قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران

  • کد خبر: ۳۲۴۷۷۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳
شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران
فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان گفت: تالاسمی بیماری خونی شایع در ایران است که به پیوند مغز استخوان و دارو‌های آهن نیاز دارد، اما کمبود دارو و درمان‌ها چالش‌هایی به همراه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا باهوش‌مهدی‌آبادی گفت: تالاسمی اختلالی در زنجیره تولید هموگلوبین است که انواع مختلفی دارد. این اختلال به دو نوع بتا تالاسمی و آلفا تالاسمی تقسیم می‌شود. در نوع بتا تالاسمی ماژور، تولید زنجیره‌های بتا به طور کامل متوقف می‌شود و فرد به شدت کم‌خون می‌شود و نیاز به تزریق خون مکرر پیدا می‌کند. در نوع بتا تالاسمی مینور، تولید زنجیره‌های بتا کم است، اما فرد تنها ناقل بیماری است و هیچ علامت بالینی ندارد.

وی افزود: در تالاسمی ماژور، اگر درمان‌های مناسب صورت نگیرد، مشکلات شدید و عوارض جدی برای بیمار به وجود می‌آید، اما خوشبختانه پیوند مغز استخوان یکی از درمان‌های قطعی برای این بیماری است و اخیراً ژن درمانی نیز به عنوان یک روش درمانی جدید مطرح شده است، هرچند که در حال حاضر در کشور ما این روش انجام نمی‌شود.

کمبود دارو‌های آهن و چالش‌های درمانی

باهوش مهدی آبادی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر، یکی از چالش‌های عمده در درمان تلاسمی، کمبود دارو‌های آهن است، زیرا بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل نیاز به تزریق خون مکرر، دچار فروپاشی آهن در بدن می‌شوند و این نیازمند استفاده از دارو‌های خاص آهن است. در برخی مناطق کشور، کمبود این دارو‌ها مشاهده می‌شود و وزارت بهداشت باید پاسخگوی این کمبود‌ها باشد.

باهوش مهدی آبادی به شایع‌ترین بیماری‌های خون اشاره کرد و گفت: کم‌خونی یکی از بیماری‌های شایع در کشور است، به ویژه در نوزادان و کودکان. در کنار آن، تالاسمی یکی از بیماری‌های ارثی شایع در کشور ما است که در نواحی نوار تالاسمی بیشترین شیوع را دارد. درمان کم‌خونی‌ها به طور عمده از طریق آهن درمانی صورت می‌گیرد و باید توجه داشته باشیم که کمبود مواد غذایی، مانند گوشت قرمز و جگر، می‌تواند منجر به فقر آهن در بدن شود.

به گفته وی؛ فقر آهن در حال حاضر یک معضل عمده در کشور است، چرا که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند مواد غذایی غنی از آهن را برای فرزندان خود تأمین کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->