کشف ۲۵ تن خوراک دام قاچاق در مشهد پیش‌بینی بورس (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روند بازار صعودی می‌ماند؟ دیجی‌کالا در مسیر پذیرش و عرضه در بورس قرار دارد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رشد سهام در بازارهای جهانی | جهش قیمت نفت و سقوط نرخ طلا رکورد ورود پول حقیقی به بورس در ۱۳ ماه اخیر شکسته شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت روز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فونیکس FX به ۲ میلیارد و ۴۷۵ میلیون تومان رسید قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رشد ۱۷ میلیونی ساینا اتوماتیک خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی از مناطق جنوبی استان آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۳۷ هزار مبارزه با آفت سن گندم در خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرازیر شدن ۵.۵ همت پول حقیقی به بورس | جهش حدود ۸۰ هزار واحدی شاخص کل (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز طرح نظارت بر محصولات لبنی و برنج در خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه سوخت از مرداد امسال به کارت‌های بانکی منتقل می‌شود جلوگیری از ترخیص ۹۰ درصدی پارچه‌های نساجی ممنوعیت واردات کالا‌های مشابه داخل لغو شد؛ نگرانی از تکرار دهه ۹۰ | زیپ و تله موش در راه ایران؟ رئیس‌کل بانک مرکزی: امسال حتماً حذف چهار صفر از پول ملی را عملیاتی می‌کنیم گفت‌و‌گو با ۴ کارگر خراسانی حاضر در دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب | رنج‌هایی که گفتنی شد افت بیش از ۲۰۰ هزار تومانی نرخ طلا در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دولت به دنبال سود بیشتر از افزایش نرخ ارز نیست | هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان معاون وزیر راه: میانگین دوره انتظار خانه‌دارشدن ۲۷ سال است بررسی قیمت حبوبات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیا چیتی را بیشتر از این قیمت نخرید قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است | خالی‌بودن بازار مسکن از خریدار و فروشنده (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیار و گوجه کیلویی چند است؟
سرخط خبرها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: بازار برای شب عید ۱۴۰۴ تنظیم می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۲۳۵۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: بازار برای شب عید ۱۴۰۴ تنظیم می‌شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره وضعیت کالا‌های اساسی هم‌زمان با ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو گفت: با توجه به پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون زائر، شرایط بازار برای میزبانی فراهم است.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید جعفری درباره وضعیت کالا‌های اساسی هم‌زمان با ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو گفت: با توجه به پیش‌بینی حضور ۱۰ میلیون زائر، شرایط بازار برای میزبانی فراهم است. درمجموع، نظارت‌ها در تمام حوزه‌های کالایی تشدید شده تا از کمبود و افزایش قیمت‌های غیرمنطقی جلوگیری شود.

به گفته وی در حوزه ذخایر گوشت قرمز، با توجه به تولید روزانه ۲۵۰تن گوشت قرمز در استان و نیاز ۲۰۰ تنی در این زمینه مشکلی نداریم. با این حال، برای تأمین ویژه ذخایر سالانه، استان مشکلی در تأمین گوشت قرمز نخواهد داشت. در زمینه قیمت دام زنده، تغییر چشمگیری در بازار مشاهده نشده و در ماه مبارک رمضان، قیمت پالایش کاهش یافته است. قیمت لاشه گوشت قرمز در بازار روند افزایشی داشته که در تمام کشور اتفاق افتاده است. در شهرستان‌ها نیز هر جا که ضرورت داشته باشد، گوشت منجمد تنظیم بازار عرضه خواهد شد.

او درباره وضعیت بازار مرغ نیز با اشاره به اینکه در ماه بهمن، میزان تولید مرغ بسیار بالا بوده و در استان خراسان رضوی، مازاد نیاز وجود داشته است افزود: در روز‌های گذشته، تغییراتی در قیمت بازار استان مشاهده شد که به دلیل نوسانات قیمت در تهران بوده است. وقتی قیمت در تهران افزایش می‌یابد، مرغ از سایر استان‌ها به‌سمت تهران سوق پیدا می‌کند.

در روز‌های گذشته، تهران با کمبود روبه‌رو بود و استان‌های تأمین‌کننده میزان تزریق را کاهش داده بودند که باعث افزایش قیمت شد. در صورت نیاز، از محل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ منجمد برای تنظیم بازار شهرستان‌ها عرضه خواهد شد. از امروز یا درنهایت فردا، حجم زیادی از مرغ وارد بازار خواهد شد که باعث کاهش کشش قیمتی خواهد شد.

وضعیت بازار مرغ و برنج

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: در برخی نقاط، قیمت مرغ زنده ۶۲ تا ۶۳هزار تومان بوده است که سقف تعیین‌شده محسوب می‌شود. با توجه به افزایش مصرف نسبت به سال گذشته، خرید از مرغداران ادامه دارد. در حوزه تخم‌مرغ نیز امروز قیمت اعلام‌شده از سوی اتحادیه، ۴۷هزار تومان برای هر کارتن ۱۳کیلویی است.

جعفری با اشاره به افزایش نظارت‌ها بر بازار برنج گفت: تأمین برنج تنظیم بازار امسال بر مبنای برنج هندی ۱۱۲۱ بوده است. میزان سهمیه به علاوه سهمیه اضافه‌شده در بازار توزیع شده است. تفاوت قیمت در سطح بازار به‌دلیل عملکرد شبکه صنفی بوده است. در مورد برنج پاکستانی، فهرست واردکنندگان آن در کشور تهیه شده و نظارت بر انبار‌ها افزایش یافته است.

 طی روز‌های اخیر، برخی واردکنندگان که تاکنون موجودی خود را اعلام نکرده بودند، تحت فشار نظارتی، مجبور به اعلام موجودی شدند. در استان، برنج پاکستانی به میزان کافی موجود بوده، اما به دلیل عملکرد شبکه صنفی، توزیع آن کاهش یافته است. تشدید نظارت‌ها و الزام فروشگاه‌های زنجیره‌ای به عرضه برنج هندی، از جمله اقدامات انجام‌شده بوده است.

به گفته وی در حوزه شکر، کشور یکی از بالاترین ذخایر را دارد و مشکلی در تأمین آن وجود ندارد. برخی واحد‌های تولیدی مانند نبات مشهد اعلام کرده‌اند که سهمیه دریافتی آنها پاسخگوی نیازشان نیست. در صورت نیاز، امکان افزایش سهمیه وجود دارد. ذخایر موجود برای ایام عید حدود ۱۴ تا ۱۵برابر نیاز استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: در زمینه روغن، میزان موجودی افزایش داشته، اما اخیرا مشکلاتی در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای ایجاد شده که نیازمند هماهنگی بیشتر در سطح کشور است. ظرفیت این خودرو‌ها محدود است، اما با همکاری وزارتخانه‌های مربوط و سازمان‌های مرتبط، تلاش شد شرایط بازار تنظیم شود.

جعفری در حوزه قیمت‌گذاری گفت: وظیفه تنظیم بازار میوه برعهده خود اصناف است. بر این اساس قرار شد ۱۵ درصد زیر قیمت خرده‌فروشی میدان برای تنظیم بازار مصوب کنیم. براین اساس سیب با قیمت ۴۹ هزار تومان و پرتقال با قیمت ۳۹هزار تومان عرضه می‌شود.

الگوی کشت با مدیریت بازرگانی اجرا می‌شود

او افزود: مشکل اصلی در بخش کشاورزی، بازرگانی و فروش محصولات است. کشاورزان با سختی زیاد تولید می‌کنند، اما ارزش افزوده کافی برای محصولاتشان ایجاد نمی‌شود. اگر بازرگانی محصولات کشاورزی متحول شود، الگوی کشت نیز تغییر خواهد کرد. به همین دلیل، لازم است سیاست‌گذاری در این حوزه به‌گونه‌ای باشد که کشاورزان به سمت کشت محصولات با ارزش افزوده بالاتر هدایت شوند.

به‌عنوان مثال، چرا امسال سطح زیر کشت اراضی کشاورزی کم شد و به سمت پسته، زعفران و گیاهان دارویی رفت. چون درآمد حاصل از هر مترمکعب آب مصرفی در کشت گندم بین ۱۵،۰۰۰ تا ۱۷،۵۰۰ تومان است و جو کمتر. در حالی که در کشت پسته ۸۰ هزارتومان، زعفران ۱۰۰ هزار تومان و در گیاهان دارویی بین ۵۰ تا ۱۲۰ هزارتومان می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: یکی از چالش‌های دیگر، نوسانات قیمت محصولات کشاورزی است. در برخی سال‌ها، افزایش تولید یک محصول باعث افت شدید قیمت آن در سال بعد می‌شود. برای مدیریت این شرایط، باید ساختار بازار اصلاح شود و اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی نقش پررنگ‌تری در تنظیم بازار ایفا می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->