به گزارش شهرآرانیوز، بازار بعد از ۵۳ روز نوسان یک طرفه افزایشی، بالاخره دو طرفه شد و در مسیر کاهش هم قدم برداشت. قیمت طلای آبشده هم که در روز دوشنبه با نوسان دو متغیرش یعنی انس طلا و قیمت دلار سقف جدیدی در نزدیکی ۳۰ میلیون به ثبت رسانده بود با ریزش دو کانالی به کانال ۲۷ میلیون افتاد. قیمت سکه امامی هم که تا ۷۹ میلیون بالا رفته بود ریزش پنج کانالی داشت و به ۷۴ میلیون رسید.
اولین سیگنال کاهش در روز دوشنبه که تعطیل بود از قیمت تتر صادر شد؛ قیمت تتر در روز دوشنبه با کاهش از مرز ۹۲ هزار تومان تا ۸۹ هزار تومان پایین آمد. البته در روز سهشنبه گارد بازار از ابتدا نزولی نبود و دو نیمه متفاوت داشت، در نیمه اول بازار همچنان نوسان افزایشی داشت، اما در نیمه دوم شدت کاهش زیاد شد.
به عقیده معاملهگران مجموعهای از عوامل در ریزش بازار سهشنبه نقش داشتند. اولین عامل اشباع بالای خرید بود که همواره سیگنال کاهش را میداد. در وضعیت اشباع خرید میشود گفت هر چقدر بازار با هیجان افزایش داشته باشد با هیجان هم برمیگردد.
عامل دوم از منظر معاملهگران بسته شدن اتاقهای معاملاتی بود. در کف بازار یکشنبه اشاره شد که اتاقهای معاملاتی در این روز تعطیل شدند تا بازار تعیین تکلیف کند. با بسته شدن اتاقها نوسان بازار هم کم شد و در نتیجه قیمتها راحتتر توانستند در کاهش قدم بردارند.
عامل سوم و چهارم ریزش بازار را معاملهگران به کنترل مقداری و کنترل قیمتی توسط بازارساز ربط میدهند. از منظر معاملهگران در روز یکشنبه علاوه بر اتاقها، حساب بنکداران و برخی از صرافیها مسدود شد که در کاهش قیمت نقش داشته است. در روز یکشنبه برخی از تحلیلگران با این اتفاق میگفتند که سیگنال ریزش بازار داده شده چرا که در سقف قیمتی، وضعیت فروش در بازار قفل شده است. در روز سهشنبه معاملهگران با این شرایط میگفتند کسی در بازار نمیتواند بخرد و خریداران سقف با ریزش بازار متضرر شدند. این دسته معتقدند بسته شدن حساب بنکداران، کنترل مقداری بوده که توسط بازارساز انجام شده است.
در مورد عامل چهارم و کنترل قیمتی، تحلیلگران میگفتند بعد از مدتها در بازار سهشنبه بالاخره تزریق صورت گرفت و به واسطه آن نرخها کاهشی شدند.
در کنار تزریق در بازار ارز، معاملهگران میگویند بازارساز در بازار سکه هم اقداماتی انجام داده است. در این باره یک خبر به بازار رسید که ثبت نام برای پیشفروش یک میلیون سکه از روز یکشنبه ۲۸ بهمن الی ۳۰ بهمن انجام میپذیرد.
در کنار ریزش بازار آزاد طلا و ارز، صندوقهای طلا هم در روز سهشنبه همگی قرمزپوش شدند و رکورد خروج پول به ثبت رساندند. میزان خروج پول از صندوقهای طلا در روز سهشنبه بالای ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود که در سال ۱۴۰۳ این میزان رکورد جدیدی محسوب میشود.
در روز هیجان کاهشی بازار یک شایعه هم در بازار مخابره شد که رئیس کل بانک مرکزی قرار است تغییر کند. اما در ادامه روز، سرپرست امور اطلاعرسانی شورای اطلاعرسانی دولت پزشکیان، تغییر رییس کل بانک مرکزی را تکذیب کرد.
در مجموع به عقیده معاملهگران روز سهشنبه روز سردرگمی بازار بود که خریداران در سقف سورپرایز شدند و نتوانستند مال رد کنند. علاوه بر این در نبود اتاقهای معاملاتی، نرخها در بازار هم متنوع شدند. با بسته بودن اتاقهای معاملاتی در بازار شکاف نرخ در سکه میلیونی شد و در دلار به بیش از هزار تومان هم رسید.
در کنار تنوع قیمتها، همراه با ریزش چند کانالی بازار تحلیلهای فضایی هم شکل گرفت. برخی تصور میکنند ریزش قیمتها ادامه دارد و عدد بعدی دلار را ۸۱ هزار تومان عنوان میکردند. در مقابل افزایشیهای بازار هم عدد جدیدی را برای آینده قیمت دلار عنوان میکردند. از منظر این دسته بعد از اصلاح بازار، قیمت دلار به سمت سطوح دیگری حرکت خواهد کرد. اما به عقیده تحلیلگران از این به بعد بازار با چپ و راست کردن خیلیها را از دور خارج خواهد کرد.
منبع: اکوایران