به گزارش شهرآرانیوز، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «رئیسجمهور ترامپ بر اهمیت حفظ صلح در تنگه تایوان و تشویق حل و فصل مسالمتآمیز این مسائل تاکید میکند و ما با هرگونه تلاش یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود از طریق استفاده از زور یا اجبار مخالف هستیم.»
سیانان گزارش داد، آخرین رزمایش نظامی چین در حالی برگزار میشود که تایوان با نگرانی به این موضوع نگاه میکند در حالی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا روابط جهانی واشنگتن را با سیاست خارجی «اول آمریکا» تغییر میدهد، تضمینهای چند دهه در قبال اروپا را نادیده گرفته است و متحدان و شرکای آسیایی طولانیمدت را تحت فشار قرار داده تا برای حفاظت از آمریکا هزینه بیشتری بپردازند.
این رزمایش همچنین در حالی انجام میشود که هفته گذشته پیت هگزث وزیر دفاع آمریکا به منطقه سفر کرد و قول داد که اتحاد نظامی آمریکا با فیلیپین را تقویت کند تا بازدارندگی را برای مقابله با «تجاوز چین» در منطقه هند و اقیانوسیه تقویت کند و ژاپن را «شریکی ضروری در بازدارندگی از جمله در مقابل چین» خواند.
ترامپ هنوز اعلام نکرده که حاضر است برای مقابله با چین در تایوان از نیروی نظامی استفاده کند.
او گفته است: "من هرگز در مورد آن نظر نمیدهم، زیرا نمیخواهم هرگز خودم را در آن موقعیت قرار دهم. "
همچنین اتحادیه اروپا با اعلام اینکه منافع مستقیمی در حفظ وضعیت موجود در تنگه تایوان دارد، گفت که رزمایشهای چین در اطراف جزیره تایوان موجب افزایش تنش میشود.
«آنیتا هیپر» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سهشنبه شب در بیانیهای که در تارنمای سرویس دیپلماتیک این اتحادیه منتشر شد، اعلام کرد: صلح و ثبات در تنگه تایوان اهمیتی راهبردی برای امنیت و شکوفایی جهانی و منطقهای دارد. اتحادیه اروپا منافع مستقیمی در حفظ وضعیت موجود در تنگه تایوان دارد. ما با هر گونه اقدام یکجانبه که با زور و قوه قهریه وضعیت موجود را تغییر دهد، مخالفیم.
وی اعلام کرد: ما از همه طرفها میخواهیم که خویشتنداری نشان داده و از هر گونه اقدامی که موجب تشدید تنش میشود، خودداری کنند.
هیپر همچنین خواستار کاهش تنشها از طریق گفتوگو شد.
ارتش چین سهشنبه اعلام کرد که در حال برگزاری رزمایش مشترک نیروی زمینی، دریایی و نیروی موشکی در اطراف تایوان است.
فرماندهی شرقی ارتش چین در بیانیهای اعلام کرد: این رزمایشها عمدتاً بر آمادگی رزمی دریایی - هوایی، حملات به اهداف دریایی و زمینی و محاصره مناطق کلیدی و خطوط دریایی برای آزمایش قابلیتهای عملیات مشترک نیروها تمرکز دارند.
تنشهای فزاینده میان چین و تایوان در حوزههای نظامی، فناوری و ارتباطات، نگرانیهای بینالمللی را تشدید و در این هنگامه رزمایشهای نظامی پکن در نزدیکی این جزیره و موقعیت راهبردی تایوان در تولید تراشههای پیشرفته، رقابتی حساس و پیچیده را در منطقه و جهان ایجاد کرده است.
آمریکا مانند بسیاری از کشورها، هیچ روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما قویترین حامی بینالمللی این جزیره است و طبق قانون موظف به ارائه ابزارهایی به تایپه برای دفاع از خود است.
پکن، تایوان را به عنوان هسته اصلی منافع خود توصیف و به طور مرتب هرگونه حمایت واشنگتن از تایپه را محکوم میکند.
جزیره تایوان ادعاهای حاکمیت پکن را رد میکند و میگوید که فقط مردم این جزیره میتوانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند. تایوان مدعی است که در حال حاضر این جزیره یک کشور مستقل به نام «جمهوری چین» است.