خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید افزایش تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ مشخص شد سرگردانی در وضعیت استخدام فعالان نهضت سوادآموزی | بلاتکلیفی و بی عدالتی؛ پاداش آموزشیاران! قاتل نوجوان در بازسازی صحنه جنایت: از مقتول و دوستانش عذرخواهی کردم دومین حمله گرگ‌های گرسنه به یک روستا در خوی چهار نفر را راهی بیمارستان کرد (۳ اسفند ۱۴۰۳) تکمیل مرکز فناوری‌های پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد با حمایت اتاق بازرگانی خراسان رضوی فک پلمب اتاق‌ عمل بیمارستان پرحاشیه آپادانا سقوط چندین بهمن سنگین در گردنه ژالانه کردستان | ۵۰ خودرو گرفتار شدند دمای برخی مناطق کشور به منفی ۱۰ درجه رسید | سردترین منطقه کشور کجاست؟ (۳ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ وضعیت هوای ۳ استان شمالی قرمز شد | آماده‌باش هلال‌احمر و توصیه به پرهیز از سفر ۲۶ قاچاقچی سوخت و مواد مخدر در تایباد دستگیر شدند موعد اعلام نتایج آزمون‌های تحصیلات تکمیلی، خرداد ۱۴۰۳ است ورود گرگ به یک منزل مسکونی در شهرستان خوی، ۳ نفر را راهی بیمارستان کرد واژگونی اتوبوس در جاده پارس‌آباد - مشگین‌شهر با ۱۹ مصدوم (۳ اسفند ۱۴۰۳) واتیکان: وضعیت جسمانی پاپ رو به بهبودی است وزیر علوم: روند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها طولانی و آزار دهنده است| پذیرش دانشجوی ارشد و دکترا باید به شدت کم شود تصادف مرگبار در محور تربت‌حیدریه ۵ فوتی و ۳ مصدوم برجای گذاشت (۳ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۷۰۵
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
علت ممنوعیت اهدای خون اتباع چیست؟
معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون به تشریح دلایل ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، عبادالله سالک مقدم در خصوص علت ممنوعیت اهدای خون توسط اتباع مقیم کشور گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند خون اهدا کنند، اما کسانی که کارت آمایش به آنها داده شده، اکنون به نوعی تبعه ایران شده‌اند و گویا ایرانی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است کسی والدین افغانی داشته باشد، اما از آنجا که خود متولد اینجا است، با او مدارا می‌شود و به نوعی ایرانی به حساب می‌آید و می‌تواند خون بدهد. اما اتباعی که نه تنها از افغانستان بلکه از هر کشور دیگری به ایران می‌آید و کارت نداشته باشد، برای آنها اهدای خون امکان‌پذیر نیست.

وی در توضیح علت این موضوع بیان کرد: مشکل، مسئله اپیدمیولوژی بیماری‌ها است نه ژنتیک. مناطقی مانند افغانستان یا مالاریا خیز هستند و یا ممکن است بیماری‌های خاصی آن‌جا شیوع داشته باشد که در سیستم ایران هنوز این بیماری‌ها شناخته شده نیست یا وجود ندارد.

او ادامه داد: قانون و استاندارد جهانی این است از افرادی که تبعه کشور نیستند، خون دریافت نکنند. این علاوه بر افغانستان، در مورد عراق و پاکستان هم صدق می‌کند. از آمریکا هم نمی‌توانند خون بدهند، با اینکه شرایط بهداشتی در آمریکا خیلی خوب است، اما به‌خاطر بیماری‌هایی که در آن منطقه وجود دارد به‌خاطر امنیت خون و فرآورده‌های خونی تولیدی کشور نمی‌توانند خون بدهند. اما کسی که کارت دارد اقامت او آن‌قدر طولانی شده که از همان کشور به حساب می‌آید و این به‌خاطر ژنتیک او نیست.

سالک مقدم در ادامه به مراکز متعدد طب سنتی پرداخت و خاطرنشان کرد: از مراکز طب سنتی ایرانی فقط موارد آکادمیک و دانشگاهی مورد تأیید است. خوشبختانه در طب سنتی آکادمیک گفته می‌شود که اقدامات درمانی باید evidence based یعنی بر پایه شواهد علمی باشد؛ به هر صحبت و موردی که اعلام می‌شود نمی‌توان اکتفا کرد و باید حتماً بتوان یک منشاء علمی در آن یافت.

وی افزود: خوشبختانه طب ایرانی طب غنی و بسیار اثربخش است، اما ما زمانی می‌توانیم اینها را عملیاتی و اجرایی کنیم که با شرایط فعلی، بر روی آنها کار‌های تحقیقاتی و علمی انجام بدهیم به‌طوری که منجر به چاپ مقاله شود و به‌نوعی بر شواهد مبتنی گردد. تا بتوانیم قاطعانه از مواردی نام ببریم که مثلاً هزار سال پیش ایرانی‌ها به جایگاه تشخیص و درمان درست آنها رسیده بودند و اکنون طب نوین و شواهد علمی نیز آنها را تأیید می‌کند و این باعث افتخار ما است.

سالک مقدم تأکید کرد: باید به مراکزی مراجعه کرد که متخصصان دانشگاهی طب سنتی بتوانند اقدامات درمانی مربوط به طب سنتی کلاسیک و دانشگاهی را انجام بدهند. ما در خود وزارتخانه مدیرکل طب سنتی ایرانی داریم و تمام مراکز مجاز در خود وزارتخانه هستند. کافی است مراکز طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه تهران را در اینترنت جست‌و‌جو کنید.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->