وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۷۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت می‌گوید: حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، ۷۹۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از کشور‌های جهان، به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نرخ تولد کاهش یافته است. این کاهش جمعیت می‌تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به کاهش نیروی کار فعال، افزایش هزینه‌های تأمین اجتماعی و درمانی و کاهش رشد اقتصادی اشاره کرد.

با وجود این‌که کاهش جمعیت صرفاً مختص کشور ما نیست و تقریباً همه کشور‌های جهان را درگیر خود کرده، اما کارشناسان می‌گویند روند پیری جمعیت در ایران بسیار سریع‌تر از کشور‌های دیگر در حال رخ دادن است.

براساس اظهارات کارشناسان، اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و طبق روال فعلی، تا سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود. این در حالی است که در کشور فرانسه ۱۲۰ سال طول کشید تا میزان جمعیت سالمند از ۱۰ به ۲۰ درصد برسد؛ در کشور سوئد دو برابر شدن جمعیت سالمندان، ۹۰ سال طول کشید، اما روند دو برابر شدن جمعیت سالمند در کشور ما ۲۰ سال طول خواهد کشید.

ظفرقندی، وزیر بهداشت نسبت به گرفتاری در چاله جمعیتی هشدار داده و اعلام کرده است که "نرخ باروری از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر این رقم به ۱.۱ برسد، در چاله و چاه جمعیتی گرفتار خواهیم شد. طبق بررسی‌ها، در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ، میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. "

مجلس و دولت، تدوین قانونی تحت عنوان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به عنوان راهکاری برای افزایش رغبت خانواده‌ها به فرزندآوری از طریق سیاست‌های تشویقی در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و... در پیش گرفتند؛ این قانون در آبان‌ماه ۱۴۰۰ نهایی و به همه دستگاه‌ها برای اجرا ابلاغ شد، اما با وجود ارائه این آمار‌های نگران‌کننده جمعیتی، به دلیل ضعف‌های موجود در اجرای قانون جوانی جمعیت، این قانون نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت، رشد مثبت جمعیت را تحقق بخشد.

در همین راستا، دکتر فاطمه محمدبیگی؛ ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت از میزان اجرای قانون توسط دولت گلایه و بیان کرد: «طبق محاسبات ما، حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، در جدول متفرقه، ۷۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ است.»

وی افزود: «متاسفانه به نظر می‌رسد که در سطح اجرا، بسیاری از مسئولین هنوز با چالش جمعیت، آشنا نشده‌اند یا درک مشترکی از این موضوع ندارند یا به اهمیت بحران کاهش رشد جمعیت، واقف نیستند و هنوز در رده‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، شاهد کم‌کاری، غفلت، بی‌توجهی، نقص و استنکاف در اجرای قانون هستیم. متاسفانه باید اعلام کنم که هر سال وضعیت بدتر از سال قبل می‌شود و بهبودی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.»

 نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «نباید بحران جمعیت نادیده گرفته شود؛ زیرا کاهش رشد جمعیت بزرگترین بحران کشور است. متاسفانه، با توجیه مشکلات اقتصادی، برخی مسئولین می‌خواهند تنها یک پنجم یا یک‌ششم از بودجه را به این موضوعات اختصاص دهند.»

وی درباره دستگاه‌هایی که بیشترین ضعف عملکردی را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت دارند توضیح داد: بیشترین دستگاه‌هایی که قانون را به طور جدی اجرا نمی‌کنند، مربوط به تخصیص بودجه و اعتبار هستند. ما انتظار داریم که سازمان برنامه و بودجه، که مسئول برنامه‌ریزی برای آینده کشور است، چشم‌انداز‌های آینده را در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کند. این سازمان باید بودجه کامل اجرای قانون جمعیت را تخصیص دهد.»

محمدبیگی خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به تخصیص اعتبارات مربوط به اجرای قانون، نشان می‌دهد که بسیاری از مسئولین اجرایی ما یا چالش جمعیت را قبول ندارند، یا مفهوم این چالش را برای آینده ایران خطرناک نمی‌بینند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->