ترامپ بازهم بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی تاکید کرد وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند پزشکیان در دیدار با الهام علی اف: اجازه نخواهیم داد عده‌ای ارتباطات ما را بر هم بزنند خط‌ونشان‌های تازه پاکستان: موشک‌های هسته‌ای ما هند را نشانه گرفته‌اند کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور ویژه اژه‌ای به دادستان کل کشور برای شناسایی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی حادثه بندر شهید رجایی آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جوزف عون: تصمیم انحصار سلاح در دست دولت لبنان گرفته شده است جزئیات سفر یک‌روزه پزشکیان به جمهوری آذربایجان تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس + ویدئو سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید نتانیاهو: صلح و ثبات جهان عرب در گرو به‌رسمیت‌شناختن ماست! احراز قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی ۶ کشته بر اثر انفجار در پاکستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرچم ایران در سفارتخانه‌های کشورمان در اروپا به حالت نیمه‌برافراشته درآمد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان + ویدئو (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد، قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقایی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | پزشکیان به چین سفر می‌کند
سرخط خبرها

لهستان به دنبال سلاح هسته‌ای است

  • کد خبر: ۳۲۰۶۶۰
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
لهستان به دنبال سلاح هسته‌ای است
در گرماگرم نگرانی‌های فزاینده اروپا بر سر قابل اعتمادبودن آمریکا به‌عنوان یک متحد دیرین و ترس از افزایش تهدید‌های روسیه، لهستان از تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی و غیرمتعارف خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، لهستان به عنوان یکی از کشور‌های اروپایی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که هزینه زیادی در حوزه دفاعی می‌کند، در گرماگرم نگرانی‌ها بر سر قابل اعتماد بودن آمریکا و اتحاد واشنگتن با اروپا در برابر روسیه، برنامه‌های نظامی بسیار گسترده‌ای دارد.

دونالد توسک نخست‌وزیر لهستان دیروز جمعه در پارلمان این کشور گفت: «لهستان به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی و اطمینان از ایجاد یک ارتش ۵۰۰ هزار نفری برای مقابله با تهدید روسیه است».

از نگاه پولیتیکو، گسترش نظامی چشمگیر لهستان همزمان با نگرانی اروپا از همسویی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده با کرملین و پشت کردن آن به اتحاد‌های دیرین رخ می‌دهد.

توسک در سخنرانی دیروز/جمعه خود در پارلمان کشورش تاکید کرد: «لهستان به طور جدی با پاریس در مورد چتر هسته‌ای فرانسه صحبت می‌کند». امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری این کشور نیز پیش از این از امکان حفاظت از اوپا توسط چتر هسته‌ای فرانسه سخن گفته بود.

نخست وزیر لهستان در ادامه تاکید کرد که ورشو نمی‌تواند خود را به داشتن تسلیحات متعارف محدود کند. وی افزود: «ما باید بدانیم که لهستان باید به مدرن‌ترین قابلیت‌های مربوط به تسلیحات اتمی و سلاح‌های غیر متعارف دست یابد. بحث بر سر رقابت برای ایجاد امنیت است نه بروز جنگ».

توسک سپس اوکراین را مثال زد که از زرادخانه هسته‌ای خود دست کشید و حالا هدف تهاجم روسیه قرار گرفته است. او اضافه کرد: «ما تا پایان سال جاری میلادی می‌خواهیم مدلی داشته باشیم تا هر مرد بالای ۱۸ سال در لهستان آموزش جنگی ببیند و به عنوان نیروی ذخیره در زمان تهدید‌های احتمالی آماده باشد».

توسک با تاکید بر این نکته که ما به دنبال اجباری کردن خدمت سربازی نیستیم، خاطرنشان کرد: «این تصمیم که در سال ۲۰۰۸ گرفته شد، در برهه‌ای کاملا متفاوت از زمان کنونی اتخاذ شد». او سپس گفت: اوکراین ارتشی ۸۰۰ هزار نفری دارد، در حالیکه روسیه یک میلون و ۳۰۰ هزار نفر نیروی نظامی دارد. در حال حاضر نگرانی فزاینده در مورد روسیه به ترس و هراس در مورد قابل اعتماد بودن آمریکا به عنوان متحد دیرین اضافه شده و همین امر سبب انقلابی در برنامه ریزی نظامی گردیده شده است».

پولیتیکو در ادامه با اشاره به پرسنل نزدیک به ۲۰۰ هزار نفری ارتش لهستان، آن را بزرگترین ارتش ناتو پس از آمریکا و ترکیه دانست و خاطرنشان کرد: این کشور بزرگترین نیروی نظامی را در میان اعضای اتحادیه اروپا دارد.

براساس آمار موجود، بودجه دفاعی لهستان در سال‌جاری میلادی ۴.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می‌دهد. اما توسک در پارلمان این کشور تاکید کرد که هزینه‌ها باید به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد؛ رقمی که مورد نظر ترامپ است.

این نشریه آمریکایی خاطرنشان کرده است: باتوجه به این نکته که ورشو معماری امنیتی خود را حول روابط نزدیک با واشنگتن بنا کرده و نزدیک به یک هزار سرباز آمریکایی در لهستان مستقر هستند، این کشور با خرید سامانه‌های تسلیحاتی از آمریکا باعث آزار سایر کشور‌های اروپایی شده است.

توسک در اظهاراتش در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه اروپا پتانسیل اقتصادی لازم برای ایستادگی در برابر روسیه را دارد، افزود: «کسری ما مربوط به فقدان اراده برای عمل، نداشتن اعتماد به نفس و حتی گاهی بزدلی بوده است. روسیه در برابر اروپای متحد درمانده می‌شود. اروپا اکنون با ۵۰۰ میلیون جمعیت از آمریکا با ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت التماس می‌کند که در برابر ۱۴۰ میلیون روس که سه سال است قادر به شکست اوکراین ۵۰ میلیونی نیستند، محافظت کنند».

وی سپس افزود: «ورشو گام‌هایی هم برای خروج از معادات بین المللی منع استفاده از مین‌های ضد نفر و مهمات خوشه‌ای بر خواهد داشت».

نخست وزیر لهستان همچنین به رغم تلاش کشور‌های اروپایی برای تشکیل یک نیرو به منظور گسیل به اوکراین تاکید کرد که سربازان کشورش به برای توافق صلح به اوکراین اعزام نمی‌شوند و گفت: «وظیفه لهستان محافظت از مرز‌های شرقی خود است که مرز ناتو و اتحادیه اروپا نیز بشمار می‌رود».

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->