شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر مردم چشم‌به‌راه بازگشت بی‌آرتی‌ها به خیابان فارغ‌التحصیلان مشهد شهرداری مشهد حامی حمل‌ونقل پاک | راه‌اندازی ایستگاه شارژ دوچرخه و موتور برقی در سال ۱۴۰۴ معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رویکرد شهرداری تقویت رابطه بین شهرداری و سرمایه‌گذاران است حضور استاندار خراسان رضوی در جمع کودکان تحت حمایت مؤسسه توانبخشی همدم انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد + فیلم ثبت تخلف بیش از ۱۳ هزار موتورسیکلت‌ در مشهد عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سیاست‌های شورای ششم در حوزه مدیریت پسماند در مسیر تحقق است سهم ۷۳.۳ درصدی پراید از خودرو‌های آلاینده در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) همه‌چیز درباره پروژه خط ۳ متروی مشهد، با هزینه ۱۰۰ همتی | راه‌اندازی بزرگ‌ترین جزیره ایستگاهی کشور در مشهد رفع گره ترافیکی میدان امام‌حسین (ع) در مشهد با بهره‌برداری از دوربرگردان شرقی ابوطالب (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) روایتی درباره پیکر نادرشاه افشار که چند‌بار دفن شد | قصه نادرِ جنازه «نادر» ایستگاه شهید فکوری خط ۲ مترو مشهد، اردیبهشت ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد رونمایی از قدیمی‌ترین ظرف سفالی خراسان رضوی هوای کلانشهر مشهد امروز پاک است (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) اعمال قانون و سامان‌دهی موتورسیکلت‌ها در پیاده‌رو‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) برگزاری دومین دوره مسابقات موشک آبی با مشارکت گسترده دانش‌آموزان مشهدی + فیلم درباره حسین‌آقاخان خزاعی که نخستین فرمانده لشکر خراسان است | میرپنج شرق سهم فضای سبز مشهد و کاشت چمن از مصرف آب چقدر است؟ | کاشتن یا نکاشتن؟ رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: حفظ بافت‌های تاریخی برای احیای هویت تاریخی مشهدالرضا(ع) یکی از ضرورت‌هاست
سرخط خبرها

احتیاط! مشغول شهرتکانی هستیم

  • کد خبر: ۳۲۰۳۸۰
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
احتیاط! مشغول شهرتکانی هستیم
قدیم‌ها خاطرم هست که پاکبانان برای جمع‌آوری زباله با گاری یا فرغون کوچکشان در تک‌تک خانه‌ها را می‌زدند و مردم هر محله پاکبانشان را دوستانه می‌شناختند.
شبنم کرمی
نویسنده شبنم کرمی

قدیم‌ها خاطرم هست که پاکبانان برای جمع‌آوری زباله با گاری یا فرغون کوچکشان در تک‌تک خانه‌ها را می‌زدند و مردم هر محله پاکبانشان را دوستانه می‌شناختند. گاهی هم صاحب‌خانه‌ها به یک استکان چای یا هر کمکی از دستشان برمی‌آمد، میهمانشان می‌کردند. اما پس از اینکه بسیاری از خانه‌های حیاط‌دار قدیمی تبدیل به آپارتمان شد و محلات تقریبا از صمیمیت قدیم تهی شدند، شیوه جمع‌آوری زباله و پاک‌سازی شهر‌ها هم تغییر کرد.

ساعت از ۱۲ نیمه‌شب گذشته و صدای خش‌خش جاروی پاکبان شریف و غریب محله در سکوت خیابان تاریک، طنین‌انداز است. گاهی هم صدای کشیده‌شدن گاری زباله به گوش می‌رسد. در حال مطالعه به صدا‌های بیرون گوش می‌دهم و با خودم فکر می‌کنم بعضی شغل‌ها چقدر سخت و چه اندازه مهم هستند!

تصور می‌کنم این شب‌ها که سوز سرمای زمستان بدجوری پوست آدم را می‌درد و حتی توان این را دارد که از لباس‌های ضخیم هم بگذرد و لرز به جانمان بیندازد، ممکن است این پاکبان عزیز سردش باشد. شاید هم در اثر تحرک، سرما را خیلی حس نکند.

به تنهایی او در میانه شب تاریک و خطر‌هایی مانند احتمال تصادف یا سرقت یا هر خطر دیگری فکر می‌کنم که سرما و گرمای هوا در برابرش به چشم هم نمی‌آید. بار‌ها خبر برخورد خودرو‌های بی‌احتیاط با پاکبانان در حال کار و فوت یا ازکارافتادگی برخی از آنان را شنیده‌ایم و غمگین شده‌ایم. اما جز اظهار اندوه کاری هم کرده‌ایم؟ تصور اینکه حتی اگر یک روز این عزیزان نباشند این کوچه و خیابان به چه شکلی درمی‌آید هم آزاردهنده است!

آن روز که باران می‌بارید و خیابان‌ها خیس و گل‌آلود بودند، یک‌باره یک پلاستیک پر از زباله‌تر که روی صندوق‌عقب یک خودرو درحال حرکت گذاشته شده بود، سر خورد و پخش زمین شد. خودرو بدون توجه به این جریان، سرعتش را بیشتر کرد و رفت. خودرو‌های عبوری دیگر نیز همان‌طور با سرعت از روی زباله‌ها رد می‌شدند و چنان چهره ناپسندی از این اتفاق به‌جا ماند که فقط ذهنم را درگیر یک موضوع کرد؛ چه‌کسی زیر این باران تند و در میان دید کم رانندگان از پشت شیشه‌های خیس ماشین‌هایی که با سرعت و برخی بی‌توجه به لغزنده‌بودن معابر در حال گذر هستند، باید این ناپاکی را از چهره خیابان بزداید؟

واقعا دلیل این حرکت ناپسند برخی رانندگان چیست؟ باور کنید که با برخی بی‌توجهی‌هایمان ممکن است جان عزیزانمان را به بازی بگیریم، خانواده‌ای را گرفتار و بی‌سرپرست کنیم، انسان‌هایی را از نان‌خوردن بیندازیم و باعث‌وبانی هزارویک مشکل و مصیبت دیگر شویم.

حقیقتا اگر خودمان دقایقی تحمل بوی ناخوشایند زباله تولیدی‌مان را نداریم، چرا به دیگرانی که هر روز بار پاکیزه و زیبا نگاه‌داشتن چهره شهرمان را به دوش می‌کشند، زحمت مضاعف جمع‌آوری و پاک‌کردن آن را از وسط خیابان‌های شلوغ و پرتردد روا می‌داریم!

این روز‌ها در جای‌جای شهر، بنر‌های «احتیاط! مشغول شهرتکانی هستیم» توجهمان را جلب می‌کند. پاکبانان عزیزی را می‌بینیم که در حال رنگ‌آمیزی جدول‌ها، گل‌آرایی باغچه‌ها یا پاک‌سازی آلودگی‌ها و زباله‌هایی هستند که ما به فراخور طبیعت ذاتی‌مان عامل تولیدش بوده‌ایم. این مردان بی‌ادعا در کمال مسئولیت‌‎پذیری و متواضعانه چه حقوق و مزایایی گرفته باشند چه نه، چهره شهر و محله‌هایمان را از زشتی پاک می‌کنند و طراوت و پاکیزگی را سخاوتمندانه هدیه می‌دهند. بیایید به نعمت حضور مؤثر این عزیزان، در عمل و به شایستگی قدردان و همراه باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->