گردهمایی ۸۰۰ نفر از برگزارکنندگان همایش جهانی شیرخوارگان حسینی در حرم رضوی نصب ۲۰۰ پنکه مه‌پاش در مسیر منتهی به جمرات همسر شهید جمهور: رئیسی مفهوم اقامه عدل را در عمل معنا کرد ۱۸ اندرز زندگی‌ساز اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در تسهیل سفر‌های زیارتی گنبد حرم مطهر امام‌رضا(ع) سیاه‌پوش شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) با دل سپرده به رضا(ع)، تا شهادت رفت + فیلم اطلس جغرافیایی راهبردی دفاع مقدس رونمایی شد دیدار با دریای عمیق معارف اسلامی در صحیفه سجادیه روایت یک سوگ دسته‌جمعی بدعادتمان کردید آقای رئیس‌جمهور شهید رئیسی اخلاق و تقوا مسئله اولش بود اموال مسروقه موزه شاه نعمت‌الله ولی بازگردانده شد خدمت خالصانه آیت‌الله رئیسی به شهادت ختم شد اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به‌مناسبت روز زیارتی امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) «نوسان»، نمونه‌ای موفق از برنامه‌سازی در حوزه مقاومت عطر حرم امام رضا (ع) در موصل پیچید | استقبال گرم عراقی‌ها از کاروان مهر رضوی + فیلم کاپ قهرمانی تیم ملی والیبال به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد موزه دفاع مقدس و مقاومت به لحاظ محتوایی باید به اندیشه نسل جوان عمق ببخشد
سرخط خبرها

مشارکت مردم در برگزاری جشن‌های مذهبی باید پررنگ‌تر شود

  • کد خبر: ۳۱۶۵۵۹
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
مشارکت مردم در برگزاری جشن‌های مذهبی باید پررنگ‌تر شود
یک جامعه شناس با اشاره به اهمیت نقش مردم در برگزاری جشن های مذهبی گفت: مدتی است دستگاه‌های فرهنگی هم پای به میدان گذاشتن و همراه مردم شدن اتفاق مبارکی است، اما نباید کاری کنند که نقش مردم کمرنگ شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید ابهری درباره برگزاری جشن‌های دینی و مذهبی بویژه اعیاد شعبانیه و تأثیر آن بر رفتار جامعه در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر بیان کرد: ما در تمام ادوار تاریخ شاهد آن بودیم که انسان‌ها شادی و غم خود را به گونه‌های مختلف و با ابزار و ادوات خاص به خودشان ابراز می‌کردند. آیین‌هایی که ریشه در باور‌های دینی و ملی و سوابق فرهنگی آن جامعه دارد.

وی با اشاره به اعیاد شعبانیه و ماه مبارک رمضان، ادامه داد: پوشیدن لباس‌های تمیز، پخت و پخش شیرینی، برگزاری محافل شادی، یکی از مؤلفه‌های ثابت ابراز خوشی و شادی در همه کشورهاست و در کشور ما هم از دیرباز برگزار شده است و در چند سال اخیر به آن ارج و قرب بیشتری نهاده‌اند. مانند جشن ده کیلومتری غدیر، جشن فرشته‌ها و دیگر مراسم‌هایی که به بهانه‌های مختلف مردم را پای کار می‌آیند و کنار هم هستند.

این جامعه شناس با تاکید بر اینکه از ابتدا تا امروز مردم پای کار برگزاری جشن‌های خیابانی بودند، اظهار داشت: من به عنوان یک رفتارشناس معتقد به مبانی دینی و مذهبی هستم و باید بگویم که جشن‌ها و روز‌های شادمانی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم کاملاً مردمی بوده و توسط مردم در مساجد و تکایا و برخی از منازل برگزار می‌شد و کلیه مخارج هم توسط مردم بطور داوطلبانه بود. اینکه مدتی است دستگاه‌های فرهنگی و دولتی هم پای به میدان گذاشتن و همراه مردم شدن اتفاق مبارکی است، اما نباید کاری کنند که نقش مردم کمرنگ شود، بلکه باید سهم مشارکت مردم را بیش‌از پیش ارج نهند.

وی در ادامه به نقش و مشارکت اقلیت‌های دینی و ملی در اعیاد کشورمان اشاره کرد و گفت: نکته بسیار ارزشمند و قابل توجه حضور و مشارکت هموطنان غیر مسلمان در آیین‌هایی است که در اعیاد و عزاداری‌های دو ماه محرم و صفر برگزار می‌شود. شما در محله‌هایی مانند خیابان زرین نعل، سلسبیل، شهدا و برخی از بخش‌های مختلف تهران شاهد آن هستید که اقلیت‌های دینی حتی با تشکیل هیأت عزاداری و پخش انواع خوراکی‌های سنتی همراه با هموطن‌های شیعه خود در برنامه‌ها مشارکت می‌کنند و حضور دارند، که به نظر من این مهم نشانگر وحدت بین ادیان و مردم ایران است.

ابهری در پایان با تأکید بر مشارکت همه جانبه مردم در آئین‌های ملی و مذهبی یادآور شد: نکته قابل توجه در برگزاری جشن‌ها و یا مراسم‌های عزاداری این است، حفاظت از چارچوب‌های قانونی، عرفی و دینی کشورمان باید اولویت نهاد‌های فرهنگی در برگزاری جشن‌های میدانی و محله‌ای باشد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->