پزشکیان بندرعباس را ترک کرد محکومیت قطعی قصاص برای عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان بیانیه ارتش هندوستان درباره تبادل آتش و درگیری با نیروهای پاکستان کاخ سفید: ترجیح ترامپ توافق با ایران است قطر و عربستان بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کردند| مسیر کمک مالی و سرمایه گذاری در سوریه باز شد پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینر‌ها باید بررسی شود+ فیلم حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به نوار غزه| ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازدید هوایی رئیس جمهور پزشکیان از نقاط آسیب دیده انفجار بندرعباس پزشکیان وارد بندرعباس شد | اعلام یک روز عزای عمومی در سراسر کشور از سوی دولت چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع پاکستان تنش میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد را زخم باز استعمار دانست سخنگوی وزارت دفاع: هیچ محموله‌ای با کاربرد نظامی در بندر رجایی وجود نداشته است + فیلم پیام‌های جداگانه پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان، درپی وقوع حادثه در بندرعباس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی مسیر هدایت سرمایه‌ها را تغییر داده است ابلاغ قانون اصلاح قانون مجازات اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی قالیباف به پزشکیان پیام تسلیت رئیس‌جمهور روسیه به رهبر معظم انقلاب درپی حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس آیت الله علم الهدی: قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره گشایی از ترافیک، پارکینگ و اسکان زائران، سه دستاورد خط ۳ متروی مشهد + فیلم رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم نمایندگان حماس قاهره را ترک کردند وزیر دفاع پاکستان: ما آغازگر جنگ با هند نخواهیم بود قالیباف: مجلس گزارشی دقیق درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم ارائه می‌دهد
سرخط خبرها

آمریکا: عراق باید وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد

  • کد خبر: ۳۲۰۴۱۵
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
آمریکا: عراق باید وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه در اولین نشست خبری خود از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه تقلای شکست خورده آمریکا برای کاهش صادرات نفت و انرژی ایران، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشستی خبری از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

«تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه در اولین نشست خبری خود از عراق خواست تا وابستگی خود به انرژی ایران را هرچه سریع‌تر کاهش دهد.

او گفت: «آمریکا از دولت عراق می‌خواهد تا هرچه سریع‌تر وابستگی خود به انرژی ایران را کاهش دهد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره تمدید شدن معافیت‌های عراق برای واردات گاز از ایران گفت: «آمریکا درحال بررسی تمام معافیت‌های تحریمی موجود اعمال شده بر عراق است که هر درجه از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می‌کند.»

معافیت‌های عراق برای ادامه واردات گاز ایران در ۸ مارس منقضی می‌شود.

این اظهارات پس از آن بیان می‌شود که «اسکات بسنت»، وزیر خزانه داری آمریکا مجددا به تهدید ایران روی آورد.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» او با بیان اینکه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران را تشدید خواهد کرد، گفت: «آمریکا صنعت نفت و فروش نفت ایران ایران تعطیل خواهد کرد.»

او ادعا کرد: «برای این کار، از معیار‌ها و جدول زمانی از پیش تعیین شده استفاده می‌کنیم.»

بسنت همچنین در اظهاراتی ضدایرانی افزود: «فقیر کردن مجدد ایران، آغاز سیاست تحریمی به روز شده ما خواهد بود.»

از طرفی پیش از این، منابع آگاه گزارش کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن نفتکش‌های ایرانی در دریا متوقف و بازرسی شوند و این اقدام تحت توافقی به اصطلاح «بین‌المللی» صورت بپذیرد.

ترامپ وعده داده است که سیاست شکست‌خورده «فشار حداکثری» را دوباره برقرار کند تا ایران را از اقتصاد جهانی منزوی کرده و صادرات نفت آن را به صفر برساند؛ تقلایی که تاکنون دستاوردی برای واشنگتن نداشته است.

ترامپ در هفته‌های نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، دو دور جدید تحریم علیه ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها شرکت‌ها و ناوگان نفتکش‌های قدیمی‌ای را هدف قرار داده است که بدون بیمه‌های غربی فعالیت کرده و نفت کشور‌های تحت تحریم را حمل می‌کنند.

این تحرکات تا حد زیادی مشابه تدابیری است که در دوران «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اعمال شد، اما ایران توانست با استفاده از قابلیت‌هایش و از طریق شبکه‌های پیچیده و فعال صادرات نفت خود را افزایش دهد.

از آنجایی که تجربه گذشته اثبات کرده که این نوع سنگ‌اندازی‌ها راه به جایی نمی‌برد، دولت فعلی آمریکا به دنبال یارکشی در حوزه بین‌المللی است تا بلکه ماحصلی داشته باشد.

۶ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، روز پنجشنبه به رویترز گفته‌اند مقام‌های دولت ترامپ اکنون به دنبال راه‌هایی هستند تا از طریق کشور‌های هم‌پیمان، کشتی‌های نفتی ایران را در گذرگاه‌های کلیدی مانند تنگه مالاکا در آسیا و مسیر‌های دریایی دیگر متوقف و بازرسی کنند.

به گفته منابع آگاه که با رویترز صحبت کردند، این اقدام باعث تأخیر در تحویل نفت خام به پالایشگاه‌ها خواهد شد و همچنین طرف‌های درگیر در این تجارت را در معرض آسیب‌های اعتباری و تحریم‌های جدید قرار می‌دهد.

دولت ترامپ در حال بررسی این است که آیا می‌توان این بازرسی‌ها را تحت چارچوب به اصطلاح «ابتکار امنیتی اشاعه» که در سال ۲۰۰۳ برای مقابله با قاچاق سلاح‌های کشتار جمعی ایجاد شد، انجام داد یا خیر. این طرح تحت امر آمریکا هدایت شده و بیش از ۱۰۰ دولت آن را امضا کرده‌اند.

به گفته یکی از منابع، واشنگتن امید دارد که با استفاده از این مکانیسم بتواند به دولت‌های خارجی اجازه دهد که محموله‌های نفتی ایران را به درخواست ایالات متحده هدف قرار دهند و در نتیجه باعث «تأخیر در تحویل» و «آسیب به زنجیره تأمین» درآمدی تهران شود.

اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت می‌پذیرد که تلاش‌های قبلی برای توقیف محموله‌های نفتی ایران با واکنش متقابل مواجه شده است. آمریکا در سال ۲۰۲۳ در دوران بایدن، حداقل دو محموله نفت ایران را توقیف کرد و این اقدام باعث شد ایران کشتی‌های خارجی را توقیف کند، از جمله یک کشتی متعلق به شرکت شورون که قیمت نفت خام را افزایش داد.

«بن کیهیل» تحلیلگر انرژی در مرکز انرژی و سیستم‌های زیست محیطی در دانشگاه تگزاس اذعان دارد که هرچه تحریم‌ها طولانی‌تر باشد، با توجه به توانمندی‌های ایران و اینکه خریداران راه‌هایی برای دور زدن آنها پیدا می‌کنند، اثربخشی آنها کمتر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->