وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۳۱۸۳۸۹
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نگرانی درباره کمبود پزشک وجود ندارد؛ البته کیفیت آموزش پزشکی در شرایطی که با کمبود کلاس، تجهیزات آزمایشگاهی، وسایل آموزشی و استاد مواجه هستیم، جای نگرانی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید جلیل حسینی در حاشیه حضورش در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اظهار کرد: برای نخستین بار در نشست این کمیسیون حاضر شدم و در مورد مشکلات و مسائل آموزشی دانشجویان علوم پزشکی و برنامه‌های آتی و تعاملات دو جانبه مباحث خوبی مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی را در سال ۱۴۰۰ تصویب کرد و فراهم نکردن زیرساخت‌ها برای این مهم از جمله مشکلات جدی ما است، افزود: از سال ۱۴۰۱ این افزایش ظرفیت شروع شده و حتی از ۲۰ درصد هم بیشتر پذیرش شده و فشار زیادی به دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد کرده و با کمبود فضا، تجهیزات و اساتید و همچنین ازدحام دانشجو در خوابگاه‌ها و صف‌های طولانی سلف مواجه هستیم و دانشگاه‌ها در حال انفجار و اساتید به شدت خسته هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: در واقع این افزایش از ۸۰۰۰ دانشجو در سال ۱۴۰۰ به ۱۶۵۰۰ نفر در سال ۱۴۰۴ می‌رسد؛ مساله این است که ظرفیت و زیرساخت‌های ۶۰ تا ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در طول ۳۰ سال برای ۸ هزار دانشجو فراهم شده، اما در طول ۴ سال تعداد دانشجویان ۲ برابر یعنی تعداد ۱۶۵۰۰ شده و هیچ بودجه‌ای نیز به این امر اختصاص داده نشده است.

حسینی، ادامه داد: ۴۰ هزار میلیارد تومان باید برای این مهم پیش بینی می‌شد، اما تنها ۳۷ هزار میلیارد تومان تأمین شده و در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هیچ بودجه‌ای به این امر اختصاص نیافت و در سال ۱۴۰۳، ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی و در واقع، تنها یک چهلم از بودجه مورد نیاز در سال ۱۴۰۳ تامین شد که این میزان اصلاً برای تامین نیاز‌های دانشگاه‌ها از جمله تجهیز کلاس‌ها، خوابگاه‌ها، سلف سرویس‌ها، وسایل آموزشی در کلاس‌ها و آزمایشگاه‌ها و یونیت‌های دندانپزشکی کافی نیست و فشار زیادی به دانشگاه‌ها وارد شده و نگران وضعیت روحی و آموزشی دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی هستیم.

وی در مورد هشدار‌های داده شده در رابطه با کمبود پزشک در آینده، گفت: تصور نمی‌کنم در آینده با چنین مشکلی مواجه شویم، زیرا در حال حاضر تعداد پزشکان عمومی ثبت شده در نظام پزشکی حدود ۱۰۰ هزار نفر است و ۹۰ هزار نفر دیگر نیز در حال تحصیل هستند و بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ۲.۳ دهم پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر داشته باشیم و در مجموع با کمبود پزشک مواجه نخواهیم شد و جای نگرانی وجود ندارد، اما کیفیت آموزش پزشکی در شرایطی که کلاس‌ها، تجهیزات آزمایشگاهی، وسایل آموزشی و استاد نداریم جای نگرانی دارد و به همین دلیل نگرانی خودمان را اعلام می‌کنیم تا بودجه افزایش ۲۰ درصدی فراهم و میان دانشگاه‌ها توزیع شود تا دانشگاه‌ها در بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷ بتوانند زیرساخت‌های خود را آماده کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: کمیسیون بهداشت پیشنهاداتی را برای تامین بودجه مطرح کرد و قرار شد اعضای کمیسیون در روز‌های آینده در صحن علنی مجلس، پیشنهادات جدیدی بدهند تا بتوانیم این بودجه را برای سال ۱۴۰۴ تامین و زیرساخت‌های مورد نیاز را برای دانشگاه‌ها فراهم کنیم؛ مقرر شد این جلسات تداوم داشته باشد و اعضای کمیسیون هم با همراهی کمیسیون آموزش مجلس تلاش خوبی را برای تامین بودجه افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی داشته باشند.

حسینی یادآور شد: افزایش تعداد دانشجویان، کمبود منابع، حجم بالای کار و تعرفه پایین از جمله مشکلات جدی رزیدنت‌ها و پرداختی‌ها به این قشر تکاپوی زندگی شان را نمی‌دهد و به هیچ وجه نمی‌توانند مسکن مناسب را تامین و آینده‌ای خوبی را برای فرزندانشان ترسیم کنند و تمامی ذکر و فکرشان هم مشغول است؛ در این رابطه تعدادی از افراد به دلیل مسائل اقتصادی رغبتی برای ورود به تخصص‌های پزشکی ندارند و بخشی که باید دارای ۱۰ رزیدنت و ۱۰ استاد و ۳۰ بیمار باشد اکنون ۲ رزیدنت، ۲ استاد و ۹۰ بیمار دارد؛ امیدواریم با تأمین منابع و زیرساخت‌های لازم، کیفیت آموزش و رفاه دانشجویان بهبود و مشکلات موجود کاهش یابد. 

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->