ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح
سرخط خبرها

۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند

  • کد خبر: ۳۲۴۱۸۴
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره مهم‌ترین برنامه‌هایی که این مرکز در سال جاری پیگیری خواهد کرد، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «قباد مرادی» گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که در حال پیگیری آن هستیم، برنامه واکسیناسیون است. واکسیناسیون شاید مهم‌ترین خدمتی بوده که در نظام سلامت برای پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش امید به زندگی در تمام این سال‌ها به مردم ارائه شده است. ما در سال گذشته دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس را به برنامه واکسیناسیون کودکان اضافه کردیم که این مسئله شاید یکی از مهم‌ترین اقدامات ما باشد. 

او با اشاره به واکسیناسیون هپاتیت B ادامه داد: برنامه واکسیناسیون جزئیات زیادی دارد. به‌عنوان مثال، برنامه واکسیناسیون هپاتیت B کم کم در حال رساندن کشور ما به سطحی است که می‌توانیم امیدوار باشیم گواهی حذف انتقال هپاتیت B از مادر به کودک را بگیریم. 

وی اضافه کرد: همچنین در زمینه فلج اطفال با وجود آنکه برخی کشور‌های شرقی هنوز نتوانسته‌اند این بیماری را به‌طور کامل از بین ببرند، اما ما از طریق واکسیناسیون توانسته‌ایم مانع انتقال این بیماری به کشور شویم. استمرار این برنامه نیازمند تلاش و انرژی زیادی است و باید نظام مراقبت از این بیماری را تقویت کنیم. 

مرادی تصریح کرد: این مواردی که به آنها اشاره شد تنها برخی از برنامه‌های واکسیناسیون است. اما باید در نظر داشت که برنامه واکسیناسیون به طور کلی بسیار مهم است به طوری که از نظر من مهم‌ترین خدمت سلامت، برنامه واکسیناسیون است.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در زمینه کنترل بیماری سل گفت: از دیگر برنامه‌های در دستور کار می‌توان به استمرار خدمات برنامه کنترل بیماری سل اشاره کرد. کشور ما در این زمینه وضعیت مناسبی در میان کشور‌های منطقه دارد و نظام مراقبت خوبی نیز ایجاد کرده‌ایم. تقریباً موفق شده‌ایم موارد ابتلا را به‌موقع شناسایی کنیم و بروز این بیماری نسبت به اغلب کشور‌های همسایه پائین‌تر است. 

وی افزود: آسیبی که در زمینه بیماری سل وجود دارد این است که ورود اتباع غیرمجاز موجب شده کشور ما در این حوزه آسیب‌پذیر باشد. ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور ما اتباع افغانستانی هستند و علاوه بر این که این افراد در هنگام ورود به کشور ما خودشان آلوده به این بیماری هستند، این بیماری را در جامعه ما نیز گسترش می‌دهند. ما سعی می‌کنیم بیماریابی را در میان این گروه‌ها افزایش دهیم و خدمات درمانی ویژه‌ای را برای آنها در نظر بگیریم. البته کنترل ورود و خروج اتباع در اختیار ما نیست، اما در مکان‌هایی که این افراد حضور دارند، سعی می‌کنیم توجه بیشتری را از نظر بیماریابی انجام دهیم؛ لذا این یکی دیگر از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در دستور کار خواهیم داشت برای این که موفقیت کشورمان در زمینه بیماری سل حفظ شود. 

مرادی یادآور شد: مردم پس از همه‌گیری کرونا متوجه شدند که بیماری‌های تنفسی تا چه اندازه اهمیت دارند و چگونه می‌توانند به‌سرعت گسترش یابند. ما یک نظام پایش علائم بیماری‌های تنفسی ایجاد کرده‌ایم که به ما این امکان را می‌دهد که تغییرات در شیوع بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی را در هر منطقه رصد کنیم. استمرار این پایش و بررسی دقیق بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه آن دسته از بیماری‌هایی که ممکن است در آینده به پاندمی تبدیل شوند، یکی از برنامه‌های جدی ما خواهد بود. البته برای اجرای موفق این برنامه نیازمند منابع مالی پایدار هستیم تا بتوانیم امکانات آزمایشگاهی موردنیاز را به موقع تأمین کنیم. 

او با اشاره به برنامه پایش بیماری‌های منتقله از طریق پشه آئدس گفت: یکی دیگر از مواردی که باید به آن اشاره کنم، بیماری‌های منتقله از طریق پشه آئدس است. در حال حاضر، بیش از ۱۴۰ کشور دنیا با این بیماری‌ها درگیر هستند و کشور ما را نیز تا حدی آلوده کرده است. در سال گذشته تلاش زیادی شد که از گسترش این بیماری‌ها جلوگیری شود، اما باید بپذیریم که این پشه هرجا وجود دارد، از بین بردن کامل آنها کار آسانی نیست و تجربیات ۲۰ سال گذشته دنیا این امر را نشان می‌دهد. بنابراین، ما برنامه‌هایی برای پایش و کنترل این بیماری‌ها در سال جاری در دستور کار داریم. 

وی متذکر شد: علاوه بر آن، بیماری مالاریا در برخی استان‌های جنوب شرقی کشور همچنان یک چالش محسوب می‌شود که باید اقدامات لازم برای کنترل آن انجام شود. بهداشت مرزی یکی دیگر از موضوعات مهمی است که در برنامه‌های ما قرار دارد. 

ضرورت مدیریت تجمعات مرسوم برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری‌های عفونی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مدیریت تجمعات مرسوم که ممکن است افراد زیادی دور هم جمع شوند که در آنها احتمال انتقال بیماری‌های عفونی افزایش یابد، از جمله مواردی است که بر روی آن تمرکز داریم. 

او ادامه داد: رسیدگی به این موضوع به این صورت خواهد بود که ابتدا به افراد شرکت‌کننده در این تجمعات آموزش داده می‌شود که چگونه از خود در برابر بیماری‌های تنفسی محافظت کنند. سپس از طریق ایجاد واحد‌های خدمات درمانی در محل برگزاری این تجمعات سعی می‌کنیم امکان ارائه خدمات پزشکی و رسیدگی به موارد مشکوک به بیماری وجود داشته باشد. در نهایت در صورتی که در یک بازه زمانی خاص، تعداد زیادی از افراد دچار علائم بیماری شوند، بلافاصله به مسئولان سلامت اطلاع داده می‌شود تا اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری انجام گیرد. 

کنترل بیشتر بر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام

مرادی اظهار کرد: بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مانند سالَک و هاری نیز از جمله مواردی هستند که برنامه‌های کنترلی بیشتری برای آنها در نظر گرفته شده است. در کنار این موارد، بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا نیز در دستور کار ما قرار دارند. ما سعی می‌کنیم از طریق روش‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی، شیوع این بیماری‌ها را کاهش دهیم. همچنین در صورت بروز موارد مشکوک، اقدامات لازم برای شناسایی سریع و بررسی علت انجام خواهد شد. 

وی بیان کرد: کنترل ایدز (HIV) نیز جزء برنامه‌های دیگری است که در نظر داریم. اگرچه کشور ایران در مقایسه با کشور‌های منطقه، وضعیت نسبتاً بهتری در کنترل این بیماری‌ها دارد و در زمینه گزارش‌دهی و ارائه خدمات نیز شفافیت بیشتری دارد. البته چالش‌هایی نیز وجود دارد؛ به‌عنوان مثال، هنوز هم برخی افراد در جامعه نسبت به بیماری‌هایی نظیر ایدز نگرش‌های منفی دارند و این مسئله باعث می‌شود که بیماران کمتر به مراکز درمانی مراجعه کنند. 

۲۰۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت C مبتلا هستند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در زمینه هپاتیت C برآورد ما این است که در کشور، کمتر از ۲۰۰ هزار نفر به آن مبتلا هستند. اگر بتوانیم این افراد را شناسایی و تحت درمان قرار دهیم، می‌توانیم میزان این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->