«نوسان»، نمونه‌ای موفق از برنامه‌سازی در حوزه مقاومت عطر حرم امام رضا (ع) در موصل پیچید | استقبال گرم عراقی‌ها از کاروان مهر رضوی + فیلم کاپ قهرمانی تیم ملی والیبال به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد موزه دفاع مقدس و مقاومت به لحاظ محتوایی باید به اندیشه نسل جوان عمق ببخشد «ما فاتحان قله‌ایم»، شعار محوری سالگرد آزادسازی خرمشهر در سال ۱۴۰۴ با تأسیس ۸ مؤسسه قرآنی جدید موافقت شد دانشکده علوم قرآنی تهران از میان طلاب واجد شرایط دانشجو می‌پذیرد + مهلت ثبت نام بازتعریف اعتبار مدارک حوزوی درراستای تحقق پیام رهبر معظم انقلاب زائران حج تمتع ۱۴۰۴ با یک قانون مالی جدید رو‌به‌رو شدند نبرد پنهان آرایش‌های نوپدید با کرامت اسلامی راه اندازی دفاتر نمایندگی مراجع تقلید در مدینه و مکه ورود بی‌ضابطه به حوزه‌های علمیه ممنوع است اماکن جدید استراحت شبانه زائران در حرم امام رضا(ع) تعیین شد کدام نهادها بیشترین سهم را در اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» داشتند؟ پژمان‌فر: باید مسجد را از نمازخانه صرف خارج کنیم عمران و آبادانی، هم‌تراز عبادت نسخه‌ای اعلا برای مؤدب بودن ثبت‌نام سفر به عتبات ویژه عرفه ۱۴۰۴ آغاز شد | افزایش هزینه‌ها بین ۵ تا ۲۰ درصد کتاب «دینامیک به‌روز»، روایتی از طراح سازه‌های مهندسی جبهه، رونمایی می‌شود برنامه ریزی برای افزایش چشمگیر بازدید‌ها و اعزام‌ها به مناطق عملیاتی دفاع مقدس
سرخط خبرها

کتاب فرانسوی چاپ سربی «سفر به ایران» با قدمتی ۹۵ساله در کتابخانه رضوی

  • کد خبر: ۳۲۱۱۰۵
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
کتاب فرانسوی چاپ سربی «سفر به ایران» با قدمتی ۹۵ساله در کتابخانه رضوی
کتاب چاپ سربی فرانسوی «سفر به ایران، (سفرنامه ژان باپتیست تاورنیه)»، با قدمتی ۹۵ ساله، در بخش نفایس واحد مخزن کتاب‌های چاپی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، نگهداری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا تازیکی، کارشناس مخزن کتاب‌های چاپی کتابخانه مرکزی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دراین‌خصوص، گفت: این کتاب که توسط ژان باپتیست تاورنیه، یکی از بزرگترین جهانگردان و بازرگانان فرانسوی در قرن ۱۷ میلادی نوشته شده، در سال ۱۹۳۰ میلادی، در ۳۵۱ صفحه در شهر پاریس، منتشر شده و یکی از منابع مهم آشنایی با ایران در دوران صفویه، محسوب می‌شود.

تازیکی گفت: تاورنیه در مجموع، ۶ بار به ایران، هند و سایر مناطق خاورمیانه سفر کرد، دراین‌میان، بخش عمده‌ای از سفرنامه وی به روایت سفرش به اصفهان، اختصاص دارد.

این بازرگان فرانسوی در بیان آنچه دیده و نوشته، دقت کافی داشته و مسائل مختلف مربوط به راه‌ها و روستا‌ها و شهر‌های متعدد را به خوبی و درستی، توضیح داده است.

وی در اهمیت سفرنامه تاورنیه، بیان کرد: این سفرنامه، اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخ، فرهنگ و اقتصاد ایران و هند در قرن هفدهم میلادی به مخاطبان، ارائه می‌دهد.

همچنین این اثر، به‌عنوان یکی از متون مهم در مطالعات شرق‌شناسی، مورد استفاده، قرار گرفته است.

کارشناس مخزن کتاب‌های چاپی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، گفت: در مجموع، سفرنامه تاورنیه به‌دلیل تأکید بر تجارت و اقتصاد، تمرکز بر سنگ‌های قیمتی، دقت در مشاهدات، دیدگاه غیرجانبدارانه، گستردگی جغرافیایی و سبک نگارش ساده و روان، از سایر سفرنامه‌های دوران خود، متمایز است.

وی با اشاره به اینکه تاورنیه در طی سفرهایش با شخصیت‌های سرشناس متعددی روبه‌رو شده و اطلاعاتی درباره آنان در کتابش ارائه داده که از نظر تاریخی، بسیار ارزشمند است، افزود: از جمله این شخصیت‌ها می‌توان از افرادی همچون محمد بیگ اعتمادالدوله، میرزا تقی اعتمادالدوله، صدراعظم شاه‌عباس اول و شاه صفی، علی‌مردان خان، حاکم ثروتمند و پرقدرت قندهار که از ترس شاه صفی به دربار هند پناه برد و قندهار را به هندیان تسلیم کرد و...، نام برد.

تازیکی، ادامه داد: در این کتاب، در چند بخش، به موضوعاتی نظیر «مساحت ایران و تقسیم ایالات آن»، «گل‌ها و میوه‌های ایران»، «مروارید و فیروزه»، «حیوانات باربر و ماهیان و پرندگان ایران»، «شیوه ساختمان‌سازی»، «وصف اصفهان، پایتخت ایران»، «جلفا، شهر کوچکی که زاینده‌رود آن را از اصفهان جدا می‌کرد»، «مذهب ایرانیان و مراسم عزاداری امام حسین (ع)»، «عید قربان»، «روش حکومت در ایران» و...، پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه کتاب سفرنامه تاورنیه، مصور و در انتها دارای نمایه عناوین تصاویر با شماره صفحه است، خاطرنشان کرد: این اثر به زبان‌های مختلف همچون فارسی، آلمانی، ایتالیایی، انگلیسی و...، ترجمه شده است.

گفتنی است، بیش از ۲۲ هزار و یک‌صد نسخه کتاب چاپ سربی در مخزن چاپی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود که دو هزار نسخه آن به زبان‌های مختلف خارجی از جمله فرانسوی، است.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->