وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یک هشدار جدی به روزه‌داران: در مصرف چای زیاده‌روی نکنید

  • کد خبر: ۳۱۹۸۵۸
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
یک هشدار جدی به روزه‌داران: در مصرف چای زیاده‌روی نکنید
متخصص طب ایرانی گفت: چای، نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها، در ماه رمضان هم جایگاه ویژه‌ای دارد؛ اما آیا مصرف آن تشنگی را تشدید می‌کند یا روزه‌داری را آسان‌تر می‌سازد؟

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا یارقلی گفت: ماه رمضان که از راه می‌رسد، عادات غذایی تغییر می‌کند و سبک زندگی روزه‌داران به‌گونه‌ای متفاوت از روز‌های عادی رقم می‌خورد. ساعات طولانی روزه‌داری، مصرف کمتر مایعات و تغییر زمان صرف غذا، همه و همه بدن را در شرایط جدیدی قرار می‌دهند که نیازمند مراقبت و رعایت اصول تغذیه‌ای صحیح است. در این میان، چای همچنان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌هایی است که در وعده‌های افطار و سحر جایگاه ثابتی دارد. برای بسیاری، نوشیدن یک استکان چای بعد از افطار، حکم آرامش بعد از ساعات روزه‌داری را دارد و برخی دیگر نمی‌توانند از عادت نوشیدن چای در سحر چشم‌پوشی کنند.

چای در سحر و افطار؛ انتخابی مناسب یا عامل تشنگی؟

علیرضا یارقلی، دکترای تخصصی طب ایرانی گفت: «چای یک نوشیدنی خوب است و به دلیل گرم بودن و تأمین بخشی از آب مورد نیاز بدن، می‌تواند انتخاب مناسبی برای ماه مبارک باشد. اما باید توجه داشت که چای ادرارآور است و ممکن است باعث کاهش آب بدن شود. به همین دلیل، برای شروع افطار، مصرف چای کمرنگ مناسب‌تر است. همچنین، می‌توان یک تا دو لیوان چای کمرنگ را حدود یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار نوشید، اما در وعده سحری توصیه نمی‌شود، به‌ویژه چای پررنگ که می‌تواند منجر به افزایش دفع مایعات بدن و تشنگی در طول روز شود.»

یارقلی افزود: «با وجود اینکه در هوای خنک، احساس تشنگی ممکن است کمتر باشد، اما برای افرادی که به روزه‌داری عادت ندارند، مصرف چای در سحر می‌تواند شرایط را دشوارتر کند.»

چای و رفلاکس معده؛ یک هشدار مهم

وی در ادامه به نکته‌ای مهم درباره مصرف چای اشاره کرده و گفت: «چای اگر زیاد مصرف شود، می‌تواند باعث رفلاکس معده شود. در ایام روزه‌داری که معده ممکن است ضعیف‌تر شود، این موضوع می‌تواند منجر به ترش کردن و ناراحتی‌های گوارشی شود، به‌ویژه اگر چای بعد از سحری نوشیده شود.»

جایگزین‌های سالم برای چای در ماه رمضان

 یارقلی پیشنهاد کرد که روزه‌داران برای کاهش تشنگی و بهبود وضعیت بدنی خود، به‌جای چای در وعده سحری از دمنوش‌های گیاهی استفاده کنند: «کسانی که به چای وابسته‌اند، معمولاً نمی‌توانند به راحتی جایگزینی برای آن پیدا کنند. با این حال، اگر کسی بخواهد نوشیدنی متفاوتی مصرف کند، دمنوش‌هایی مانند بادرنجبویه و به‌لیمو گزینه‌های مناسبی هستند که هم نشاط‌آورند و هم به آرامش و خواب بهتر کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توان یک قاشق غذاخوری از هرکدام را دم کرد و نوشید. از سوی دیگر، نوشیدنی‌هایی مانند جلاب (ترکیب گلاب و زعفران) نیز انرژی‌بخش هستند، البته به شرطی که خیلی شیرین نشوند. انواع سکنجبین‌ها نیز می‌توانند انتخاب خوبی باشند؛ برای افطار، سکنجبین گرم توصیه می‌شود و در ساعات بین افطار تا سحر، می‌توان از سکنجبین‌های خنک مانند سکنجبین عنابی، زرشکی یا سماقی استفاده کرد که به‌ویژه در فصل بهار بسیار مفیدند.»

نکته طلایی برای کاهش تشنگی در روزه‌داری

این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: «چه چای و چه هر نوشیدنی یا غذایی که در سحر مصرف می‌شود، بهتر است پس از آن حداقل تا یک تا دو ساعت از دراز کشیدن و خوابیدن پرهیز شود. خوابیدن بلافاصله بعد از سحری می‌تواند منجر به بوی بد دهان، هضم نامناسب غذا، کوفتگی و کاهش انرژی در طول روز شود. اگر کسی می‌خواهد در طول روز احساس خستگی، گرسنگی و تشنگی نداشته باشد و سرحال بماند، بهتر است پس از سحری تا طلوع آفتاب بیدار بماند.»

در نهایت، یارقلی تأکید کرد که رعایت این نکات ساده می‌تواند تأثیر بسزایی در تجربه بهتر روزه‌داری داشته باشد و به حفظ سلامتی بدن در طول ماه رمضان کمک کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->