تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ژاپنی‌ها با استفاده از روشی جدید دو معلول نخاعی را درمان کردند

  • کد خبر: ۳۲۳۹۰۲
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰
ژاپنی‌ها با استفاده از روشی جدید دو معلول نخاعی را درمان کردند
یک روش درمانی موفقیت آمیز با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، امید به درمان آسیب نخاعی را در سراسر جهان زنده کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان ژاپنی از درمان با کمک سلول‌های بنیادی برای کمک به بیماران دچار فلج و ناتوان در ایستادن و حرکت استفاده کرده‌اند.

معلولیت و فلج شدن یکی از مخرب‌ترین شرایط پزشکی است که حرکت و استقلال را از افراد سلب می‌کند.

آسیب‌های نخاعی چالش‌های مهمی ایجاد می‌کنند، زیرا نخاع مسئول انتقال پیام‌ها بین مغز و بدن است و هنگامی که آسیب ببیند، توانایی محدودی برای التیام پیدا می‌کند.

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال حاضر با فلج دائمی دست و پنجه نرم می‌کنند. با این حال، یک کارآزمایی بالینی پیشگامانه در ژاپن بارقه‌ای از امید را نشان داده است.

دانشمندان ژاپنی نشان داده‌اند که درمان با سلول‌های بنیادی می‌تواند راهی برای بهبودی برای برخی از این بیماران باشد.

پیوند سلول‌های بنیادی برای افراد معلول امید به ارمغان می‌آورد

یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور هیدیوکی اوکانو (Hideyuki Okano) در دانشگاه کیو (Keio) از پیشرفت بزرگی در درمان آسیب نخاعی خبر داده است.

چهار بیمار که آسیب نخاعی شدیدی را متحمل شده بودند، پیوند سلول‌های بنیادی عصبی مشتق شده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPS) را دریافت کردند.

یکی از بیماران، مردی که قبلا به عنوان فلج کامل طبقه‌بندی می‌شد، اکنون می‌تواند بدون کمک بایستد و تمرینات راه رفتن را آغاز کرده است.

یک بیمار دیگر در بازو‌ها و پا‌های خود حرکت دوباره به دست آورد، در حالی که دو بیمار دیگر بهبود قابل توجهی نشان ندادند.

این بیماران که همگی مردان بالغ بودند، طی ۱۴ تا ۲۸ روز پس از آسیب، این درمان را دریافت کردند.

به هر فرد دو میلیون سلول بنیادی عصبی در محل آسیب تزریق شد تا بتواند اتصالات عصبی از دست رفته را بازسازی کند.

نتایج در حالی که متفاوت هستند، یک گام مهم رو به جلو در جستجوی درمان‌های موثر آسیب نخاعی را نشان می‌دهند.

نتایج اولیه امیدوار کننده

این کارآزمایی که در دسامبر ۲۰۲۱ آغاز شد، شامل پیگیری‌های دقیق در طول یک سال بود.

یکی از بیماران از نمره A در مقیاس آسیب نخاعی به معنای فلج کامل به D بهبود یافت که به او اجازه داد با یا بدون کمک راه برود.

بیمار دیگری از «A» به «C» پیشرفت کرد، به این معنی که نمی‌توانست به تنهایی بایستد، اما کنترل کافی برای غذا خوردن به صورت مستقل و استفاده از ویلچر را به دست آورد.

با وجود این نتایج امیدوارکننده، دو نفر از این چهار بیمار بهبود قابل توجهی نشان ندادند.

با این حال، هیچ عارضه جانبی جدی مشاهده نشد که اطمینان خاطر در مورد ایمنی این روش درمانی را ایجاد می‌کند.

جیمز سنت جان (James St John)، متخصص علوم اعصاب در دانشگاه گریفیث استرالیا می‌گوید: این نتایج یک نتیجه مثبت عالی است که برای این رشته بسیار هیجان انگیز است.

با این حال، وی همچنین هشدار داد که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این پیشرفت‌ها به دلیل تزریق سلول‌های بنیادی است یا بهبودی طبیعی بوده است، مورد نیاز است.

آینده درمان نخاع

دانشمندان ژاپنی اکنون قصد دارند تحقیقات خود را گسترش دهند و بر افزایش تعداد سلول‌های بنیادی عصبی پیوند شده و آزمایش درمان بر روی بیماران در فاز مزمن آسیب نخاع تمرکز کند.

این مرحله ماه‌ها یا سال‌ها پس از آسیب رخ می‌دهد، زمانی که بازسازی عصب به طور معمول حتی دشوارتر است.

اوکانو می‌گوید: ما توانستیم در اولین درمان آسیب نخاعی در جهان با استفاده از سلول‌های iPS به نتایج خوبی دست یابیم. روز‌های سختی وجود داشت که تحقیقات با استفاده از سلول‌های iPS نتیجه‌ای نداشت، اما این تحقیقات نتایجی را به دست آورد که ارزش تایید ایمنی و برآورد کارایی را دارند.

در حالی که آزمایش‌های بالینی گسترده‌تری برای تعیین پتانسیل کامل درمان با سلول‌های بنیادی مورد نیاز است، این مطالعه گام مهمی در جهت یافتن یک درمان مناسب برای فلج و معلولیت است.

با توجه به اینکه بیش از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان با آسیب‌های نخاعی زندگی می‌کنند، امکان بازیابی حرکت از دست رفته امید تازه‌ای را برای افراد آسیب دیده ایجاد می‌کند.

این مطالعه پیشگامانه در مجله Nature منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->