محموله «بسیار خطرناک» منفجر شده بندر شهیدرجایی با عنوان «کالای معمولی» وارد و دپو شده بود دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جستجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبیهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردو خاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی
سرخط خبرها

تأکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۱۹۸۷۴
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
تأکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
«ترجیح درخت‌داری بر درخت‌کاری یا همان حفظ وضع موجود» و «کاهش فضای سبز» جزو موضوعاتی بود که در نشست خبری اداره‌کل منابع طبیعی خراسان رضوی اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ترجیح درخت‌داری بر درخت‌کاری یا همان حفظ وضع موجود» و «کاهش فضای سبز» جزو موضوعاتی بود که در نشست خبری اداره‌کل منابع طبیعی با اصحاب رسانه مطرح و روزشمار هفته منابع طبیعی و آبخیزداری سال ۱۴۰۳ که از ۱۵ اسفندماه شروع و تا ۲۱ اسفندماه ادامه خواهد داشت، اعلام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه در اداره منابع طبیعی، درخت‌داری را بر درخت‌کاری ترجیح می‌دهیم، افزود: این رویکرد با این هدف است که وضع موجود را حفظ کرده و بعد برای ارتقای آن تلاش کنیم. در همین راستا نهالستان‌های زیادی مشغول تولید هستند که یکی از آنها، نهالستان طرق است که بزرگ‌ترین تولیدکننده نهال در شمال شرق کشور محسوب می‌شود.

وجود ۳۰ هزار همیار طبیعت

محسن فنودی با بیان اینکه با میزان اعتبارات و تعداد نیروی کم نمی‌توانیم به‌تنهایی احیا و توسعه منابع طبیعی را انجام دهیم و نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی و مردم نیز هستیم، اظهار کرد: ۶۵ خانه همیار طبیعت در شهرستان‌ها ایجاد کرده‌ایم و علاوه بر این، ۳۰ هزار همیار طبیعت داریم که در سامانه ثبت‌نام کرده و کارت دریافت کرده‌اند.

او بیان کرد: وسعت عرصه‌های مستعد فعالیت‌های آبخیزداری در استان ۵.۵ میلیون هکتار است. همچنین ۵.۵ میلیون هکتار اقلیم بیابانی داریم. ۶.۶ دهم میلیون هکتار وسعت عرصه‌های مرتعی است که قسمتی از این مراتع بیابانی نیز هست.

فنودی با اشاره به اینکه اقلیم خراسان رضوی کم‌آب است و تمام گونه‌هایی که استفاده می‌کنیم کم‌آب‌طلب هستند، افزود: مانند ارغوان که یک یا دوبار آن را آبیاری کرده و بعد به دامان طبیعت می‌سپاریم یا گونه‌هایی که در بیابان‌ها می‌کاریم حداکثر تا سه سال آن را آبیاری می‌کنیم.

تاکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی

افزایش تعداد کانون‌های بیابانی

او با اعلام این خبر که فضای سبزمان رو به کاهش و بیابان‌ها رو به توسعه است، بیان کرد: با وجود اینکه سه سال گذشته ۲۳ کانون بیابانی داشتیم، اکنون این تعداد به ۳۰ مورد رسیده است اگر بخواهیم به دلایلی مانند بی‌آبی و... صبر کنیم، روز به روز درختان کمتر و آلودگی بیشتر خواهد شد، پس باید تلاش کنیم.

فنودی گفت: دو سال گذشته گردوغبار سرخس به مشهد هم می‌آمد، اما سال گذشته این اتفاق نیفتاد که یکی از دلایلش این بود که ابتدای سال ۲۸۰میلی‌متر در سرخس بارش داشتیم و همین امر موجب شد که پوشش گیاهی خود‌رو در بیابان‌های این شهرستان سبز شود که همان پوشش گیاهی، جلو حرکت شن‌های روان و گردوغبار را گرفت.

۶ میلیون اصله نهال آماده توزیع برای امسال

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت، بیش از ۲۰ میلیون اصله نهال تولید کردیم که امسال ۶ میلیون اصله آماده توزیع بین مردم و دستگاه‌های اجرایی داریم. دو میلیون اصله جنگلی و چهار میلیون آن بیابانی است و از دو میلیون اصله تا به حال ۶۰۰ هزار مورد را کاشته‌ایم؛ یک میلیون و ۴۰۰ هزار مابقی آن نیز در حال توزیع است. از انتهای سال ۱۴۰۱ که این طرح ابلاغ و از اول ۱۴۰۲ شروع کردیم، کاشت را محدود به هفته منابع طبیعی نکرده‌ایم.

انجام ۸۰۰ پویش نهال‌کاری در استان

او در پاسخ به اینکه مشارکت دستگاه‌ها با منابع طبیعی برای پیشبرد بهتر کار به چه صورتی است؟ گفت: دستگاه‌ها از زمان شروع طرح کاشت یک‌میلیارد درخت در حال همراهی هستند. حدود هشتصد پویش نهال‌کاری از سال گذشته تاکنون انجام داده‌ایم. هلال احمر، آموزش و پرورش، بسیج، نیروی انتظامی و... همه به تناسب خود پای کار آمده‌اند. ضمن اینکه بخش‌های خصوصی از جمله کارخانه‌ها و معادن نیز در حال کمک به ما هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه اداره‌کل منابع طبیعی تاکنون بیش از ۲۶ هزار اراضی برای مسکن ملی ارائه کرده است، ادامه داد: اکنون نیز قرار است اراضی را برای راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در اختیار قرار بدهد. حتی در برخی موارد آبگرمکن‌های خورشیدی را برای جلوگیری از بوته‌کنی به روستا‌ها تحویل داده‌ایم.

تحویل ۱۳۰ هزار نهال مقاوم به کم‌آبی به شهرداری

علی شکاری، معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز در این نشست، با اشاره به اینکه تمام گونه‌هایی که در استان کاشته می‌شود تقریبا کم‌آب هستند، اضافه کرد: با شهرداری هماهنگی داشتیم که در فضای سبز شهری نیز گونه‌های کم‌آب طلب را بیشتر استفاده کنیم و اکنون در پرچین‌های شهری گونه‌های بسیار کم‌آب به کار رفته است. امسال بالغ بر ۱۳۰ هزار نهال مقاوم به کم‌آبی را تحویل شهرداری داده‌ایم.

او بیان کرد: از دو سال گذشته پیگیر موضوع گردوغبار در سرخس بوده‌ایم که گاهی اثر آن به مشهد نیز می‌رسید. باوجود اینکه زمین‌های سرخس مربوط به آستان قدس رضوی است، مطالعاتی را در آنجا انجام داده و به پنج حوزه تقسیم کرده‌ایم. در همین راستا، تکلیف هر دستگاه را مشخص کرد‌ه‌ایم که گزارش اقدامات خود را به این اداره ارائه داده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->