وزیر کشور: انتخاب استانداران متناسب با رویکرد مردم در انتخابات به وقوع پیوست دریادار سیاری از پایگاه دریایی پسابندر دیدار کرد بازدید وزیر علوم از پارک علم و فناوری خراسان (۲ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم توسعه روابط پارلمانی، محور گفت‌وگوی ویژه رؤسای مجالس ایران و آذربایجان در باکو برخورد ۲ هواپیما در ایالت آریزونا آمریکا وزیر آموزش‌وپرورش در مشهد: رقم یک میلیون د‌انش‌آموز بازمانده از تحصیل صحیح نیست قالیباف و علی‌اُف در باکو دیدار و گفت‌وگو کردند آیت‌الله علم‌الهدی: خطابه صحیح، کلید جذب مخاطب است | از تجربه‌های شخصی تا ضرورت به‌روزبودن محتوای منبر وزیر علوم در مشهد: کمبود جدی در کمک هزینه تحصیلی احساس می‌شود حماس خلع سلاح را نمی‌پذیرد نیروهای روسیه در منطقه کورسک از مرز اوکراین عبور کرده‌اند اظهار نگرانی نتانیاهو برای فردا | جنازه ۴ کشته را تحویل خواهیم گرفت انتشار اعلامیه جعلی فوت برای نتانیاهو، بهانه دستگیری یک زن شد نمایش گوشه‌ای از توان نیروی زمینی سپاه در بزرگترین رزمایش عملیاتی پزشکیان: ننگ جنایات به هیچ وجه از چهره رژیم صهیونیستی پاک نمی‌شود کشف ۶۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق طی یک ماه ترامپ، زلنسکی را تهدید کرد رهبر انقلاب: گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی ایران است| تفاوتی میان رؤسای جمهور آمریکا نیست بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور ایران واگذاری ایران خودرو با نامه ۱۵۰ نماینده مجلس ابطال می‌شود؟ سردار سلامی: سپاه از نظر تسلیحات همپای پیشرفت‌های دنیا در حرکت است اجلاس وزرای حمل و نقل کشور‌های عضو اکو در مشهد برگزار می‌شود امیر قطر با رهبر انقلاب دیدار کرد (یکم اسفند ۱۴۰۳) پوتین: روسیه اولین گام را برای ازسرگیری همکاری با آمریکا برداشته است امیر قطر: درباره شرایط سخت منطقه با پزشکیان گفت‌و‌گو کردم پزشکیان: سیاست کلیدی ما تقویت و توسعه روابط با کشور‌های همسایه است ترامپ سربازان آمریکایی را از خاک اروپا خارج نمی‌کند استقبال رسمی پزشکیان از امیر قطر در سعدآباد تهران + فیلم
سرخط خبرها

فرمانده کل ارتش: دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی نخبگان در جنگ شناختی ضروری است

  • کد خبر: ۳۱۷۰۲۶
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
فرمانده کل ارتش: دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی نخبگان در جنگ شناختی ضروری است
فرمانده کل ارتش با تأکید بر اینکه نخبگان، فرماندهان عرصه جنگ شناختی هستند، گفت: نخبگان از موضوعات آگاهی داشته و دشمن‌شناسی، موضوع‌شناسی، ماهیت‌شناسی و هدف‌شناسی قوی دارند؛ از این رو آن‌ها باید در این زمینه فرماندهی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی روز دوشنبه (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) در نخستین همایش ملی جنگ شناختی که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد، گفت: جنگ شناختی یکی از موضوعات مهم در جهان به شمار می‌رود، اگرچه چند سال بیشتر نیست که در ادبیات و واژه‌ها مورد استفاده می‌شود.

سرلشکر موسوی ضمن اشاره به اینکه افرادی که دانشمندان حوزه جنگ شناختی هستند باید در این حوزه تبیین کنند، تصریح کرد: جنگ نرم و جنگ شناختی در نقاطی با یکدیگر همپوشانی دارند و ممکن است در برخی نقاط جنگ نرم ابزار جنگ شناختی باشد.

وی افزود: هدف جنگ نرم این است که مخاطب را به اشتباه بیندازد و او را وادار به دریافت و تصمیم اشتباه کند اما در جنگ شناختی هدف این است که مخاطب اصلاً فکر نکند و دستگاه فکری او را از کار بیاندازند. یعنی مخاطب اصلاً نتواند تصمیم گیری کند و پس از اینکه از تصمیم گیری عاجز شد برای او تصمیم بگیرند.

فرمانده کل ارتش ادامه داد: در این نوع جنگ، فرد با وجود اینکه دارای چشم بینایی است اما قادر به دیدن نیست. در واقع هدف جنگ شناختی از کار انداختن قدرت فهم و قوه ادراک افراد است.

وی گفت: حسن یا عیب جنگ شناختی این است که دفعتاً اتفاق نمی‌افتد بلکه تدریجی رخ می‌دهد لذا می‌توان برای مقابله با آن تدابیر خاصی اندیشید. کارکرد اصلی جنگ شناختی این است که یک فرد به همه چیزها شک کند حتی بدیهیات. در بسیاری از سریال‌های تاریخی که در همه جای جهان تولید می‌شود حتی در کشور ما شاهد جنگ شناختی بسیاری هستیم. به نحوی که یک طرف با جنگ شناختی افراد طرف مقابل را فریب می‌دهند تا اهداف مورد نظر خود را به پیش ببرند.

موسوی افزود: ما این روزها با چنین موضوعی مواجه هستیم و افراد آنچه دشمنان می‌خواهند را انجام می‌دهند و تصمیمات آن‌ها را اجرا می‌کنند.

فرمانده کل ارتش، نخستین راهکار مقابله با جنگ شناختی را استفاده از جهاد تبیین دانست و تاکید کرد: باید این کار از طریق توان نخبگان انجام شود چون به همه موضوعات آگاهی داشته و ماهیت و هدف شناسی قوی دارند و دشمنان را به خوبی می‌شناسند. نخبگان فرماندهان عرصه جنگ شناختی هستند و باید جنگ شناختی را فرماندهی کنند.

وی افزود: مرحله بعدی، لجاجت و رد واقعیت‌ها است، نقاط برگشتی در افکار افراد و جوامع وجود دارد که می‌توان به آن نقاط برگشت. هنوز هم ناموس، غیرت ملی و خداباوری یک نقطه بازگشت مهم است و ناگزیر هستیم به نقاط پایدار و محکم بازگردیم تا کسی را که در این مرحله از جنگ شناختی تحت تاثیر قرار گرفته را بازگردانیم و بتوانیم جنگ شناختی را خنثی کنیم.

فرمانده کل ارتش یاد اور شد: یکی از بزرگترین اتفاقات که تو دهنی محکمی به دشمنان ما بود و نشان داد که در جنگ شناختی خود چه میزان موفق بوده‌اند حماسه بزرگ مردم در ۲۲ بهمن بود. دشمنان در ۲۲ بهمن منتظر اتفاقات مهمی بودند اما همه نقشه‌های آن‌ها نقش بر آب شد چون ملت با حماس آفرینی حضور پیدا کردند.

وی افزود: درمان جنگ شناختی مداوای شناختی است. باید در این عرصه به حوزه مداوای شناختی وارد شویم که کار پیچیده‌ای است نه یک کار ساده. ما در ایران دارایی‌های بسیاری داریم که می‌توانیم با آن‌ها افراد را مداوای شناختی کنیم و بازگردانیم.

سرلشکر موسوی در ادامه گفت: نکته بعدی، موضوع بازدارندگی شناختی است یعنی به گونه‌ای عمل کنیم که دشمن در اجرای تهاجم شناختی خود دچار تردید شده و ناکام بماند.

وی با بیان اینکه بازدارندگی شناختی اصول خاص به خود را دارد گفت:  یکی از ویژگی‌های آن تاب آوری شناختی است که بیش از هر چیز دیگری می‌تواند بازدارندگی شناختی ایجاد کند البته پیشگیری شناختی، دفاع هوشمندانه و آفند عالمانه شناختی نیز نیاز دارد.

فرمانده کل ارتش یکی دیگر از جنگ شناختی خودزنی شناختی عنوان کرد گفت:  خودزنی شناختی یعنی اینکه فردی داوطلبانه دستگاه اندیشه و محاسباتی خود را خاموش کرده اصلاً اندیشه نکند. پایه خود زنی شناختی یا ناشی از خودباختگی است یا ناشی از خودشیفتگی و کوچک پنداری یا بزرگ بینی است یا به عبارت بهتر حقیر پنداری که هر دو غلط است یعنی ما نباید خودمان را کوچک بنگاریم نه خود بزرگبین و خودشیفته باشیم.

وی با بیان اینکه واقعیت ها و حقایق بالقوه و بالفعل خود را درک کنیم چرا که ما توانایی و استعداد زیادی داریم گفت:  ظرفیت‌های بالقوه فراوانی در انسان‌ها و در جوامع در کشورها وجود دارد که بلااستفاده مانده باید از آنها استفاده کنیم. نباید خودمان را حقیر بپنداریم و نباید خودمان را بیش از آنچه که واقعیت داره بزرگ بپنداریم. 

فرمانده ارتش افزود:  در مورد دشمن هم همین گونه است نباید دشمن را آنقدر بزرگ یا کوچک دید، واقعیت های دشمن را  باید دید و برای همه واقعیت‌های آن برنامه‌ریزی کرد. کسانی یا جوامعی یا کشوری هایی هستند که تغییری در جایی دنیا صورت می گیرد همه داشته ها و  عزت خودشان را کادو پیچ آماده، تقدیم می کنند،  این یعنی خودباختگی، کوچک پنداری ، یعنی دشمن را بیش از حد بزرگ دانستن.

سرلشکر موسوی در ادامه گفت: یه کسی در جایی یک دیوانه ای ، حرف های بی ربط موهونی که خودش هم قبول ندارد، دیگران هم قبول ندارند نزدیکانش هم می گویند این آقا دارد حرف های بی ربط می زند، باعث اذیت دیگران می شوند یعنی خودشیفتگانی با یک توهمی با یک برداشت غلطی از خود و دیگران بخشنامه برای دیگران صادر می کنند که خود زنی شناختی است این خود زنی شناختی چه این طرف باشد چه آن طرف برای دیگران خطرناک است.

وی افزود:  همچنین رفتارهایی که ناشی از خود باختگی است خود و اطرافیان و جامعه خود را دچار مشکل، از دست دادن ارزش ها ، داشته ها و محاسبه غلط می کند که مبنا آن یک خود زنی شناختی و خودشیفتگی است.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: امروز روز قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۵۶ است که در چهلم شهدای قم قیام کردند و با وجود اینکه جرقه اولیه در ۱۹ دی در قم آغاز شد اما اگر خیزش مردم تبریز و آذربایجان نبود شاید اکنون تاریخ به نحو دیگری رقم می‌خورد. 

وی افزود: این مردم تبریز بودند که کار را آغاز کردند و سپس شهرهای دیگر همچون مشهد کار را ادامه دادند و پس از یک سال به ۲۲ بهمن ۵۷ سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) منتهی شد. در اینجا باید به مردم تبریز که مظهر شور و غیرت هستند، درود بفرستیم.

در حاشیه اولین همایش ملی جنگ شناختی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس)، تعدادی از کتاب‌ها و نشریات حوزه جنگ شناختی توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش رونمایی شد.

امیر سرتیپ دوم مجتبی رمضان زاده معاون جنگ نرم ارتش به نمایندگی از نویسندگان حوزه علوم شناختی در اولین همایش ملی جنگ شناختی در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->