وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تأکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۱۹۸۷۴
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
تأکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
«ترجیح درخت‌داری بر درخت‌کاری یا همان حفظ وضع موجود» و «کاهش فضای سبز» جزو موضوعاتی بود که در نشست خبری اداره‌کل منابع طبیعی خراسان رضوی اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ترجیح درخت‌داری بر درخت‌کاری یا همان حفظ وضع موجود» و «کاهش فضای سبز» جزو موضوعاتی بود که در نشست خبری اداره‌کل منابع طبیعی با اصحاب رسانه مطرح و روزشمار هفته منابع طبیعی و آبخیزداری سال ۱۴۰۳ که از ۱۵ اسفندماه شروع و تا ۲۱ اسفندماه ادامه خواهد داشت، اعلام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه در اداره منابع طبیعی، درخت‌داری را بر درخت‌کاری ترجیح می‌دهیم، افزود: این رویکرد با این هدف است که وضع موجود را حفظ کرده و بعد برای ارتقای آن تلاش کنیم. در همین راستا نهالستان‌های زیادی مشغول تولید هستند که یکی از آنها، نهالستان طرق است که بزرگ‌ترین تولیدکننده نهال در شمال شرق کشور محسوب می‌شود.

وجود ۳۰ هزار همیار طبیعت

محسن فنودی با بیان اینکه با میزان اعتبارات و تعداد نیروی کم نمی‌توانیم به‌تنهایی احیا و توسعه منابع طبیعی را انجام دهیم و نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی و مردم نیز هستیم، اظهار کرد: ۶۵ خانه همیار طبیعت در شهرستان‌ها ایجاد کرده‌ایم و علاوه بر این، ۳۰ هزار همیار طبیعت داریم که در سامانه ثبت‌نام کرده و کارت دریافت کرده‌اند.

او بیان کرد: وسعت عرصه‌های مستعد فعالیت‌های آبخیزداری در استان ۵.۵ میلیون هکتار است. همچنین ۵.۵ میلیون هکتار اقلیم بیابانی داریم. ۶.۶ دهم میلیون هکتار وسعت عرصه‌های مرتعی است که قسمتی از این مراتع بیابانی نیز هست.

فنودی با اشاره به اینکه اقلیم خراسان رضوی کم‌آب است و تمام گونه‌هایی که استفاده می‌کنیم کم‌آب‌طلب هستند، افزود: مانند ارغوان که یک یا دوبار آن را آبیاری کرده و بعد به دامان طبیعت می‌سپاریم یا گونه‌هایی که در بیابان‌ها می‌کاریم حداکثر تا سه سال آن را آبیاری می‌کنیم.

تاکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی

افزایش تعداد کانون‌های بیابانی

او با اعلام این خبر که فضای سبزمان رو به کاهش و بیابان‌ها رو به توسعه است، بیان کرد: با وجود اینکه سه سال گذشته ۲۳ کانون بیابانی داشتیم، اکنون این تعداد به ۳۰ مورد رسیده است اگر بخواهیم به دلایلی مانند بی‌آبی و... صبر کنیم، روز به روز درختان کمتر و آلودگی بیشتر خواهد شد، پس باید تلاش کنیم.

فنودی گفت: دو سال گذشته گردوغبار سرخس به مشهد هم می‌آمد، اما سال گذشته این اتفاق نیفتاد که یکی از دلایلش این بود که ابتدای سال ۲۸۰میلی‌متر در سرخس بارش داشتیم و همین امر موجب شد که پوشش گیاهی خود‌رو در بیابان‌های این شهرستان سبز شود که همان پوشش گیاهی، جلو حرکت شن‌های روان و گردوغبار را گرفت.

۶ میلیون اصله نهال آماده توزیع برای امسال

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت، بیش از ۲۰ میلیون اصله نهال تولید کردیم که امسال ۶ میلیون اصله آماده توزیع بین مردم و دستگاه‌های اجرایی داریم. دو میلیون اصله جنگلی و چهار میلیون آن بیابانی است و از دو میلیون اصله تا به حال ۶۰۰ هزار مورد را کاشته‌ایم؛ یک میلیون و ۴۰۰ هزار مابقی آن نیز در حال توزیع است. از انتهای سال ۱۴۰۱ که این طرح ابلاغ و از اول ۱۴۰۲ شروع کردیم، کاشت را محدود به هفته منابع طبیعی نکرده‌ایم.

انجام ۸۰۰ پویش نهال‌کاری در استان

او در پاسخ به اینکه مشارکت دستگاه‌ها با منابع طبیعی برای پیشبرد بهتر کار به چه صورتی است؟ گفت: دستگاه‌ها از زمان شروع طرح کاشت یک‌میلیارد درخت در حال همراهی هستند. حدود هشتصد پویش نهال‌کاری از سال گذشته تاکنون انجام داده‌ایم. هلال احمر، آموزش و پرورش، بسیج، نیروی انتظامی و... همه به تناسب خود پای کار آمده‌اند. ضمن اینکه بخش‌های خصوصی از جمله کارخانه‌ها و معادن نیز در حال کمک به ما هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه اداره‌کل منابع طبیعی تاکنون بیش از ۲۶ هزار اراضی برای مسکن ملی ارائه کرده است، ادامه داد: اکنون نیز قرار است اراضی را برای راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در اختیار قرار بدهد. حتی در برخی موارد آبگرمکن‌های خورشیدی را برای جلوگیری از بوته‌کنی به روستا‌ها تحویل داده‌ایم.

تحویل ۱۳۰ هزار نهال مقاوم به کم‌آبی به شهرداری

علی شکاری، معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز در این نشست، با اشاره به اینکه تمام گونه‌هایی که در استان کاشته می‌شود تقریبا کم‌آب هستند، اضافه کرد: با شهرداری هماهنگی داشتیم که در فضای سبز شهری نیز گونه‌های کم‌آب طلب را بیشتر استفاده کنیم و اکنون در پرچین‌های شهری گونه‌های بسیار کم‌آب به کار رفته است. امسال بالغ بر ۱۳۰ هزار نهال مقاوم به کم‌آبی را تحویل شهرداری داده‌ایم.

او بیان کرد: از دو سال گذشته پیگیر موضوع گردوغبار در سرخس بوده‌ایم که گاهی اثر آن به مشهد نیز می‌رسید. باوجود اینکه زمین‌های سرخس مربوط به آستان قدس رضوی است، مطالعاتی را در آنجا انجام داده و به پنج حوزه تقسیم کرده‌ایم. در همین راستا، تکلیف هر دستگاه را مشخص کرد‌ه‌ایم که گزارش اقدامات خود را به این اداره ارائه داده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->