کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات نوروزی در خراسان رضوی (۹ فروردین ۱۴۰۴) چگونه به کودکان بیاموزیم که غذای سالم بخورند تولد سالانه ۲۰۰ بیمار تالاسمی جدید در کشور ۹ مرکز سالک در شهر مشهد آماده ارائه خدمات به بیماران در ایام نوروز  اعلام برنامه‌های کمیته طب سنتی در سال جدید انتقاد از عدم نظارت بر هزینه‌های بالای دندانپزشکی پوشش بیمه‌ای پیوند مغز استخوان از امسال اجرایی می‌شود چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد ۲ تن فرآورده لبنی فاقد مشخصات بهداشتی در نیشابور کشف و ضبط شد (۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما اسکان بیش از ۱۶ هزار خانوار در مدارس و مراکز اقامتی آموزش و پرورش خراسان رضوی (۹ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | آغاز بارش‌های گسترده از روز سیزده‌بدر ۱۴۰۴ | بارش‌ها در کدام مناطق کشور خواهد بود؟ مبلغ کمک‌‌معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه ۱۴۰۴ شمار قربانیان زلزله میانمار از یک هزار نفر عبور کرد | جدیدترین تصاویر از ویرانی‌های زلزله میانمار حادثه تلخ گازگرفتگی در فریمان خراسان رضوی؛ یک خانواده چهارنفره جان باختند (۸ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خونین دو پراید در قوچان خراسان رضوی با ۱۱ مصدوم (۸ فروردین ۱۴۰۴) ۷۰ درصد مسافران قطار مبدأ یا مقصدشان مشهد است آمار تکان‌دهنده از تلفات سوانح رانندگی تعطیلات نوروزی (۸ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | تصاویری از زلزله وحشتناک تایلند بیمارستان‌های کشور ۱۰۰ هزار پرستار کمبود دارند زلزله ۷.۷ ریشتری میانمار را لرزاند | لرزش‌ها در تایلند و مناطق اطراف احساس شد + عکس و فیلم پذیرش بیش از ۱۵ هزار خانوار در اسکان مدارس خراسان رضوی (۸ فروردین ۱۴۰۴) جابه‌جایی ۵ میلیون نفر در بخش جاده‌ای تا ۶ فروردین ۱۴۰۴ پیش‌بینی سازمان هواشناسی از بارش باران در ۱۱ استان تا سه‌شنبه آینده (۸ فروردین ۱۴۰۴) حادثه تروریستی در ایرانشهر | تیراندازی به خودرو گشت پلیس | یک نفر شهید و دو نفر مجروح شدند + فیلم زمان واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیک مشخص شد + جزئیات ژاپنی‌ها با استفاده از روشی جدید دو معلول نخاعی را درمان کردند غرق شدن ۴ عضو یک خانواده مشهدی در سواحل قشم + جزئیات سقوط درخت در پارک جنگلی نور جان دو مسافر نوروزی را گرفت ارائه خدمت به بیش از ۱۷۹ هزار نفر در مراکز جامع سلامت مشهد در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور

  • کد خبر: ۳۲۳۴۵۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به سل در سال ۱۴۰۳ در کشور شناسایی شدند گفت: خدمات درمانی شامل تشخیص، بستری و دارویی این بیماران رایگان است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهشید ناصحی افزود: سل یک بیماری عفونی واگیردار قابل درمان است که در ۸۰ درصد موارد ریه‌ها را درگیر می‌کند و زمانی که افراد مبتلا به سل ریوی سرفه یا عطسه می‌کنند، میکروب آن از طریق هوا منتشر می‌شود، به همین دلیل رعایت آداب سرفه از جمله استفاده از ماسک، دستمال و پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه و سرفه بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: هر بیمار مبتلا به سل ریوی، در صورت عدم تشخیص و درمان، به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ نفر را در هر سال به میکروب سل آلوده می‌کند و افراد آلوده شده در طول عمر خود ۵ تا ۱۰ درصد خطر مبتلا شدن به بیماری سل را دارند.

ناصحی ادامه داد: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، سوءتغذیه یا دیابت، یا کسانی که از دخانیات استفاده می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سل هستند.

به گفته وی، فرد مبتلا به سل ریوی دارای علائمی مانند سرفه مداوم (به مدت ۲ هفته یا بیشتر) به عنوان مهمترین و شایعترین علامت است که می‌تواند با خلط همراه باشد یا نباشد، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، بی اشتهایی، خستگی و ضعف عمومی از دیگر علائم این بیماری است.

ناصحی تصریح کرد: در صورت بروز هریک از علائم بیماری سل به خصوص سرفه بیش از ۲ هفته در خود یا یکی از بستگان، به نزدیکترین مراکز یا پایگاه بهداشتی مراجعه کنید تا با تهیه نمونه خلط و آزمایش آن توسط پرسنل بهداشتی (به طور رایگان) از وجود بیماری مطلع شوید.

وی با بیان اینکه سل یک بیماری کاملا قابل درمان است، ادامه داد: البته به این شرط که بیمار، دارو‌های ضد سل را با دقت، به طور کامل و منظم و به مدت حداقل ۶ ماه به طور روزانه مصرف و از قطع خودسرانه آنها خودداری کند، خوشبختانه تمامی خدمات تشخیص و درمان در بیماران مبتلا به سل در کشور، رایگان است.

سل چگونه از بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود

همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه گفت: سل یک بیماری واگیر با منشاء میکروبی بوده که می‌تواند تمام اعضای بدن را مبتلا کند.

منصور سهرابی افزود: شایع‌ترین راه انتقال عفونت همیشه از راه تنفس است، اما میکروب سل پس از ورود به ریه و ایجاد ضایعه اولیه می‌تواند از طریق جریان خون، عروق لنفاوی یا در اثر مجاورت، به طور مستقیم به دیگر قسمت‌های بدن منتشر شود.

وی اظهار کرد: میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و مانند سرماخوردگی منتقل می‌شود، این ذرات توسط سرفه، عطسه، صحبت، خنده و یا فریاد فرد بیمار ایجاد و در هوا پخش می‌شود.

وی ادامه داد: یک سرفه می‌تواند سه هزار ذره میکروبی وارد هوا کند و پنج دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می‌کند، عطسه نیز تعداد بیشتری از این ذرات را ایجاد می‌کند، این ذرات میکروبی، چون بسیار کوچک هستند در هر فضای بسته‌ای برای مدت طولانی می‌توانند به طور معلق باقی بمانند.

به گفته سهرابی، حدود یک چهارم جمعیت دنیا و حدود ۱۵ میلیون نفر در ایران دچار سل نهفته هستند، یعنی سالهاست دارند با این میکروب زندگی می‌کنند، اما بیمار نیستند و سل را هم به دیگری انتقال نمی‌دهند.

سهرابی ادامه داد: انتقال میکروب سل از بیمار به اطرافیان بستگی به سه عامل واگیر بودن بیماری سل، محیطی که تماس در آن اتفاق می‌افتد و مدت زمان تماس دارد. بهترین راه برای توقف انتقال، دوری بیمار از اطرافیان و شروع درمان دارویی است.

وی اظهار داشت: شروع درمان دارویی در کاهش انتقال بیماری بسیار موثر است به طوری که واگیری بیماری سل را سریعاً بعد از ۲ هفته از شروع درمان کاهش داده و در طول زمان مصرف دارو ادامه می‌یابد، افرادی که به مدت طولانی در تماس نزدیک با بیماران مسلول واگیر هستند، بیشترین میزان خطر ابتلا به سل را دارا هستند.

به گفته سهرابی، اگرچه همه افراد استعداد ابتلا به سل را دارند، اما کودکان کم سن، افراد سالمند، افراد مبتلا به بیماری دیابت، سوء تغذیه، سرطان ها، نارسایی مزمن کلیه و ایدز و همچنین افرادی که دارو‌های ضعیف کننده سیستم دفاعی بدن مانند کورتون و دارو‌های ضدسرطان استفاده می‌کنند بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری سل قرار دارند.

از سوی سازمان جهانی بهداشت ۲۴ مارس (چهارم فروردین) را به بهانه کشف میکروب سل توسط روبرت کخ روز جهانی مبارزه با سل نامگذاری کرده و همزمان با این روز در همه کشور‌های جهان فعالیت‌های همگانی ملی و جهانی مبارزه با سل داده با طرح شعار‌هایی نو و ارائه برنامه‌هایی جدید، برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->