زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت
سرخط خبرها

چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۲۴۰۶۰
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چاقی به عنوان آسیب سبک زندگی مدرن نه تنها باعث بیماری جدی می‌شود بلکه به طور قابل توجهی میانگین امید به زندگی عمومی را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، سپیده دولتی افزود: در کشور شاهد افزایش ۲ تا سه برابری در شیوع چاقی هستیم که علت آن شهرنشینی، سبک زندگی کم تحرک و افزایش مصرف غذا‌های فرآوری شده پرکالری است.

وی اظهار کرد: از آنجایی که چاقی یک مسئله بهداشت عمومی است، افزایش هشداردهنده چاقی در دوران کودکی نشان‌دهنده بار عظیم پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشت عمومی آینده در کشور است.

این کارشناس با اشاره به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن میان دانش‌آموزان، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید سیاست‌های سطح مدرسه از جمله برنامه‌های منظم برای فعالیت بدنی در مدرسه را بهبود بخشد و مواد غذایی ناسالم را از دسترس دانش آموزان خارج کند و الگوی استفاده از غذایی سالم را آنها آموزش دهد.

مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

دولتی تصریح کرد: چاقی در بزرگسالی پیش‌بینی کننده قوی مرگ زودرس است. مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

چاقی بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی بر جنبه‌های جسمی و روانی و اجتماعی کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد، گفت: خطر ابتلا به هرگونه بیماری مزمن پزشکی در چاقی در مقایسه با افراد دارای اضافه وزن تقریبا ۲ برابر است.

دولتی افزود: پیشگیری از چاقی یک عامل حیاتی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان و مشکلات روانی است؛ بنابراین باید مداخلات موثرتر اجرا شود تا بتوانیم روند شیوع چاقی و اضافه وزن را کنترل کنیم.

رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مداخلات خانواده محور، اظهار داشت: رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن در میان بیماران دارای اضافه وزن یا چاقی است همچنین یک رژیم غذایی کم‌چرب با پروتئین بالا باعث حفظ وزن می‌شود.

وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است.

دولتی ادامه داد: وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است و خط مشی بهداشت عمومی باید بر طراحی جوامع دوستدار همچنین همکاری سازمان‌های مسئول با ایجاد مسیر‌های دوچرخه سواری و پیاده روی، دسترسی آسان به غذای سالم و ایمن تمرکز کند.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات چاقی ایران، حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان و حدود ۶۰ درصد افراد بالغ به چاقی و اضافه وزن دچار هستند همچنین حدود ۲۲ نوع سرطان از جمله سرطان‌های سینه و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش می‌یابد و باعث می‌شود بیماری‌های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.

شیوع چاقی به عنوان یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های مزمن است و اهتمام به مقابله با این معضل در راستای آینده‌نگری سلامت جامعه ایرانی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در حوزه پیشگیری اولیه و ثانویه به شمار می‌آید.

۸۲ درصد افراد بالای ۳۰ سال در شهر‌ها و ۷۲ درصد نیز در روستا‌ها افزایش وزن دارند یا به چاقی مبتلا هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->