ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن! واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
سرخط خبرها

همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ

  • کد خبر: ۳۲۴۸۹۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه، ۲ آوریل به وقت محلی (۱۴ فروردین)، از تعرفه‌های جدید گسترده بر شرکای تجاری خود رونمایی کرد و آن را اعلام استقلال اقتصادی خواند؛ تعرفه‌هایی که با واکنش‌ تعداد زیادی از رهبران سیاسی جهان روبه‌رو شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، احتمالا شما هم در روز‌های اخیر واژه «تعرفه» را شنیده‌اید؛ تعرفه‌هایی که قرار است، دونالد ترامپ برای رشد اقتصاد آمریکا بر کالا‌های وارداتی به این کشور وضع کند.

حالا این سؤال پیش می‌آید که این تعرفه‌ها چه هستند و چه تأثیری بر کالا‌های وارداتی به آمریکا دارند؟

تعرفه چیست؟

تعرفه مالیاتی است که بر کالا‌های وارداتی اعمال می‌شود.

این مالیات که متناسب با ارزش کالا‌هاست، بر شرکت‌های واردکننده تحمیل می‌شود، نه بر صادرکنندگان؛ بنابراین اگر یک شرکت در حال واردات خودرو‌هایی با قیمت هر دستگاه ۵۰ هزار دلار باشد و تعرفه ۲۵ درصدی بر آن اعمال شود، باید برای هر خودرو مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ دلار پرداخت کند.

اینکه درنهایت چه‌کسی بار اقتصادی تعرفه‌ها را متحمل می‌شود، برخلاف هزینه اولیه‌ای که واردکنندگان می‌پردازند، پرسشی پیچیده‌ است.

اگر شرکت واردکننده آمریکایی، هزینه تعرفه را از طریق افزایش قیمت فروش به مشتری منتقل کند، در نهایت این مصرف‌کننده آمریکایی خواهد بود که بار اقتصادی تعرفه را متحمل می‌شود.

چرا ترامپ طرفدار تعرفه است؟

دونالد ترامپ بار‌ها گفته است که تعرفه‌ها مشاغل داخلی در آمریکا ایجاد کرده و از این مشاغل محافظت می‌کند. او همچنین این سیاست را راهی برای رشد اقتصاد آمریکا و افزایش درآمد‌های مالیاتی می‌بیند.

او گفته است: «بر اساس طرح من، کارگران آمریکایی دیگر نگران ازدست‌دادن شغل‌هایشان به‌نفع کشور‌های خارجی نخواهند بود؛ بلکه این کشور‌های خارجی هستند که نگران ازدست‌دادن مشاغل خود به‌نفع آمریکا خواهند شد.»

ترامپ همچنین گفته است که تعرفه‌ها -مانند آن‌ها که او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، در سال ۲۰۱۸ بر فولاد و آلومینیوم وضع کرد- امنیت ملی آمریکا را تقویت می‌کند؛ چون این صنایع «پایه و اساس بخش دفاعی و صنعتی آمریکا» هستند.

تهدید ترامپ علیه اتحادیه اروپا بیشتر به مسئله کسری تجاری مربوط می‌شود؛ یعنی زمانی که کشوری بیشتر از آنچه صادر می‌کند، واردات دارد.

او گفته است: «آن‌ها خودرو‌های ما را قبول نمی‌کنند، محصولات کشاورزی ما را نمی‌پذیرند، تقریباً هیچ‌چیز از ما نمی‌خرند و ما همه‌چیز را از آن‌ها می‌گیریم؛ میلیون‌ها خودرو، مقادیر عظیمی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی.»

آمریکا تاکنون چه تعرفه‌هایی اعلام کرده است؟

اوایل این ماه، دونالد ترامپ اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر وسایل نقلیه موتوری اعمال می‌شود که از دوم آوریل اجرایی خواهد شد.

او می‌گوید تعرفه‌ها بر قطعات خودرو از ماه مه یا بعد از آن آغاز خواهند شد.

آمریکا سالانه حدود هشت میلیون خودرو به ارزش ۲۴۰ میلیارد دلار وارد می‌کند.

دولت آمریکا اوایل ماه مارس، تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کالا‌های کانادا و مکزیک و تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات انرژی از کانادا اعمال کرد.

با این حال، وسایل نقلیه موتوری و قطعات آن که مطابق با توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکا- مکزیک- کانادا تولید شده‌اند، تا زمانی که گمرک آمریکا سیستمی برای ارزیابی این عوارض طراحی کند، از این تعرفه‌ها معاف شده‌اند.

کاخ سفید اعلام کرد که تعرفه‌ها بر کانادا و مکزیک با هدف ترغیب این دولت‌ها به توقف جریان مهاجران غیرقانونی و قاچاق فنتانیل (یک داروی افیونی قوی) به آمریکا اعمال شده است.

پیش‌تر، در روز چهارم فوریه، آمریکا تعرفه ۱۰ درصدی بر کالا‌های چین اعمال کرد که در ۴ مارس به ۲۰ درصد افزایش یافت (محموله‌هایی با ارزش کمتر از ۸۰۰ دلار معاف هستند).

چین با اعمال مالیات ۱۰ تا ۱۵ درصدی بر کالا‌های آمریکایی مانند محصولات کشاورزی به این اقدام پاسخ داد.

کانادا هم با وضع تعرفه بر بیش از ۴۰ میلیارد دلار کالا‌های وارداتی از آمریکا مقابله‌به‌مثل کرده است. مکزیک از اعمال تعرفه‌های متقابل خودداری کرده است.

چرا ترامپ خواهان تعرفه است؟

دونالد ترامپ تعرفه‌ها را به‌عنوان یکی از ارکان اصلی استراتژی اقتصادی خود تعریف کرده است.

او می‌خواهد تراز تجاری آمریکا را احیا کند و شکاف میان ارزش واردات و صادرات را کاهش دهد.

در سال ۲۰۲۴، کسری تجاری آمریکا بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار بود.

روز ۴ مارس، دونالد ترامپ به کنگره آمریکا گفت: «ما دهه‌ها از سوی تقریباً تمام کشور‌های روی زمین مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌ایم و دیگر اجازه نخواهیم داد این اتفاق بیفتد.»

او می‌گوید که در درازمدت، تعرفه‌ها باعث رشد تولید داخلی، محافظت از مشاغل، افزایش درآمد‌های مالیاتی و رشد اقتصادی خواهد شد.

او همچنین ادعا کرده است که تعرفه‌ها درآمد‌های «بسیار عظیمی» را برای دولت ایجاد خواهند کرد.

ترامپ می‌گوید که تعرفه‌های وضع‌شده، شرکت‌های خارجی را وادار خواهد کرد که محصولاتشان را در داخل آمریکا تولید کنند.

او روز ۲۴ مارس اعلام کرد که شرکت خودروسازی هیوندای کره جنوبی قصد دارد ۲۱ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند و ادعا کرد که تعرفه‌ها باعث شده است این شرکت عملیات خود را به آمریکا منتقل کند.

پیت ناوارو، مشاور ارشد تجاری ترامپ، اخیراً استدلال کرده است که تعرفه‌ها درآمد هنگفتی ایجاد کرده و فرصت‌های شغلی به وجود خواهد آورد.

او گفت که مالیات بر کل واردات خودرو می‌تواند سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. او افزود که کل تعرفه‌های برنامه‌ریزی‌شده، می‌تواند سالانه ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد کنند که حدود یک‌پنجم ارزش کل واردات کالا به آمریکاست.

یک برگه اطلاعاتی کاخ سفید که هفته گذشته منتشر شد، نشان می‌داد که اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کل واردات می‌تواند نزدیک به ۳ میلیون شغل در آمریکا ایجاد کند.

تعرفه‌ها چه تأثیری بر آمریکا و کشور‌های دیگر خواهند گذاشت؟

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کنندگان آمریکایی می‌شوند و هزینه‌های تولید برای شرکت‌های آمریکایی را با گران‌کردن قطعات وارداتی بالا می‌برند. آن‌ها همچنین هشدار داده‌اند که تعرفه‌های تلافی‌جویانه از سوی کشور‌های دیگر به صادرکنندگان آمریکایی آسیب خواهند زد.

تحلیل‌های مؤسسه مودی آنالیتیکس نشان می‌دهد که تعرفه‌ها رشد اقتصادی آمریکا را در سال آینده شش‌دهم درصد کاهش خواهند داد و موجب ازدست‌رفتن ۲۵۰ هزار شغل خواهند شد.

این مؤسسه می‌گوید کانادا و مکزیک که به‌شدت به آمریکا، به عنوان بازار صادراتی خود وابسته هستند، «بیشتر آسیب خواهند دید و احتمالاً از رکود اقتصادی گریزی نخواهند داشت».

پیامد‌های اقتصادی تعرفه‌ها چه خواهد بود؟

کارشناسان هشدار داده‌اند که این تعرفه‌ها که نوعی مالیات بر واردات محسوب می‌شوند، درنهایت هزینه‌ها را بر دوش مصرف‌کنندگان خواهند گذاشت.

برخی تحلیلگران معتقدند که بازار‌ها قبلاً هزینه این تعرفه‌ها را در نظر گرفته بودند، اما برخی دیگر هشدار داده‌اند که ممکن است اوضاع بدتر شود، تورم افزایش یابد و حتی رکود اقتصادی در آینده ایجاد شود.

کارا رینولدز، اقتصاددان دانشگاه آمریکایی، گفت: اگر هم مشاغل و هم مصرف‌کنندگان شروع به نگرانی و کاهش هزینه‌های خود کنند، این همان چیزی است که می‌تواند آمریکا را به سمت رکود سوق دهد.

کاترین آن ادواردز، اقتصاددان کارگری، می‌گوید که یک رکود بالقوه تحت دولت ترامپ خودساخته خواهد بود.

با این حال، ترامپ و حامیانش نگرانی‌های مربوط به رکود اقتصادی را رد کرده‌اند. او در سخنرانی خود پیامی برای مقامات جهان فرستاد: به تمام رؤسای جمهور، نخست‌وزیران، پادشاهان، ملکه‌ها، سفرا و دیگر افرادی که به‌زودی تماس خواهند گرفت تا برای معافیت از این تعرفه‌ها التماس کنند، می‌گویم «تعرفه‌های خود را حذف کنید. موانع تجاری خود را بردارید. ارز‌های خود را دست‌کاری نکنید».

ترامپ در پایان تأکید کرد که این سیاست، لطفی از سوی آمریکا محسوب می‌شود: ما بسیار مهربان هستیم. ما انسان‌های مهربانی هستیم. اما شما چندان مهربان نبودید وقتی که ما را غارت کردید.

هنوز مشخص نیست که موانع تجاری جدید چگونه بر اقتصاد و هزینه‌های کالا‌های روزمره تأثیر خواهد گذاشت؛ چون آمریکایی‌ها با بازاری نگران‌کننده و بحران قریب‌الوقوعی در زمینه توانایی خرید دست‌وپنجه نرم می‌کنند. منتقدان دولت آمریکا و اکثر اقتصاددانان بار‌ها هشدار داده‌اند که تعرفه‌های گسترده به‌معنای مالیات بر آمریکایی‌هاست؛ چون انتظار می‌رود واردکنندگان و خرده‌فروشان، قیمت‌ها را برای جبران عوارض افزایش دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->