وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آشنایی با بیماری زخم معده در کودکان

  • کد خبر: ۳۱۸۷۹۳
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
آشنایی با بیماری زخم معده در کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، با اشاره به اثرات مخّرب بیماری پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) در کودکان گفت: عدم تشخیص به موقع پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) در کودکان می‌تواند با عواقب جبران ناپذیری همچون؛ اختلال در رشد، کم خونی و خون ریزی گوارشی همراه شود که این خونریزی گاهی می‌تواند به قدری شدید گردد که زندگی کودک را به مخاطره بیندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری، بیماری پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) را نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش دانست و افزود: بطور معمول بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد، ولی امروزه عامل اصلی این زخم‌ها را وجود و تکثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری می‌دانند که از راه‌های مختلفی از جمله آسیب به لایه محافظ مخاط معده موجب ایجاد اولسر پپتیک می‌شود و از این رو درمان اصلی یک درمان آنتی بیوتیکی است.

وی با بیان اینکه بیماری پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) اغلب همراه با زخم دوازدهه است و ریسک فاکتور‌های آن در مردان سیگاری، گروه سنی میانسال یا مسن، گروه خونی O و پراسترس بیشتر دیده می‌شود افزود: علائم این بیماری درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، مدت کوتاهی سوء هاضمه و وجود خون در مدفوع می‌باشد و درد ناشی از آن اغلب پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: زخم معده از جمله بیماری‌های مزمن است که تعداد مبتلایان به آن هر روز در حال افزایش می‌باشد و بطور معمول به دو دسته تقسیم می‌شود؛ دسته اول سوء هاضمه با زخم و نوع دیگری از سوء هاضمه که در ارتباط با زخم معده نیست و به آن سوء هاضمه بدون زخم می‌گویند و شیوع فراوانی در کشور‌های مختلف و از جمله ایران دارد.

دکتر جعفری ابتلاء کودکان به پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) را نسبت به بزرگسالان کمتر دانست و در عین حال تاکید کرد: تشخیص زخم معده در کودکان با توجه به علائم و نشانه‌های غیر اختصاصی آن بسیار مشکل بوده و نیازمند تجربه بالایی است که از طریق شرح حال، معاینه فیزیکی و در نهایت انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی صورت می‌پذیرد.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر عدم تشخیص به موقع پپتیک اولسر (زخم معده و دوازدهه) در کودکان را بسیار خطر آفرین توصیف و خاطرنشان کرد: عدم تشخیص به موقع این بیماری باعث عواقب جبران ناپذیری از جمله اختلال در رشد، کم خونی و خون ریزی گوارشی می‌شود که خون ریزی گا‌ها می‌تواند به قدری شدید شود که زندگی کودک را به مخاطره بیندازد.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش کودکان، در خصوص عوامل زمینه ساز این بیماری هم گفت: عدم رعایت بهداشت دست و بهداشت عمومی، نوشیدن یا خوردن آب و غذای آلوده، زندگی در محیط‌های شلوغ، استرس و استفاده از برخی دارو‌ها بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه باعث ایجاد زخم معده در کودکان (که بیشتر آنها توسط باکتری هلیکوباکتر پیلوری صورت می‌پذیرد) می‌شود.

دکتر جعفری درمان زخم معده را شامل درمان‌های دارویی دانست و افزود: مراجعه به پزشک در درمان این بیماری باید توسط والدین صورت پذیرد و در همین راستا بخش گوارش بیمارستان کودکان اکبر با داشتن کادر درمانی مجرب، پزشکان فوق تخصص و پرستار ان تخصصی کودکان، استفاده از تجهیزات به روز، فضای فیزیکی مناسب و ارائه با کیفیت خدمات درمانی به زائرین و مجاورین امام رضا (علیه السلام) توانسته است نقش بزرگی در حوزه درمان و سلامت در شهر مقدس مشهد ایفا نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->