۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۷۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت می‌گوید: حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، ۷۹۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از کشور‌های جهان، به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نرخ تولد کاهش یافته است. این کاهش جمعیت می‌تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به کاهش نیروی کار فعال، افزایش هزینه‌های تأمین اجتماعی و درمانی و کاهش رشد اقتصادی اشاره کرد.

با وجود این‌که کاهش جمعیت صرفاً مختص کشور ما نیست و تقریباً همه کشور‌های جهان را درگیر خود کرده، اما کارشناسان می‌گویند روند پیری جمعیت در ایران بسیار سریع‌تر از کشور‌های دیگر در حال رخ دادن است.

براساس اظهارات کارشناسان، اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و طبق روال فعلی، تا سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود. این در حالی است که در کشور فرانسه ۱۲۰ سال طول کشید تا میزان جمعیت سالمند از ۱۰ به ۲۰ درصد برسد؛ در کشور سوئد دو برابر شدن جمعیت سالمندان، ۹۰ سال طول کشید، اما روند دو برابر شدن جمعیت سالمند در کشور ما ۲۰ سال طول خواهد کشید.

ظفرقندی، وزیر بهداشت نسبت به گرفتاری در چاله جمعیتی هشدار داده و اعلام کرده است که "نرخ باروری از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر این رقم به ۱.۱ برسد، در چاله و چاه جمعیتی گرفتار خواهیم شد. طبق بررسی‌ها، در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ، میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. "

مجلس و دولت، تدوین قانونی تحت عنوان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به عنوان راهکاری برای افزایش رغبت خانواده‌ها به فرزندآوری از طریق سیاست‌های تشویقی در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و... در پیش گرفتند؛ این قانون در آبان‌ماه ۱۴۰۰ نهایی و به همه دستگاه‌ها برای اجرا ابلاغ شد، اما با وجود ارائه این آمار‌های نگران‌کننده جمعیتی، به دلیل ضعف‌های موجود در اجرای قانون جوانی جمعیت، این قانون نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت، رشد مثبت جمعیت را تحقق بخشد.

در همین راستا، دکتر فاطمه محمدبیگی؛ ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت از میزان اجرای قانون توسط دولت گلایه و بیان کرد: «طبق محاسبات ما، حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، در جدول متفرقه، ۷۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ است.»

وی افزود: «متاسفانه به نظر می‌رسد که در سطح اجرا، بسیاری از مسئولین هنوز با چالش جمعیت، آشنا نشده‌اند یا درک مشترکی از این موضوع ندارند یا به اهمیت بحران کاهش رشد جمعیت، واقف نیستند و هنوز در رده‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، شاهد کم‌کاری، غفلت، بی‌توجهی، نقص و استنکاف در اجرای قانون هستیم. متاسفانه باید اعلام کنم که هر سال وضعیت بدتر از سال قبل می‌شود و بهبودی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.»

 نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «نباید بحران جمعیت نادیده گرفته شود؛ زیرا کاهش رشد جمعیت بزرگترین بحران کشور است. متاسفانه، با توجیه مشکلات اقتصادی، برخی مسئولین می‌خواهند تنها یک پنجم یا یک‌ششم از بودجه را به این موضوعات اختصاص دهند.»

وی درباره دستگاه‌هایی که بیشترین ضعف عملکردی را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت دارند توضیح داد: بیشترین دستگاه‌هایی که قانون را به طور جدی اجرا نمی‌کنند، مربوط به تخصیص بودجه و اعتبار هستند. ما انتظار داریم که سازمان برنامه و بودجه، که مسئول برنامه‌ریزی برای آینده کشور است، چشم‌انداز‌های آینده را در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کند. این سازمان باید بودجه کامل اجرای قانون جمعیت را تخصیص دهد.»

محمدبیگی خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به تخصیص اعتبارات مربوط به اجرای قانون، نشان می‌دهد که بسیاری از مسئولین اجرایی ما یا چالش جمعیت را قبول ندارند، یا مفهوم این چالش را برای آینده ایران خطرناک نمی‌بینند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->