پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم نهایی شورای رقابت: خودروهای وارداتی از دستورالعمل تنظیم بازار مستثنا شدند پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند! ویدئو| صدور صورت‌حساب الکترونیک برای ۶۰ درصد از مؤدیان برداشت ۴۰۰‌ میلیون دلار از منابع ارزی برای تأمین هزینه‌های حج به‌روزرسانی سامانه ثبت‌نام وام ودیعه مسکن | زمان جدید ثبت‌نام اعلام شد سهم مردم عادی از وام‌های پرداختی بانک‌ها در فروردین ۱۴۰۴ چقدر بوده است؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: ساختار منطقه‌ای بازار سرمایه برای استان مناسب نیست قیمت امروز خودرو‌های داخلی در سربالایی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول یکسان‌سازی قیمت آرد و نان برای ثابت‌نگه‌داشتن قیمت نان برق مشترکان پرمصرف از امروز محدود می‌شود (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی فایل‌های اجاره ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پای مذاکرات به بورس | ریزش ۶۱ هزار واحدی شاخص بورس (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سال ۱۴۰۳، کدام صنایع در بورس پرطرفدار بودند؟ ثبت نام وام ودیعه مسکن مختل شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرواز قیمت طلا در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جهش دوباره دلار تا محدوده ۸۷ هزار تومان اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد تبعات فاجعه بندرعباس بر صنعت خودرو ناترازی‌ و کمبود منابع مالی بخش مسکن را تهدید می‌کند پایان خاموشی بی‌برنامه صنایع خراسان رضوی انتقاد فعالان کارگری از وعده ساخت ۱۵۰ هزار مسکن کارگری قیمت ارز دیجیتال در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بیت‌کوین به قیمت انفجاری نزدیک شده است؟ قیمت بلیت پرواز تهران- مشهد در آستانه ولادت امام رضا (ع) (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش بی‌ضابطه تعرفه ترخیص کالا | سازمان حمایت درخواست شفاف‌سازی کرد حراج شمش طلا فردا (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات
سرخط خبرها

رشد اقتصاد دیجیتال مستلزم چه مواردی است؟

  • کد خبر: ۳۲۱۹۸۷
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۹
رشد اقتصاد دیجیتال مستلزم چه مواردی است؟
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت، شکوفایی اقتصاد بدون زیرساخت‌های های امن، قدرتمند و فناوری‌های پیشرفته امکان پذیر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «لیلا محمدی» رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) درباره مهم‌ترین برنامه‌های اتخاذ شده در دوره مدیریتی خود اظهار داشت: در جهان امروز، فناوری‌هایی همچون هوش مصنوعی، رایانش کوانتومی و نسل آینده شبکه‌های ارتباطی، موتور محرک تحول دیجیتال و اقتصاد دانش‌بنیان محسوب می‌شوند.

وی افزود: این فناوری‌ها نه‌تنها آینده اقتصاد و صنعت را متحول می‌کنند، بلکه بر جنبه‌های اجتماعی، حکمرانی و توسعه ملی کشور‌ها نیز اثرات عمیقی دارند.

وی تاکید کرد: ما در پژوهشگاه حسب نقش خود نه فقط به‌عنوان یک نهاد پژوهشی، بلکه با هدف پیشرانی در نوآوری و توسعه فناوری، با یک نگاه جامع و آینده‌نگر تلاش می‌کنیم تا با ورود به موقع، تصمیم‌گیری چابک و استفاده از توانمندی دانشگاه و صنعت، مسیر بهره‌گیری از این فناوری‌ها را در کشور تسریع کنیم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما این هدف را در پژوهشگاه، طی یک راهبرد بلندمدت با عنوان «همنواسازی زیست بوم پژوهش و نوآوری در حوزه ICT» در چند محور اصلی دنبال خواهیم کرد.

محمدی تاکید کرد: این راهبرد، بر مبنای استفاده حداکثری از توانمندی‌های دانشگاه و صنعت شکل گرفته و هدف آن هم‌افزایی میان بازیگران اصلی این حوزه برای توسعه فناوری‌های راهبردی است. در پژوهشگاه به دنبال آن هستیم که تحقیقات و نوآوری‌ها را از مرحله ایده به حوزه‌های اجرایی و صنعتی منتقل کنیم تا مسیر توسعه کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هموارتر شود.

وی افزود: از این رو پژوهشگاه نقش خود را نه‌تنها در اجرای پژوهش‌های بنیادی، بلکه در ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی، تدوین استانداردها، توسعه نمونه اولیه با همکاری صنعت و همچنین شبکه‌سازی مؤثر با نخبگان و دانشگاهیان تعریف کرده است. این راهبرد فراتر از یک برنامه اجرایی کوتاه‌مدت است؛ بلکه نگاهی تحول‌گرا و آینده‌نگر را درتوسعه فناوری‌های کلیدی دنبال می‌کند. بر این باوریم که بااین راهبرد، می‌توان مسیر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور را ارتقا بخشید.

محمدی با تاکید بر اینکه آینده ارتباطات، آینده‌ای هوشمند، یکپارچه و مبتنی بر «داده» است گفت: این مسیر تنها با حمایت از رویکرد آینده نگرانه، چابک سازی فرآیند‌ها، بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های داخلی و تعامل مؤثر در سطح بین‌المللی هموار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رشد و شکوفایی اقتصاد دیجیتال بدون زیرساخت‌های امن، قدرتمند و فناوری‌های پیشرفته امکان‌پذیر نیست. از این رو، پژوهشگاه به‌عنوان پشتیبان پژوهش و فناوری در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسئولیت دارد تا نقش پیشروِ خود را در حوزه‌هایی، چون هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت، هوشمندسازی و نسل آینده شبکه‌های ارتباطی تقویت کرده و در همکاری نزدیک با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی، ظرفیت‌های بومی کشور را به عرصه رقابت جهانی متصل کند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: معتقدیم که بدون ایجاد یک زیست بوم پویا که دانشگاه، صنعت و حاکمیت را در کنار هم قرار دهد، امکان تحقق پیشرفت پایدار وجود ندارد. در این راستا، پژوهشگاه از همه ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد این راهبرد استفاده خواهد کرد.

محمدی در خصوص چالش‌هایی که در مسیر دستیابی به اهداف مهم پژوهشگاه وجود دارد، افزود: دستیابی به اهداف و تحقق راهبرد پژوهشگاه در «همنوا سازی زیست‌بوم پژوهش و نوآوری در حوزه ICT»، مستلزم غلبه بر مجموعه‌ای از چالش‌های کلیدی است. این چالش‌ها در ابعاد مختلف علمی، ساختاری، اقتصادی و سیاست‌گذاری قابل اشاره هستند.

وی ادامه داد: یکی از چالش‌های اساسی، عدم پیوند مؤثر میان تحقیقات علمی و نیاز‌های صنعت است. در بسیاری از موارد، نتایج پژوهش‌های دانشگاهی و تحقیقاتی به درستی وارد چرخه تولید و بازار نمی‌شوند و همین امر باعث ایجاد فاصله میان دانش و کاربرد می‌شود.

محمدی افزود: پژوهشگاه در تلاش است تا با تعریف پژوهش‌های هدفمند و مساله محور، تعامل نزدیک با شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع و توسعه فرآیند‌های تجاری سازی این فاصله را کاهش دهد.

محمدی گفت: فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و شبکه‌های ارتباطی نسل آینده نیازمند زیرساخت‌های آزمایشگاهی، پردازشی و محاسباتی پیشرفته هستند. با این حال، توسعه چنین زیرساخت‌هایی به سرمایه‌گذاری پایدار و بلندمدت نیاز دارد. محدودیت‌های بودجه‌ای و وابستگی به منابع مالی دولتی، یکی از موانع تحقق کامل اهداف پژوهشگاه است. بر این اساس، ایجاد مدل‌های مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه، یکی از اولویت‌های کلیدی خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: یکی دیگر از چالش‌های مهم، فقدان استاندارد‌های ملی همگام باتحولات فناوری است. اساساً توسعه و پیاده سازی فناوری‌های نوین در کشور نیازمند تدوین چارچوب‌های تنظیم‌گری واستاندارد‌های دقیق است. در این راستا، پژوهشگاه تلاش می‌کند تا با همکاری نهاد‌های تصمیم‌گیر، چارچوب‌های تنظیم‌گری و استاندارد مورد نیاز برای توسعه این فناوری‌ها را تدوین و اجرایی کند.

محمدی تاکید کرد: از سوی دیگر توسعه فناوری‌های پیشرفته، نیازمند بهره مندی از سرمایه انسانی توانمند و متخصصاست. بااین‌حال در سال‌های اخیر، روند مهاجرت نخبگان و متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از چالش‌های اساسی در این حوزه است که پژوهشگاه در تلاش است از طریق تعریف برنامه‌های آموزشی، همکاری با دانشگاه‌ها، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، برنامه‌های کارآموزی، برگزاری برنامه‌های آموزشی و مهارتی و ایجاد فرصت‌های همکاری در حوزه فناوری‌های نوین زمینه نگه‌داشت و به‌کارگیری استعداد‌های برتر را فراهم سازد.

یکی از موانع مهم دیگر در مسیر توسعه فناوری، محدودیت‌های تعاملات بین‌المللی است. بسیاری از فناوری‌های نوظهور، به‌ویژه در حوزه‌های سخت‌افزاری، نیازمند همکاری‌های‌بین‌المللی ودسترسی به تجهیزات و دانش روز هستند. این محدودیت‌ها، سرعت رشد و توسعه برخی فناوری‌ها را کاهش می‌دهد. در این راستا پژوهشگاه بر توسعه همکاری‌های علمی، انتقال دانش و مشارکت در پروژه‌های بین‌المللی از مسیر‌های ممکن تمرکز کرده است.

وی افزود: تحقق راهبرد‌های کلان حوزه ICT هماهنگی میان نهاد‌های سیاست‌گذار، مراکز پژوهشی، صنعت و سایر بازیگران زیست بوم فناوری را می‌طلبد که در حال حاضر در برخی موارد، چالش‌هایی همچون عدم هماهنگی در سیاست‌گذاری‌ها، هم‌پوشانی وظایف دستگاه‌های مختلف و نبود یک نقشه راه واحد، مانع از اجرای سریع و مؤثر برنامه‌های توسعه فناوری شده است. پژوهشگاه در این راستا، به دنبال ایفای نقش فعال در تقویت تعاملات بین بخشی و هم افزایی با سایر نهاد‌های مرتبط است.

محمدی تاکید کرد: به رغم وجود این چالش‌ها، همانطور که اشاره شد، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اتخاذ رویکردی چابک، آینده‌نگر و مبتنی بر شبکه سازی علمی و صنعتی، در مسیر توسعه فناوری‌های پیشران در حرکت است؛ بر این باوریم که ایران ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه ICT دارد و با برنامه‌ریزی دقیق، همکاری مؤثر و نگاه راهبردی، می‌توان این چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد و جایگاه کشور را در زیست بوم توسعه فناوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی ارتقا داد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->