وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو

  • کد خبر: ۳۱۶۳۸۸
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو
عضو هیئت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مشکلات اصلی در بیماری‌های عفونی را ظهور مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در پی مصرف نا آگاهانه و تجویز نادرست دارو‌ها عنوان کرد و گفت که این موضوع باعث ازدیاد مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌ها شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهاره حاجی‌خانی، دبیر اجرایی ششمین کنگره بین‌المللی باکتری‌شناسی پزشکی ایران روز جمعه در حاشیه اختتامیه این رویداد تخصصی درگفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا، به برگزاری این کنگره بعد از ۶ سال اشاره کرد و گفت: ششمین کنگره باکتری‌شناسی بعد از وقفه‌ای چندساله به دلیل کرونا در روز‌های ۲۴ تا ۲۷بهمن ماه امسال در دانشگاه شهید مدرس برگزار شد که پنجمین دوره آن قبل از کرونا در سال ۹۷ بوده است، بنابراین برگزاری ششمین کنگره با هدف ارتقای جایگاه علمی و تقویت ارتباطات در این عرصه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: حمایت از طرح‌های دانشجویان یکی از برنامه‌هاست، در این کنگره برخی از استادان از انجمن باکتری‌شناسی پژوهانه خود را به طرح‌های برتر اهدا می‌کنند. ما ۶ گرنت نقره‌ای به ارزش ۵۰ میلیون ریال و ۲ گرنت طلایی به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته‌ایم که با بررسی طرح‌های ارسالی دانشجویان، برگزیدگان مشخص شده و امروز جوایز خود را دریافت کردند. این حمایت با هدف دیده شدن طرح‌ها و ایجاد انگیزه بیشتر برای طرح‌های نوآورانه صورت گرفته و طرح‌های نوآورانه مورد نظر هم طرح‌هایی است که به سمت تولید و نه فقط تولید علم باشد.

عضو هیات علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دستاورد این کنگره علمی بودن آن و آگاه‌سازی و انتقال آن به مخاطبان و مطلع شدن از جدیدترین باکتری‌ها و نحوه مراقبت است.

حاجی‌خانی گفت: در کنگره امسال طی سه روز، کارگاه‌های آموزشی مختلفی نظیر نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت و بیماری، هوش مصنوعی و تکنیک‌های نوین در تشخیص عفونت‌های باکتریال، عفونت‌های منتقله از آب و غذا، عفونت‌های بیمارستانی، بیماری‌های نوپدید و بازپدید، تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مکانیسم‌های مقاومت، عفونت و میکروبیوم در سرطان، باکتریوفاژ‌ها و سلامت و راهبرد‌ها در پیشگیری و درمان عفونت‌های باکتریال برای بررسی مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی با ارائه راهکار‌ها و روش‌های پیشگیری برگزار شد.

وی درباره روش عمده انتقال باکتری‌ها یا میکروب‌ها به مردم گفت: باکتری‌ها موجودات تک‌سلولی هستند که معمولاً چند میکرومتر طول دارند و با هم در جوامع میلیونی به سر می‌برند و اغلب با دید منفی به باکتری نگاه می‌شود، اما بسیاری از آنها مفید هستند. اما عمده عامل انتقال باکتری‌ها از طریق تنفس و دستگاه گوارش است و میزان باکتری‌های مضر که باعث بیماری می‌شوند، از باکتری‌های خوب بیشتر است. زمانی که باکتری‌ها از طریق دهان، چشم، بینی یا بریدگی پوست وارد بدن می‌شوند، عفونت‌های باکتریایی را ایجاد می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تفاوت عفونت باکتریایی با عفونت ویروسی در موجودات تک سلولی گفت: عامل عفونت‌های باکتریایی، موجودات زنده و تک‌سلولی هستند که می‌توانند خود به خود تکثیر و باعث عفونت شوند. همچنین، تعداد باکتری‌هایی که باعث بیماری در افراد می‌شوند، تنها چند نمونه هستند. درحالی‌که عامل عفونت‌های ویروسی، یک ارگانیسم بدون سلول است که برای تکثیر نیاز به آلوده کردن انسان‌ها یا موجودات زنده دیگر دارند. از طرف دیگر، اکثر عفونت‌های باکتریایی را می‌توان با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد درحالی که تعداد ویروس‌هایی که با دارو درمان می‌شوند، اندک است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->