به گزارش شهرآرانیوز، طیبه عزت الهینژاد با اشاره به برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: نمایشگاه فرصتی برای نمایش داشتههاست و گردشگری دروازه شناخت زندگیهاست، گشودگی این دروازه به تعامل فرهنگی میانجامد.
رئیس گروه پژوهشی هنرهای ملی سنتی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در ادامه با اشاره به شعار نمایشگاه که بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری «گردشگری و صلح» تعیین شده و در این نمایشگاه با عنوان «گردشگری، صلح، اقوام ایرانی و وفاق ملی» برگزار میشود، اظهار کرد: ایران سرزمینی است که همواره نمایشگاه زندگی مسالمت آمیز و توام با تمایزات بوده و است.
او با اشاره به حضور برخی صنعتگران هنرهای سنتی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری یادآور شد: هنرهای سنتی هم نماد و نمود هوش و توانمندی تاریخی است که در گردشگری میتوان آشنا شد و به مصرف کننده کالای فرهنگی تبدیل شد. هنرهای سنتی در گرافیک محیطی از این ظرفیت میتوان استفاده کرد. توجه به ظرفیتهای مباحث میان رشتهای به دوام و ماندگاری گردشگری خلاق کمک میکند، ادبیات ایران مملو از آموزش آداب مهمانداری و شناخت جهانیان است.
عزت الهینژاد به نقش نمایشگاه بینالمللی گردشگری در مقابله با ایران هراسی و نمایش تمام فرصتها و توانمندیهای استانهای کشور اشاره کرد و گفت: با استفاده از معرفی جاذبههای فرهنگی، تاریخی و گردشگری میتوان با ایران هراسی مقابله کرد. رمز حیات و تجربه زیسته ایرانیان در یک شعر خلاصه شده است و شاعر در اینباره میگوید: آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا. پس گردشگری گستره دوستان را به جهان نشر میدهد.
رئیس گروه پژوهشی هنرهای ملی سنتی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در ادامه به تنوع گردشگریهای به نمایش درآمده در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران اشاره کرد و گفت: گردشگری ایرانی، نوعی از گردشگری تجربه گراست و حسی متفاوت از دوره تاریخی تا جهان امروز ارائه میدهد. خوراک ایرانی خود دارای ریتم و نوای طعمها و رنگهاست سفره ایرانی سمفونی بو، طعم و تصویر برپایه حکمت است. پوشاک ایرانی که در تن اقوام حاضر در نمایشگاه بینالمللی گردشگری میبینیم هزار رنگ و هزار نقش است.
او سپس به موسیقی اقوام ایرانی که در نمایشگاه گردشگری تهران عرضه میشود اشاره کرد و اظهار کرد: موسیقی اقوام ایرانی داستان زندگی ایرانیان در قالب صدا از عشق تا هجر است.
عزت الهینژاد معماری ایرانی را که برخی استانهای شرکت کننده با نمایش تصاویری از معماری کهن دیارشان میکوشند به معرفی این ظرفیت بپردازند را نماد پیوند خرد و دوستی با طبیعت دانست و گفت: مناسک و جشنهای ایرانی هماردگاه باهم بودنها و با هم ماندنهاست.
منبع: میراث آریا