول‌های دارویی اثربخش و هزینه‌اثربخش از سوی شرکت‌های دارویی برای ورود به این دسته درمانی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->