وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی

  • کد خبر: ۳۱۹۵۷۱
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی
با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

جراحان اندونزیایی عملکرد این سامانه‌ها را رضایت‌بخش ارزیابی کردند، به گونه‌ای که علاوه بر ۱۱۲ جراح قبلی که در شهر‌های بندونگ و جوکجاکارتا برای جراحی با ربات سینا، آموزش دیده بودند؛ یکصد جراح جدید نیز در شهر‌های مدان و ماکاسار به سینا پیوسته و برای گذراندن دوره‌های آموزشی ثبت نام کرده‌اند.

این سامانه که حاصل تلاش بیست ساله نخبگان و جوانان کشور است، از دو بخش اصلی تشکیل شده است؛ بخش اول، کنسول جراحی در اختیار جراح است که حرکات دستان جراح را دریافت و ضمن حذف لرزش‌ها و مقیاس‌گذاری، بلافاصله آنها را به بخش دوم سامانه که همان ربات‌های جراح بر بالین بیمار است، ارسال می‌کند.

ربات‌های جراح سینا بر بالین بیمار از طریق ابزار‌های ۵ میلیمتری با قابلیت‌های حرکتی فراتر از دستان انسان، کلیه حرکات مورد نیاز جراحی را اجرا و نقش دستان جراح در شکم بیمار را بازی می‌کنند. به این ترتیب می‌توانیم عمل‌هایی که اکنون به صورت باز انجام می‌شدند و با روش‌های متداول لاپاروسکوپی قابل انجام نیستند را با کمک ربات‌های جراح، با حداقل آسیب به بیمار و از طریق چند شکاف ۵ میلیمتری به انجام رسانیده و دوره نقاهت را از چند هفته به یک روز کاهش دهیم.

قابلیت مقیاس‌گذاری باعث می‌شود در صورت حرکت یک سانتیمتری دستان جراح، ابزار جراحی در داخل شکم بیمار، یک میلیمتر حرکت کند، لذا جراح قادر خواهد بود یک بخیه بسیار ظریف را ده برابر بزرگتر در کنسول جراحی اجرا و ربات، همان بخیه را با سایز یک دهم، در داخل شکم بیمار کپی کند.

طراحی این سامانه به گونه‌ای است که بتواند کلیه عمل‌های حفره شکمی، لگن و قفسه سینه را به انجام رساند، اما لازم است مطالعات بالینی مفصلی برای هر نوع عمل انجام و عملکرد این سامانه در هر یک از عمل‌های جراحی مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

گفتنی است، این سامانه که تا کنون دستاورد‌های چشمگیری داشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده و به هیچ وجه، مهندسی معکوس و یا کپی برداری شده از هیچ نمونه خارجی نیست و کاملاً مبتنی بر خلاقیت و توانمندی متخصصین ایرانی، ابداع شده است.

این محصول مزیت‌های رقابتی متعددی را به همراه داشته و منجر به ثبت ده اختراع در آمریکا و سایر کشور‌های غربی و شرقی و بیش از ۷۰ مقاله معتبر در دنیا شده‌است. کلیه قطعات خاص این محصول در داخل کشور طراحی و ساخته شده‌اند و فقط پنج تا ده درصد قطعات متعارف که توجیه اقتصادی برای تولید داخلی ندارند، از خارج از کشور تهیه می‌شوند.

از جمله مزیت‌های کلیدی این محصول، هزینه‌های اولیه، نگهداری و ابزار‌های مصرفی ارزان قیمت (یک پنجم نمونه‌های خارجی) به ازای هر عمل است که برای بیماران در کشور‌های در حال توسعه که بنیه اقتصادی بالایی ندارند، بسیار پر اهمیت بوده و نسبت به سایر رقبا، جذابیت بالایی را ایجاد خواهد کرد.

از جمله موفقیت‌های چشمگیر این محصول، خریداری دو دستگاه از آن توسط کشور اندونزی و انجام اولین فرایند نمایشی جراحی رباتیک از راه دور در فاصله ۵۰۰ کیلومتری در حضور رئیس جمهور دو کشور بوده است.

وزارت بهداشت اندونزی، برای توسعه این محصول در آن کشور، دو دستگاه جدید نیز سفارش داده و تقاضای انجام جراحی از راه دور، از جزایر غربی به جزایر شرقی خود، در فاصله ۳۵۰۰ کیلومتری را دارد. این موضوع در شرایطی در حال انجام است که سایر رقبا، برای خارج کردن سینا از بازار اندونزی، پیشنهاد اعطای رایگان دستگاه‌های خود به وزارت بهداشت اندونزی را داده‌اند.

گفتنی است کلیه استاندارد‌های فنی لازم برای این سامانه در داخل کشور دریافت شده و مطالعات پیش بالینی عملکرد دستگاه روی حیوان و جسد به سرانجام رسیده است و در مرحله مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب قرار داریم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->