پای قطع شده، سلاح‌های جنگی و اعترافات تکان‌دهنده؛ ابعاد جدید کشتار گانگستری در مشهد یک تا ۱۰ سال محرومیت در انتظار متخلفان کنکور سراسری تأثیر منفی مصرف دخانیات و الکل بر باروری زوجین حیوان خانگی؛ آری یا خیر؟ کلیه مدارس استان یزد فردا (پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است تاثیر فعالیت بدنی در میانسالی بر کاهش خطر بروز آلزایمر یک مددکار اجتماعی: همت و پشتکار نسل جدید مددکاران اجتماعی نسبت به نسل قبل کمتر است آغاز جست‌و‌جو برای یافتن مفقودان حادثه بندر شهید رجایی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایتی که به خاطر دعوت نشدن به عروسی رقم خورد مدال طلای اختراعات جهانی بر گردن بانوی درمانگر ایرانی سرقت به عشق دیدار امیر تتلو در زندان ! دستگیری دزدان سابقه دار در شهرک پردیس مشهد| ستاره طلایی راز ۳۰ فقره سرقت را فاش کرد گلایه شهروندان مشهدی از تحمیل هزینه‌های غیرمنتظره در مهدکودک‌ها دندان‌پزشکی، جراحی زیبایی و زنان‌وزایمان، در صدر شکایات پزشکی امام جمعه سمنان: معلم باید دغدغه تربیت داشته باشد کنکور سراسری ۱۴۰۴ با رقابت ۷۳ هزار و ۳۱۱ داوطلب در مشهد و خراسان رضوی برگزار خواهد شد نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای افراد دارای معلولیت اعلام شد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) هدیه روز معلم به دبیران و معلمان | بازدید فرهنگیان از اماکن فرهنگی-تاریخی رایگان شد حساسیت به توت فرنگی چه علائمی دارد؟ چه کسانی نمی توانند خون اهدا کنند؟ رئیس نظام پزشکی مشهد: گردشگری سلامت در ایران دچار بی‌برنامگی است | اقبال پزشکان به سمت خدمات زیبایی هشدار درباره انتقال ویروس‌های «چیکونگونیا» و «زیکا» از طریق پشه آئدس زمان اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۴ و انتخاب رشته مشخص شد | آیا ظرفیت دانشگاه‌ها زیاد شدند؟ ۵ سؤال طلایی که باید در هر ویزیت پزشکی بپرسید معلمان در شکل‌گیری شخصیت و ارزش‌های فردی نقش کلیدی دارند مرکز جامع همودیالیز تایباد خراسان رضوی آغاز به‌ کار کرد بازگشت حرکت قطار مشهد- سرخس به روال عادی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وعده قالیباف برای تحول سیستم تربیتی و آموزشی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما از فردا با احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد عملیات نجات مرغ‌ها از چنگال مرغ‌دزدها کمبود اسیدفولیک در بدن مادر باردار، موجب آسیب جدی به سیستم عصبی جنین می‌شود
سرخط خبرها

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۲۱۵۵۳
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد اکثر افراد به تأثیری که تاتو یا خالکوبی ممکن است در طولانی‌مدت بر سلامت آنها بگذارد فکر نمی‌کنند، اما شاید لازم باشد به این موضوع فکر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق یک مطالعه جدید دانمارکی، به نظر می‌رسد خالکوبی یا تاتو خطر ابتلاء به سرطان پوست را بین ۳۳ تا ۶۲ درصد افزایش می‌دهد.

نتایج همچنین نشان می‌دهد که خطر ابتلاء به سرطان در خالکوبی‌های بزرگ‌تر افزایش می‌یابد.

محققان دریافتند خالکوبی‌های بزرگ‌تر از کف دست، بیش از دو برابر خطر ابتلاء به سرطان پوست در افراد و تقریباً سه برابر خطر ابتلاء به لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی است.

به گفته محققان، هنگامی که جوهر خالکوبی به پوست تزریق می‌شود، ذرات جوهر می‌توانند به غدد لنفاوی حرکت کرده و در داخل آن تجمع کنند.

«هنریک فردریکسن»، پروفسور بالینی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «ما می‌توانیم ببینیم که ذرات جوهر در غدد لنفاوی انباشته می‌شوند و ما گمان می‌کنیم که بدن آنها را به عنوان مواد خارجی درک می‌کند.»

وی افزود: «این وضعیت ممکن است به این معنی باشد که سیستم ایمنی دائماً در تلاش است تا به جوهر پاسخ دهد و ما هنوز نمی‌دانیم که آیا این فشار مداوم می‌تواند عملکرد غدد لنفاوی را تضعیف کند یا پیامد‌های سلامتی دیگری داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های یک مطالعه در حال انجام روی دوقلو‌های دانمارکی را تجزیه و تحلیل کردند. آنها نزدیک به ۲۴۰۰ دوقلو را که بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۶ به‌طور تصادفی انتخاب شده بودند، و همچنین ۳۱۶ دوقلو را که در یکی از جفت‌ها سرطان تشخیص داده شده بود، مقایسه کردند.

محقق ارشد «ژاکوب فون بورنمن هجلبورگ»، استاد آمار زیستی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «جنبه منحصر‌به‌فرد رویکرد ما این است که می‌توانیم جفت‌های دوقلو را در جایی که یکی از آنها سرطان دارد، مقایسه کنیم، اما در غیر این صورت آنها در بسیاری از عوامل ژنتیکی و محیطی مشترک هستند».

با مقایسه الگو‌های خالکوبی در کنار تشخیص سرطان، محققان دریافتند در افرادی که خالکوبی می‌کنند، هم سرطان پوست و هم سرطان لنفوم نشان داده شد.

تجزیه و تحلیل نشان داد که خالکوبی‌های بزرگ‌تر از کف دست خطر ابتلاء به سرطان پوست را تقریباً ۲.۴ برابر و لنفوم را ۲.۸ برابر افزایش می‌دهد.

هجلبورگ گفت: «این نشان می‌دهد که هر چه خالکوبی بزرگ‌تر و طولانی‌تر باشد، جوهر بیشتری در غدد لنفاوی انباشته می‌شود.»

تحقیقات قبلی نشان داده است که برخی از رنگدانه‌های موجود در جوهر خالکوبی ممکن است نسبت به سایرین از سلامت کمتری برخوردار باشند، اما به گفته محققان، این مطالعه هیچ ارتباط واضحی بین سرطان و رنگ‌های جوهر خاص پیدا نکرد.

هجلبورگ افزود: «ما از مطالعات دیگر می‌دانیم که جوهر می‌تواند حاوی مواد بالقوه مضر باشد و به عنوان مثال، جوهر قرمز اغلب باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود.»

محققان در مرحله بعدی قصد دارند بر چگونگی تأثیر ذرات جوهر بر غدد لنفاوی تمرکز کنند و اینکه آیا انواع خاصی از لنفوم ارتباط قوی‌تری با خالکوبی نسبت به سایرین دارند یا خیر.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->