آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) نقص فنی پرواز عبوری شرکت وارش در مشهد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) وزیر میراث فرهنگی: مشهد، هویت ملی و اعتبار ماست | زیرساخت‌های گردشگری خراسان رضوی ارتقا می‌یابد حقوق ۱۴۰۴ سرایداران مدارس افزایش یافت + جزئیات صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: سهم بالای خدمات گردشگری و صنایع دستی در اقتصاد استان آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی، فردا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند اعلام اسامی ابر بدهکاران بانکی به قوه قضائیه به‌ زودی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: نقطه آغاز تحول گردشگری از مشهد کلید می‌خورد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است ۴ داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور اضافه شد یک کشته و ۴۷ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) راه‌های مقابله با آلرژی‌های فصلی| تزریق آمپول‌های حاوی کورتیکواستروئید به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود نتایج استخدام معلولان در شغل معلمی به‌زودی اعلام می‌شود ضرب‌وشتم دانش‌آموزان با کابل در روستای کرجو کردستان | جزئیات جدید از اظهارات معلم متهم اعلام جزئیات حادثه تعرض در مدرسه شهرری توسط وزارت آموزش و پرورش وعده‌های مکرر تأمین‌اجتماعی برای واریز معوقات حقوق بازنشستگان | سه روز است که بازنشستگان تأمین‌اجتماعی سرکارند! (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) رئیس جدید اداره بهزیستی مشهد منصوب شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان «کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید فرار مرد رفیق‌کش بعد از جنایت مستانه چرا بیماری قلبی برای بانوان کشنده‌تر است؟ ورود سامانه بارشی جدید و بارش در نیمه غربی و نواحی شمالی کشور (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) پیامد‌های منفی و مثبت استرس در کودکان چرا حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی با تأخیر واریز می‌شود؟ جنگ با بی‌خوابی شبانه با ۱۰ داروی گیاهی مؤثر قاتل نامرئی زنان میانسال | تنهایی، خطر مرگ را ۳برابر افزایش می‌دهد تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط دستور فوری دادستان ری برای رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان
سرخط خبرها

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

  • کد خبر: ۳۲۶۲۸۷
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام
معاون میراث‌ فرهنگی استان ایلام درباره معادن تازه کشف شدۀ هخامنشی‌ها توضیحات تازه‌تر داد و گفت: این معادن چندان هم ناشناخته نبودند، حتی افراد محلی از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز استفاده می‌کردند، چون تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود که این معادن به دوره هخامنشی و کاخ آپادانا در شوش مربوط باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رائد ناصری‌فر درباره شناسایی سه معدن سنگ در منطقه آبدانان که احتمال می‌رود سنگ‌های به‌کار رفته در کاخ داریوش بزرگ هخامنشی، آپادانا در شوش از آن‌ها استخراج شده باشند، گفت: در منطقه آبدانان، سه معدن وجود دارد که احتمال می‌رود سنگ‌های کاخ آپادانا در شوش از این معادن تأمین شده‌اند. پیش‌تر نیز مطالعاتی روی این معادن انجام شده بود و کارشناسان ما به همراه افراد بومی منطقه، این معادن را مورد بررسی قرار داده‌ بودند. اخیراً، فردی به نام «محمد حیدری»، که معلم و کوهنورد است، این موضوع را مورد بررسی قرار داد و ادعا کرد که سنگ‌های کاخ آپادانا از این منطقه استخراج شده‌اند. همچنین، آقای احمدزاده شوهانی، کارمند پایگاه شوش و باستان‌شناس، مقاله‌ای در این زمینه نوشته و تحقیقاتی انجام دادند. ایشان ادعا دارند که این سنگ‌ها از سه معدن مذکور استخراج و به کاخ شوش و آپادانا منتقل شده‌اند.

ناصری‌فر افزود: در منابع قدیمی نیز به شهرهایی مانند «ابیرادوش» اشاره شده است که مربوط به این دوره هستند. البته، این‌ها فعلاً در حد یک فرضیه است؛ فرضیه‌ای که به حداقل یک ماه کاوش علمی در منطقه نیاز دارد تا اثبات شود که این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند و از اینجا به شوش منتقل شده‌اند.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

نگاره از بار عام پادشاه هخامنشی در کاخ آپادانا که گمان می رود از سنگ های همین معدن ساخته شده باشد

او ادامه داد: بر این اساس، به همراه رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و کارشناسان حوزه باستان‌شناسی به منطقه رفتیم. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند. برای ما به‌عنوان متولیان میراث فرهنگی، موضوع تا حدی اثبات شده، اما در باستان‌شناسی چیزی صد درصد نیست تا زمانی که کاوش‌های علمی انجام شود، زیرا فاصله محل معدن تا شوش حدود ۱۵۰ کیلومتر است.

معاون میراث فرهنگی استان ایلام با بیان اینکه در حال حاضر، این فرضیه در این سطح قابل‌قبول است، اما نیاز به بررسی بیشتر دارد، اظهار کرد: این معادن چندان گم‌ و ناشناخته نبودند؛ دقیقاً پشت پاسگاه آبدانان قرار دارند. افراد محلی بی‌آنکه بدانند از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز نیز استفاده می‌کردند. اما اینکه این معادن به دوره هخامنشی مربوط باشند یا سنگ‌های کاخ آپادانا از آنها استخراج شده باشند، تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود.

ناصری‌فر در پاسخ به این سوال که در حال حاضر، آیا یگان حفاظت یا تیمی برای مراقبت از این معادن مستقر شده است، گفت: شهرستان آبدانان نمایندگی حفاظت و میراث فرهنگی دارد و وظیفه ذاتی آن‌ها مراقبت از همه آثار است. این کوه‌ها مکان‌هایی نیستند که سرقتی از آن‌ها رخ دهد، چون فقط معادن سنگ هستند.

 محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد که در دامنه زاگرس و منطقه آبدانان ایلام، سه معدن شناسایی شده که احتمال می‌رود همان معادن گمشده‌ دوران هخامنشی باشند.

او گفته است: در حال انجام آزمایش‌هایی هستیم تا مشخص شود سنگ‌ها با نمونه‌های کاخ شوش یکسان‌اند یا نه.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

بخشی از پلکان ورودی به کاخ آپادانا تخت جمشید که گمان می رود از همین معادن نویافته استراخ و ساخته شده باشد

لقمان احمدزاده، باستان‌شناس پروژه، نیز درباره این کشف گفته است: ماجرا از ویدیویی در اینستاگرام شروع شد. محمد حیدری، معلم محلی، به‌طور اتفاقی این معادن را معرفی کرد و ما متوجه شباهتشان با معادن هخامنشی شدیم.

این باستان‌شناس تأکید کرد: احتمال می‌دهیم این معادن همان «ابیرادوش» باشند که در کتیبه کاخ آپادانا آمده است. اگر این فرضیه تایید شود، معادن آبدانان می‌توانند به ثبت جهانی برسند و نقشی مهم در بازسازی تاریخ معماری و مهندسی هخامنشی ایفا کنند.  

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->