سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: امسال ۸۲ هزار نفر در آموزش‌و‌پرورش استخدام می‌شوند خدمات اورژانس اجتماعی به صورت رایگان ارائه می‌شود آیا مراجعان به روانپزشک، «بیمار روانی» و «دیوانه» هستند؟ انجام سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور آمار معلمان زندانی به دلیل بدهی مالی | کدام استان‌ها بیشترین زندانی دبیر را دارند؟ تأکید سرکنسول جمهوری ترکیه بر افزایش تعداد پرواز‌ها بین مشهد و این کشور حمایت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان حادثه دیده بندرعباس مهلت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور امشب به پایان می‌رسد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز‌های پایانی هفته جاری جزئیات سهمیه کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد مسئله مهم بغل‌کردن تا صدسالگی آخرین مهلت اعلام وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی تعیین شد معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است زائران حج ۵۰۰ یورو ارز زائری دریافت می‌کنند | زائران زمینی عتبات هم به زودی ارز زیارتی دریافت می‌کنند استاندارد مهدکودک‌ها، یک مربی به‌ازای هر کودک است پلمب یک داروخانه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار تعداد داوطلبان رشته‌های آزمایشی اعلام شد | حضور پررنگ زنان در صف کنکور پزشکی دخترت را در آغوش بگیر | درباره رابطه مطلوب والدین با دختران نوجوان مهلت دریافت کارت کنکور فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پایان می‌یابد هشدار: عفونت گوش میانی کودکان را جدی بگیرید بلیت پرواز تهران-مشهد ۹.۴میلیون تومان شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حق بیمه باید برای همه کارگران و بر اساس مزد و مزایای آنان پرداخت شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سارقانی که خانه مال‌باختگان را جارو می‌زدند! شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴ فاکتور و تسویه شیرخشک باید جدا از دارو باشد نوار شمالی کشور خنک می‌شود (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت چه افرادی بیش از دیگران در خطر سکته مغزی هستند؟
سرخط خبرها

جبران خسارت واردشده به کارگر منزل در حین انجام کار برعهده چه‌کسی است؟

  • کد خبر: ۳۱۶۵۵۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
جبران خسارت واردشده به کارگر منزل در حین انجام کار برعهده چه‌کسی است؟
با توجه به نزدیک‌شدن ایام نوروز و خانه‌تکانی، همه‌ ما جهت پاره‌ای از کار‌های منزل، نیاز به کارگر خواهیم داشت؛ پس باید حقوق وی را مورد توجه قرار دهیم.

افرادی که در منازل کار می‌کنند، در صورتی کارگر محسوب می‌شوند که تحت پوشش شرکت خدماتی فعالیت کنند که در این شرایط نیز کارگر ما محسوب نمی‌شوند؛ بلکه کارگر آن شرکت محسوب می‌شوند.

اگر اتفاقی برای فردی که به صورت موقت در منازل کار می‌کند، رخ دهد نوع و میزان مسئولیت اشخاص بستگی به نظر بازرس دارد و کارشناس بر اساس گزارشی که تنظیم می‌کند، مقصر را تشخیص می‌دهد.

در این امر هم مانند تصادف نمی‌توان به صورت پیش‌فرض مقصر را مشخص کرد و باید موارد ایمنی را بررسی کرد؛ زیرا ممکن است که صاحب منزل اقدامات حفاظتی را انجام نداده باشد؛ در این صورت بخش زیادی از تقصیر مربوط به صاحب منزل است.

در برخی از موارد، صاحب منزل نکات ایمنی را رعایت کرده است؛ اما خود شخص بر اساس «قاعده اقدام» عمل نکرده است؛ به همین دلیل خود فرد مقصر شناخته می‌شود.

اما اگر کارگر در حین انجام کار به دیگری خسارت وارد کند، اصل بر این است که کارفرما مسئول جبران خسارت است؛ مگر اینکه بی‌تقصیری او ثابت شود.

طبق ماده ۱۲ قانون مسئولیت مدنی، کارفرمایانی که مشمول قانون کار هستند، مسئول جبران خساراتی می‌باشند که از طرف کارکنان اداری یا کارگران آنان در حین انجام کار یا در رابطه با انجام کار، به دیگران وارد شده است؛ مگر اینکه محرز شود تمام احتیاط‌هایی را که لازم بوده، به عمل آورده یا اینکه اگر احتیاط‌های مزبور را به عمل می‌آوردند، باز هم جلوگیری از ورود زیان، مقدور نمی‌بود.

ضمناً کارفرما می‌تواند بعد از جبران خسارت زیان‌دیده، علیه کارگر یا کارمندی که واردکننده خسارت بوده و طبق قانون، مقصر شناخته شده است، اقدام قانونی کند و مبالغ پرداختی خود به زیان‌دیده را از آن کارگر مطالبه نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->