قلندرشریف: وظیفه شهرداری خدمت صادقانه و جهادی است آدرس و زمان بازار‌های روز و شب مشهد + جزئیات بهره برداری از فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد در اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس‌جمهور | باب الجواد؛ زیباترین ایستگاه مترو کشور به‌زودی افتتاح می‌شود روایت شکل‌‏گیری محله چهارچشمه مشهد | چهارچشمه‌ای که کوثر شد گلایه های بی سرانجام از کمبودهای درمانی و زیرساخت های شهری محله «عباس آباد» مشهد عبور سبز از تابستان تشنه مشهد کلنگ‌زنی پروژه مسکن ۴۰۵۲ واحدی شهرک شهید رجایی مشهد با حضور رئیس‌جمهور نگاهی به خدمات دهی واحد‌های اقامتی موقت و ارزان در مشهد | اسکان ارزان برای زیارت آسان چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی ایمان فرهمندی: عملکرد مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل و عمران در ۲۰ روز اخیر جهادی بود تردد نیم میلیون خودرو در پارکینگ‌های تحت مدیریت شهرداری مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ قلندر شریف: فاز اول بوستان «جهان شهر» در بهار ۱۴۰۴ به بهره برداری می‌رسد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید»
سرخط خبرها

چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی

  • کد خبر: ۳۲۴۹۶۸
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۰
چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی
در روزگاری که کلان‌شهر‌های کشور با مشکلاتی نظیر ترافیک سنگین، آلودگی هوا و کمبود زیرساخت‌های مناسب شهری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، شاید یکی از اقدامات مهم شهرداری‌ها، توسعه و حمایت بی‌قید‌و‌شرط از سیستم حمل‌ونقل عمومی باشد.

در روزگاری که کلان‌شهر‌های کشور با مشکلاتی نظیر ترافیک سنگین، آلودگی هوا و کمبود زیرساخت‌های مناسب شهری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، شاید یکی از اقدامات مهم شهرداری‌ها، توسعه و حمایت بی‌قید‌و‌شرط از سیستم حمل‌ونقل عمومی باشد. شهر مشهد به‌عنوان یکی از مقاصد مهم زائرپذیر در کشور، بیش از‌پیش نیازمند بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود برای پاسخ به نیاز روزانه میلیون‌ها زائر و شهروند است.

طبق بررسی‌های کارشناسی، هزینه هر سفر درون‌شهری با اتوبوس در مشهد برای سال۱۴۰۴ به‌طور‌متوسط ۱۵‌هزار تومان برآورد شده است. این درحالی است که مدیریت شهری مشهد تصمیم گرفته است فقط مبلغ ۲‌هزار تومان از مسافران دریافت کرده و باقی هزینه را خودش تقبل کند. این رویکرد نمونه‌ای از همراهی شهرداری با دغدغه‌های مردم و تلاش برای کاهش فشار اقتصادی بر شهروندان و زائران محسوب می‌شود. روزانه بیش از یک‌میلیون نفر در این کلان‌شهر با استفاده از حمل‌ونقل عمومی جابه‌جا می‌شوند. 

این حجم از تقاضا، ضرورت توجه به توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی را دوچندان کرده و مدیریت شهری از ابتدای دوره ششم شورا، اقدامات مؤثری را در این‌زمینه انجام داده است. ورود ۲۳۱ دستگاه اتوبوس جدید به چرخه خدمات حمل‌ونقل و انعقاد قرارداد برای خرید چهارصد دستگاه دیگر ازجمله این اقدامات است که نویدبخش آینده‌ای روشن در سیستم حمل‌ونقل عمومی شهر مشهد است. 

مدیریت شهری مشهد همچنین با برنامه‌ریزی‌های دقیق و راهبردی، تلاش کرده است تا طرح‌های عمرانی و ترافیکی را درراستای کاهش خودرو‌های تک‌سرنشین به اجرا بگذارد. خودرو‌های شخصی، متهم اصلی ترافیک و آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها دانسته می‌شوند و هرگونه کاهش وابستگی شهروندان به این وسایل‌نقلیه می‌تواند تأثیر چشمگیری بر بهبود شرایط محیطی داشته باشد. توسعه حمل‌ونقل عمومی سریع، دردسترس و با کیفیت، تنهاراه‌حل پایدار و اصولی برای این چالش‌هاست. 

از‌سوی‌دیگر، مشهد به‌عنوان شهری زائرپذیر، ناگزیر است در هرگونه تصمیم‌گیری شهری، شرایط خاص زائران را نیز مدنظر قرار دهد. شهرداری مشهد با علم به ضرورت ارائه خدمات ارزان و دردسترس، باوجود چالش‌های اقتصادی نظیر افزایش قیمت تجهیزات و هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی ناوگان، اقدام به اعمال کمترین میزان افزایش بهای خدمات حمل‌ونقل عمومی کرده است. این تصمیم نیز نمایانگر توجه مدیریت شهری به اهمیت جایگاه مشهد به‌عنوان مرکز مذهبی و گردشگری کشور است.

نکته درخورتوجه دیگر، نقش مستقیم حمل‌ونقل عمومی در کاهش آلودگی هواست. امروزه که هوای سالم به یکی از نیاز‌های حیاتی انسان تبدیل شده، توسعه حمل‌ونقل عمومی سبز و هوشمند، گامی بلند در مسیر بهبود کیفیت هوا تلقی می‌شود. کاهش انتشار آلاینده‌ها از خودرو‌های تک‌سرنشین، یکی از راهبرد‌های مهمی است که مشهد توانسته است با برنامه‌ریزی مدون تا حدی به آن دست یابد.

درنهایت، سیاست‌های هوشمندانه مدیریت شهری مشهد با محوریت توسعه سیستم حمل‌ونقل عمومی، دستیابی به ترافیک روان‌تر، هوای پاک‌تر و رفاه بیشتر شهروندان و زائران را هدف قرار داده است. 

اقدام به کاهش سهم پرداختی مردم در هزینه‌های حمل‌ونقل عمومی، توسعه ناوگان و توجه به چالش‌ها و موقعیت‌های خاص شهر مشهد، نمونه‌ای موفق از نگاه مسئولانه و بلندمدت مدیریت شهری در مسیر توسعه پایدار به شمار می‌رود. این اقدامات، نه‌تنها رضایت مردم را جلب می‌کند، بلکه به الگویی مناسب برای سایر کلان‌شهر‌ها تبدیل خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->