به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس اعلام مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان، از ابتدای امسال تاکنون ۲۳۶ هزار و ۸۵۲ سند مالکیت در خراسان رضوی و ۱۱۷هزار و۲۳۲سند مالکیت در شهرستان مشهد صادر شده است. همچنین ۸هزار و۶۰۱سند در اجرای قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای بدون سندرسمی تاکنون در استان صادر شده که ۷۶۴سند مربوط به شهرستان مشهد بوده است، مرتضی مولویپور با اعلام این مطلب بیان کرد که خراسان رضوی، اولین استان کشور است که ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی آن با مساحت یکمیلیون و ۱۸۳ هزار هکتاری، حدنگاری و سند مالکیت برای آن ثبت شده است.
او اظهار کرد: امسال ۱۰هزار و۵۴۱قطعه سند مالکیت اراضی کشاورزی به مساحت ۳۴۵هزار هکتار صادر شده است که در مشهد نیز ۷۳۸قطعه کشاورزی سنددار شدهاند.
مولویپور با اشاره به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: براساس این قانون، معامله عادی نباید تنظیم شود و همه نقلوانتقالها باید بهطور رسمی تنظیم شود.
او با اشاره به بایدهای این قانون افزود: قطعا زمانی میتوانیم بگوییم همه نقلوانتقال بهطور رسمی انجام میشود که کل اراضی کشور حدنگاریاش انجام شده باشد. بعد از رونمایی سامانه ساماندهی اسناد غیررسمی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک، مردم موظف هستند مستندات عادی را در این سامانه بارگذاری کنند. بعد از بارگذاری مدارک، دو سال فرصت است قولنامه تبدیل به سند رسمی شود و مسلما بعد از دو سال، دیگر امکان نقلوانتقال عادی وجود ندارد.
مولویپور درباره اتصال مشاوران املاک به سامانه کاتب و انجام معاملات در این بستر نیز اظهار کرد: حدود ۱۳ هزار مشاور املاک در استان داریم که تاکنون حدود ۴ هزارمشاور املاک متصل به سامانه کاتب شدند، این درحالی ست که در خیلی از استانها ۱۰۰ درصد قراردادهای املاک از طریق سامانه انجام میشود، اما در استان خراسان رضوی به دلیل حجم گستردگی تا بهمن ماه امسال ۱۷ هزار پیشقرارداد در این بستر آنلاین تنظیم شده است.
او درباره چرایی رغبت کم مشاوران املاک به اتصال این سامانه، گفت: برای تمامی مشاوران املاک در مشهد و دیگر شهرستانها دوره آموزشی گذاشته شده است. اما برخی مشاوران املاک فکر میکنند که اتصال به سامانه کاتب موجبات حذف آنها را ایجاد کند، اما قرار نیست مشاوران املاک حذف شوند. چرا که همچنان نقش مشاورهای خود را در دوطرف معامله میتوانند داشته باشند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان افزود: آنچه تا امروز در مشاوران املاک بهعنوان قراردادهای قولنامهای تنظیم میشد، در سامانه کاتب همین قراردادهای قولنامهای به پیشقرارداد تبدیل شده است که هیچ فرقی با فرمهای کاغذی قولنامه ندارد، حتی در سامانه کاتب تسهیلگری در فرمها انجام شده است.
مولویپور افزود: امتیازهایی که سامانه کاتب به مشاوران املاک داده است، خود یک نکته مثبت دارد. خیلی از مشاوران املاک به دلیل اینکه مورد سوءاستفاده از کلاهبردار قرار نگیرند از سامانه کاتب که بهعنوان سامانه رسمی است برای احراز هویت اشخاص استفاده میکنند و این امکان با اتصال این سامانه به ثبت احوال فراهم است. او افزود: دسترسی به سامانه جامع املاک خود بهعنوان یک مزیت برای مشاوران املاک است که صحتسنجی املاک و اسناد افراد را برای مشاوران املاک فراهم میکند.
او با اشاره به اینکه حدنگاری ۱۰۰ درصدی زمینهای کشاورزی در استان امسال انجام شد، درباره حدنگاری املاک دولتی و ملی اظهار کرد: بزرگترین مالک در استان را باید منابع طبیعی بدانیم، بهطوریکه از ۱۱ میلیون هکتار مساحت استان، ۸ میلیون هکتار آن اراضی ملی است. دولت همه دستگاهها را مکلف کرده است اطلاعات املاک را به ثبت برسانند که این خود کمک بزرگی به حدنگاری میکند.