به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا سبحان گفت: نور مستقیم خورشید عامل اصلی بسیاری از سرطانهای شایع پوستی است و اشعه ماوراء بنفش (UV) موجود در نور خورشید، نقش مهمی در ایجاد و گسترش سرطانهای پوست دارد.
به گفته سبحان، پیری زودرس پوست، ایجاد چینوچروک، لک و افتادگی پوست از دیگر عوارض نور آفتاب است که با استفاده صحیح از ضدآفتاب میتوان از آن جلوگیری کرد.
این متخصص پوست با بیان اینکه کرمهای ضدآفتاب به دو نوع شیمیایی و فیزیکی تقسیم میشوند، عنوان کرد: در نوع شیمیایی، فیلترهای ارگانیک اشعه UV را جذب میکنند، درحالیکه در نوع فیزیکی مانند زینک اکساید، این اشعه بازتاب داده میشود. انتخاب ضدآفتاب هم باید متناسب با نوع پوست افراد باشد، چرا که انواع مختلفی از پوست از جمله چرب، خشک، حساس و دارای جوش وجود دارد و هر کدام نیاز به محصول متفاوتی دارند.
او تاکید کرد: یک ضدآفتاب مناسب باید علاوه بر اثربخشی، استفاده راحت و قابلتحملی داشته باشد و توسط پزشک متخصص پوست انتخاب و تجویز شود. با توجه به شرایط اقلیمی ایران هم در کشور ما استفاده از ضدآفتابهایی با SPF حداقل ۳۰ توصیه میشود.
سبحان توصیه کرد: بهتر است ضدآفتاب را حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیش از قرارگرفتن در معرض نور خورشید استفاده کرده و هر دو تا سه ساعت یکبار آن را تمدید کنیم.
این متخصص با رد این تصور که در فصول سرد نیازی به ضدآفتاب نیست، تاکید کرد: از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ عصر، حتی در پاییز و زمستان، میزان اشعه UV در بالاترین سطح خود قرار دارد و استفاده از ضدآفتاب در این ساعات اهمیت زیادی دارد. برای داشتن پوشش مناسب و محافظت کافی، باید حداقل بهاندازه یکبند انگشت از کرم ضدآفتاب برای هر ناحیه از پوست استفاده شود.
منبع: همشهری