آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده ثبت ۱۰ رویداد گردشگری مشهد مقدس در تقویم ملی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم دبیرکل انجمن کلان‌شهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه‌دیده در انفجار اسکله شهید رجایی رفع اختلال ۱۰دقیقه‌ای در سرویس‌دهی خط یک مترو مشهد رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطارشهری معادل با چهار پل چهارسطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم موزه زنده میدان عدالت مشهد لیست کامل بوستان‌های بانوان دارای اتاق مادروکودک مشهد + جزئیات
سرخط خبرها

سلیمی: زن در ترکمنستان نگهبان میراث ملی است + فیلم

  • کد خبر: ۳۲۰۸۶۵
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
سلیمی: زن در ترکمنستان نگهبان میراث ملی است + فیلم
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد گفت: در ترکمنستان، نقش زنان به عنوان نگهبانان میراث ملی و خانواده بسیار پررنگ است. آن‌ها به حفظ آداب‌ورسوم خانوادگی و احترام به والدین اهمیت زیادی می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، چهارمین نشست از سلسله‌نشست‌های تجربه‌نگاری با موضوع بررسی تجربیات و دستاورد‌های سفر به ترکمنستان در موضوعات فرهنگ، اقتصاد و اشتغال حوزه بانوان و خانواده، صبح امروز (یکشنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۳) در صحن علنی شورای شهر مشهد برگزار شد.

فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد، در ابتدای این جلسه با بیان اینکه در این سفر، تمرکز بر روی سه محور اصلی شامل خانواده، اشتغال و دیپلماسی عمومی بود، هدف اصلی از سفر به ترکمنستان را بررسی نقش زنان در دیپلماسی و کارآفرینی و تبادل تجربیات بین کشور‌ها عنوان کرد.

وی افزود: در این سفر، تأکید بر اهمیت خانواده و حفظ میراث فرهنگی در کشور ترکمنستان به‌وضوح مشاهده شد.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد بیان کرد: در ترکمنستان، نقش زنان به عنوان نگهبانان میراث ملی و خانواده بسیار پررنگ است. آن‌ها به حفظ آداب‌ورسوم خانوادگی و احترام به والدین اهمیت زیادی می‌دهند. همچنین در این کشور، مهریه به صورت مشخص و بر اساس طلا تعیین شده و معمولاً قبل از ازدواج، به زن پرداخت می‌شود. سن ازدواج در این کشور پایین است و اکثر جوانان در سنین ۱۸ تا ۲۰ سالگی ازدواج می‌کنند.

طلاق در ترکمنستان یک پدیده نادر است

سلیمی خاطرنشان کرد: پدیده طلاق در ترکمنستان نادر است و در صورت طلاق، فرزندان معمولاً تا ۱۸سالگی با مادر زندگی می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این کشور، خانواده‌ها به فرزندآوری اهمیت زیادی می‌دهند و ارزش‌های اجتماعی در حوزه فرزندآوری برایشان پررنگ می‌شود؛ به طوری که به خانواده‌های ۸ فرزند و بیشتر، نشان و جوایزی از طرف رئیس جمهور اعطا می‌شود.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد تصریح کرد: از نظر امنیتی، ترکمنستان دارای قوانین سخت‌گیرانه‌ای است و رعایت قوانین در این کشور بسیار جدی گرفته می‌شود. پوشش زنان در ترکمنستان به‌شدت تابع سنت‌ها و پوشیده است و زنان معمولاً با حجاب و لباس‌های بلند دیده می‌شوند.

سلیمی بر تقویت زبان فارسی در دانشگاه‌ها و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای افزایش نفوذ فرهنگی ایران در منطقه تأکید کرد و گفت: در این سفر، درخواست ایجاد اتاق ترکمنستان در دانشگاه فردوسی و اتاق ایران در دانشگاه آزادی به منظور تقویت روابط فرهنگی و آموزشی مطرح شده است.

زنان تسهیلگران تعاملات اقتصادی در سطح بین‌المللی هستند

وی در ادامه، به تأثیر زنان در دیپلماسی و اقتصاد اشاره و بیان کرد: زنان در جلسات اقتصادی و تجاری نقش مهمی دارند و می‌توانند برقراری ارتباطات مثبت را تسهیل کنند.

رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد گفت: در ترکمنستان به اهمیت برابری جنسیتی تأکید می‌شود، در حالی که ما گفتمان عدالت در حقوق زنان را معرفی کردیم؛ زنان کارگر در این کشور خواستار برابری در حقوق و ساعات کاری هستند، در حالی که در ایران، رهبر انقلاب بر اهمیت نقش مادری زنان و فعالیت‌های اجتماعی آن‌ها تأکید دارند و این موضوع برای آن‌ها خیلی جالب بود.

سلیمی همچنین به حضور زنان تحصیل‌کرده و فعال در حوزه‌های بین‌المللی و رسانه اشاره کرده و از آن‌ها خواسته که در این زمینه‌ها فعالیت کنند.

وی در ادامه، ضمن بررسی تعاملات اقتصادی و فرهنگی بین ایران و ترکمنستان، به نقش رایزنان اقتصادی در تسهیل این تعاملات اشاره و بر ضرورت اطلاع‌رسانی به زنان کارآفرین برای بهره‌برداری از فرصت‌های موجود تأکید کرد.

رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت، نیاز به همکاری با تولیدکنندگان و طراحان لباس و فرش در این کشور‌ها احساس می‌شود. به‌خصوص در زمینه فرش که تولیدکنندگان محلی به طراحی‌های جدید و رنگ‌های متنوع روی آورده‌اند.

سلیمی همچنین به اهمیت گردشگری سلامت اشاره و بیان کرد: روزانه ۲۰۰ ویزا برای ایران صادر می‌شود که ۸۰ درصد آن‌ها به دلایل درمانی است. این موضوع نشان‌دهنده پتانسیل بالای ایران در این حوزه است.

زنان ترکمنستان هنوز در مراحل ابتدایی کنشگری قرار دارند

ندا ملکی، روانشناس، مجری و کارشناس رسانه ملی، در این نشست ضمن اشاره به اهمیت نقش زنان در جامعه و تأثیرگذاری آن‌ها، به مقایسه سطح کنشگری زنان در ایران و ترکمنستان پرداخت و گفت: زنان ایرانی در سطح بالایی به لحاظ کیفی کنشگری دارند؛ در حالی که زنان ترکمنستان هنوز در مراحل ابتدایی کنشگری قرار دارند.

سلیمی: زن در ترکمنستان نگهبان میراث ملی است

وی به بررسی فرهنگ و هویت زنان ترکمنستان پرداخت و بر اهمیت حفظ ارزش‌ها و سنت‌ها در برابر تغییرات جهانی تأکید کرد.

ملکی به مفهوم تاب‌آوری فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: «تاب‌آوری فرهنگی» نگهداری ارزش‌ها، سنت‌ها و دین در مقابل دنیای مدرن است. جامعه ما وارد دنیای مدرن شد بدون اینکه نحوه مواجهه با این دنیای مدرن را یاد گرفته باشد، اما ترکمنستان در زمینه تاب‌آوری فرهنگی وضعیت خوبی دارد و توانسته سنت‌های خود را حفظ کند.

این کارشناس ادامه داد: ارتباطات اجتماعی و آموزش نسل‌های جدید ازجمله راهبرد‌های کلیدی برای حفظ هویت فرهنگی است.

ملکی در ادامه ضمن اشاره به ترویج فرهنگ‌های بومی و اهمیت عزت‌نفس ملی در میان زنان ترکمنستان، به مقایسه نگاه مثبت به زندگی در ترکمنستان و ایران پرداخت و بر لزوم توجه به داشته‌های فرهنگی و ملی تأکید کرد.

وی همچنین به موضوع شادی و فرزندآوری در فرهنگ ترکمنستان پرداخت و گفت: زنان ترکمنستان به‌شدت بر اهمیت خانواده و نسل‌پروری تأکید دارند.

این کارشناس حوزه خانواده در بخشی از صحبت‌های خود، به حمایت مقام معظم رهبری از حقوق زنان و ضرورت مشارکت آن‌ها در سطوح عالی سیاسی و اجتماعی اشاره و بر اهمیت فعالیت‌های اجتماعی زنان به عنوان مادر و همسر تأکید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->