اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال احمر صار شد: احتمال وقوع طوفان تندری و وقوع سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی(۲۹ اسفند ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد: رد پای مرد مستأجر در ناپدید شدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت
سرخط خبرها

تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی

  • کد خبر: ۳۲۲۶۹۴
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی
کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی به‌صورت رسمی تشکیل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پرستو عرفان‌منش دبیر کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی و کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی، با اعلام این خبر گفت: آثار تاریخی‌فرهنگی علوم باستان‌شناسی و مطالعات باستانی همواره در تلاش بوده‌اند تا زوایای پنهان گذشته انسان را روشن سازند. در این مسیر، ابزار‌های گوناگونی به کمک این علم آمده‌اند و به‌ویژه در دهه‌های اخیر، باستان‌شناسی با بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین، از جمله ژنتیک و زیست‌فناوری، توانمندی‌های جدیدی کسب کرده است. مطالعات ژنتیکی می‌توانند اطلاعات بی‌نظیری در اختیار پژوهشگران قرار دهند که از این داده‌ها می‌توان به نتایج ارزشمندی مانند تبار انسان‌ها، مسیر‌های مهاجرت، اختلاط و گسستگی اقوام، میزان قرابت انسان‌ها و جوامع با یکدیگر، نسب‌شناسی، و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی دست یافت.

وی افزود: با توجه به اهمیت این حوزه در کشور و سطح علمی ایران در عرصه داخلی و بین‌المللی، حدود ۱۱ سال است که فعالیت‌های علمی به‌صورت رسمی در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی آغاز شده است. این فعالیت‌ها با همکاری نهاد‌های علمی برجسته کشور از جمله انستیتو پاستور ایران، انجمن ژنتیک ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، مرکز پژوهشی ژنتیک کوثر، مرکز ژنتیک انسانی بقیه‌الله اعظم، و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی انجام گرفته است.

عرفان‌منش اظهار کرد: در دوران پاندمی کرونا، پژوهشکده حفاظت و مرمت پنج دوره تخصصی علمی در حوزه زیست‌باستان‌شناسی برگزار کرد که دبیری علمی آنها بر عهده این پژوهشکده بود. این دوره‌ها با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی ایران و یک دوره بین‌المللی با مشارکت شبکه علوم آزمایشگاهی کشور و نهاد‌های علمی داخلی و خارجی برگزار شد. در این برنامه‌ها، موضوعات مختلف علمی و روش‌های آزمایشگاهی به‌روز دنیا در زمینه زیست‌باستان‌شناسی برای دانشجویان و پژوهشگران ارائه شد.

کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی افزود: نخستین پنل تخصصی ژنتیک باستان و تبارشناسی با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت در پنجمین کنگره بین‌المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران (۱۵ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱) برگزار شد و در این همایش بین‌المللی، اولین پنل رسمی در این زمینه شکل گرفت. در این رویداد، یک پنل تخصصی و دو کارگاه برگزار شد. در ادامه، در پنجمین همایش بین‌المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی (۱۶ تا ۱۸ مهر ۱۴۰۲)، یک پنل تخصصی و دو کارگاه دیگر برگزار شد. همچنین در نشست بین‌المللی، اولین کارگروه تخصصی ژنتیک و تبارشناسی به‌صورت رسمی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر به ریاست محمود تولایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تشکیل شد. در این کارگروه، پرستو عرفان‌منش به‌عنوان نماینده رسمی علمی و اجرایی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت حضور دارند.

وی گفت: در ادامه همکاری‌های مشترک، ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در سال ۱۴۰۳ با برگزاری دو پنل تخصصی و سه کارگاه برگزار شد. همچنین با توجه به سیاست‌های مشترک علمی و اجرایی میان پژوهشکده و مرکز کوثر، اولین ویژه‌نامه تخصصی زیست‌باستان‌شناسی در مجله علمی «دانش حفاظت و مرمت» در سال ۱۴۰۳ تهیه و تدوین شد که به‌صورت رسمی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت در پورتال نشر منتشر خواهد شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->