قتل پیرمرد میلیاردر تهرانی با اجیر کردن پیک موتوری ! تصادف اتوبوس با ۹ خودرو در کرمان | راننده مشکل روحی روانی داشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی دید رانندگان را کاهش داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور تا پایان هفته جاری تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس پنج شهرستان در سیستان و بلوچستان فردا (سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جانباختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر

  • کد خبر: ۳۲۰۰۴۴
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
افزایش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در کشورهای فقیر
یک مطالعه بین‌المللی جدید نشان می‌دهد که انتظار می‌رود مرگ‌ومیر ناشی از سرطان سینه در ربع قرن آینده افزایش یابد و تا حد زیادی بر فقیرترین کشورهای جهان تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان تخمین می‌زنند که حدود ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه در سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد که افزایش ۶۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

محققان در یک مطالعه جدید گزارش کردند که کشورهای کم درآمد بیشترین بار این افزایش را متحمل خواهند شد.

این کشورها در شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبه پایینی دارند، معیاری که برای اندازه گیری کیفیت کلی زندگی یک کشور با در نظر گرفتن عواملی مانند امید به زندگی، سطح تحصیلات و استاندارد زندگی استفاده می‌شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی «میراندا فیدلر-بناودیا»، استادیار دانشگاه کالگاری در کانادا، نتیجه‌گیری کرد: «در حالی که نرخ بروز سرطان در کشورهایی با نمرات HDI بسیار بالا بالاتر بود، کشورهای با HDI پایین‌تر با مرگ‌ومیر نامتناسب بیشتری مواجه بودند که منعکس‌کننده نابرابری در تشخیص زودهنگام، تشخیص به موقع و دسترسی به مدیریت جامع سرطان سینه است».

به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد که تلاش سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به کاهش متوسط سالانه ۲.۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، موفقیت زیادی نداشته است.

آنها افزودند: «سرمایه‌گذاری پایدار و بهبود در تشخیص و درمان زودهنگام نیز به‌ویژه در کشورهای با HDI پایین و متوسط برای کاهش نابرابری‌های فزاینده در بقای سرطان سینه و کاهش پیامدهای ضعیف برای میلیون‌ها زن دیگر که در سال‌های آینده تشخیص سرطان سینه را دریافت خواهند کرد، ضروری است.»

گزارش جدید به منظور ارائه به روز رسانی در مورد پیشرفت تلاش سازمان جهانی بهداشت، به نام ابتکار جهانی سرطان سینه، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، ارائه می‌شود.

برای این مطالعه، محققان یک پایگاه داده بین المللی به نام رصدخانه جهانی سرطان را تجزیه و تحلیل کردند که موارد سرطان و مرگ و میر را در ۱۸۵ کشور ردیابی می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۳ میلیون مورد جدید و ۶۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان سینه رخ داده است.

محققان افزودند: «در هر دقیقه، چهار زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و یک زن بر اثر آن می‌میرد». سرطان سینه همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بین زنان در سال ۲۰۲۲ است و جزو پنج عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است.

محققان دریافتند که در کشورهای ثروتمندتر، موارد جدید سرطان سینه بیشتر است. به عنوان مثال، فرانسه (۱ از ۹ زن) و آمریکای شمالی (۱ از ۱۰ زن) بالاترین خطر ابتلاء به سرطان سینه را در طول زندگی داشتند.

به گفته محققان، به دلیل برنامه‌های غربالگری بهتر در کشورهای توسعه یافته موارد ابتلاء زودتر شناسایی می‌شوند.

محققان نوشتند، علاوه بر این، کشورهایی که HDI بالایی دارند، «شیوع بیشتری از عوامل خطر شناخته شده، از جمله نداشتن یا کمتر بودن بارداری، سن بالاتر مادر در اولین تولد، شیردهی کمتر، سن بالاتر در دوران قاعدگی، وزن اضافی بدن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل، پیشگیری از بارداری هورمونی و درمان جایگزینی هورمونی برای یائسگی» دارند.

از سوی دیگر، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول زندگی در فیجی (۱ از ۲۴ زن) و آفریقا (۱ از ۴۷) بالاترین میزان است.

در حالی که به نظر می‌رسد نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۳۰ کشور در حال کاهش است، تنها هفت کشور به هدف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش ۲.۵ درصدی مرگ و میر در سال دست پیدا کردند: مالت، دانمارک، بلژیک، سوئیس، لیتوانی، هلند و اسلوونی.

بر اساس داده‌های کشورهای با درآمد بالا، تخمین زده می‌شود که یک چهارم سرطان‌های سینه با عدم مصرف الکل (۱۶-۴ درصد)، چاقی (۸ تا ۲۸ درصد)، فعالیت بدنی (۱۰-۲ درصد) و مصرف داروهای هورمونی (۳ درصد) قابل پیشگیری است.

محققان افزودند: ۴ درصد دیگر از سرطان‌های سینه با افزایش شیردهی قابل پیشگیری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->