آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟ مشکل کارفرمایان در ارسال لیست بیمه فروردین ۱۴۰۴ | تأمین‌اجتماعی: سیستم در حال به‌روزرسانی‌ است یارانه حکمت بازنشستگان نیرو‌های مسلح از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد واریز متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری از امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد ابلاغ رسمی دستورالعمل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت | معوقات متناسب‌سازی حقوق امسال پرداخت می‌شود نقش شاهان در اسلامبول
سرخط خبرها

تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد

  • کد خبر: ۳۲۶۲۳۶
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۱
تشخیص زودهنگام اوتیسم میسر شد
نتایج پژوهش جدید نشان داد که نحوه واکنش کودکان به حرکات تکراری می‌تواند ابزاری اولیه برای تشخیص بیماری اوتیسم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران دریافتند، کودکان مبتلا به اوتیسم، تماشای حرکات تکراری را به حرکات تصادفی ترجیح می‌دهند و این نتایج حاصل پژوهش جمعی از پژوهشگران با استفاده از روش‌های ردیابی چشم است. آنان دریافتند که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات مکرر نسبت به حرکات تصادفی می‌کنند، زمانی که این حرکات در کنار هم به آنان نشان داده می‌شوند.

پژوهشگران به نتایجی دست یافتند، مشاهده فیلمی کوتاه و ۲ دقیقه‌ای در طول معاینات دوران کودکی، به شناسایی کودکان در معرض ابتلا به اوتیسم در اوایل سن ۳ سالگی کمک کرد.

پژوهشگر این تحقیق، میکیماسا اوموری، دانشیار دانشگاه «واسدا» (Waseda) ژاپن در بیانیه‌ای خبری اظهار کرد: این رویکرد می‌تواند روش کارآمدتری برای تشخیص زودهنگام ارائه دهد.

اوموری در این پژوهش هفت کودک مبتلا به اوتیسم بالقوه و ۱۱ کودک در حال رشد را مقایسه کرد. شرکت‌کنندگان فیلم‌هایی از ۶ شکل هندسی - دایره، مثلث، مربع، شکل صلیب مانند، ستاره و هشت ضلعی - مشاهده کردند. در نیمی از صفحه نمایش، اشکال در حرکتی قابل پیش‌بینی و در نیمه دیگر به‌صورت تصادفی و غیرقابل پیش‌بینی نشان داده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد، کودکان در حال رشد زمان مشابهی را صرف مشاهده هر دو جنبه قابل پیش‌بینی و غیرقابل پیش‌بینی ویدیو کردند، در حالی که کودکان مشکوک به اوتیسم زمان بیشتری را صرف تماشای حرکات قابل پیش‌بینی کردند و این نتایج نشان‌دهنده افزایش علاقه آنان به سمت حرکات قابل پیش‌بینی در طول آزمایش بود.

اوموری بیان کرد: نتایج این تحقیق نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بالقوه، زمان بیشتری را صرف مشاهده حرکات قابل پیش‌بینی می‌کنند.

پژوهشگران همچنین اشاره کردند که این ترجیح برای حرکات قابل پیش‌بینی با رفتار‌های تکراری، مشخصه اوتیسم، مرتبط است.

در حال حاضر، تشخیص زودهنگام اوتیسم بیشتر بر مشکلات ارتباط اجتماعی مانند تماس چشمی و تاخیر زبان تمرکز دارد. اوموری افزود: افزودن آزمایشی که بر اولویت حرکات قابل پیش‌بینی تاکید دارد، می‌تواند ابزار تشخیصی جدیدی را به جعبه ابزار اوتیسم اضافه کند.

اوموری می‌گوید: این آزمون به دلیل عدم نیاز به پاسخ شفاهی می‌تواند برای کودکان زیر ۱۸ ماه نیز سازگار شود و تاکید کرد: در این پژوهش کاربرد بالقوه محرک‌های حرکتی قابل پیش‌بینی به‌عنوان نشانگر رفتاری برای غربالگری اولیه اختلال طیف اوتیسم برجسته شد و بر نیاز ضروری برای تحقیقات بیشتر در مورد پردازش پیش‌بینی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تاکید کرد.

پژوهشگران اظهار کردند که تحقیقات آینده باید این رویکرد را در کودکان کوچکتر و بزرگتر آزمایش کنند تا اثربخشی آن را بیشتر ثابت کنند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->