به گزارش شهرآرانیوز، سیاستمداران ایتالیایی از شرایط غیرانسانی بازداشت در مراکز مهاجرت ایتالیایی در آلبانی شکایت دارند.
سیسیلیا استرادا، نماینده ایتالیا در پارلمان اروپا در این باره گفت: از زمان ورود ۴۰ مهاجر در روز جمعه که توسط یک کشتی نیروی دریایی ایتالیا به شهر بندری جادر آلبانی آورده شده بودند، سه مورد خودزنی صورت گرفته است
استرادا و راشل اسکارپا، نماینده سوسیال دموکرات پارلمان اروپا در بیانیههای مطبوعاتی شکایت کردند که به پناهجویان اجازه دسترسی به وکیل داده نشده است. آنها تاکید کردند: این امر حق دفاع آنها را نقض کرد، زیرا چندین مهاجر قصد داشتند با بازگشت قریب الوقوع به وطن خود مخالفت کنند.
استرداد همچنین گفت: استیصال به قدری زیاد است که به نظر میرسد تنها ابزار اعتراض مهاجران بازداشت شده اجساد آنها باشد. وی تاکید کرد: بیست و چهار ساعت پس از شروع بازداشت، هیچ یک از بازداشت شدگان به وکیل دسترسی نداشتهاند، مگر چهار نفر که به طور تصادفی توانستند با وکیل خود ملاقات حضوری داشته باشند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، همه مهاجران تنها پس از ورود متوجه شدند که به آلبانی منتقل شدهاند. استرادا گفت: یک نفر گزارش داد که او در ساعت ۳ صبح در بازداشتگاه ایتالیایی که در آن اقامت داشت از خواب بیدار شد و تنها پس از پیاده شدن متوجه شد که در آلبانی است.
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در نوامبر ۲۰۲۳، با ادی راما، همتای آلبانیایی خود، قراردادی را در مورد دو کمپ اقامت پناهندگان در خاک آلبانی امضا کرد. بر اساس این طرح، مهاجرانی که توسط گارد ساحلی ایتالیا نجات مییابند تقسیم میشوند. زنان و کودکان به ایتالیا آورده میشوند، در حالی که تا ۳۰۰۰ مرد به اردوگاههایی در آلبانی برده میشوند، جایی که مراحل پناهندگی آنها توسط مقامات ایتالیایی انجام میشود.
با این حال، این پروژه تاکنون با چندین حکم دادگاه در ایتالیا متوقف شده است. از آن زمان به بعد این اردوگاهها اغلب خالی بودهاند. نظر دادستان کل دیوان دادگستری اروپا (ECJ) که روز پنجشنبه منتشر شد نیز قانونی بودن مدل آلبانی را مورد تردید قرار میدهد.
با این همه چندی پیش ایتالیا با وجود رای منفی دادگاهی در این کشور برای انتقال پناهجویان به آلبانی، برای اولین بار گروهی از پناهجویان رد شده را به اردوگاهی در این کشور منتقل کرده است.
مدل آلبانی برای مقابله با هجوم مهاجران پروژه پرستیژی ائتلاف سه حزبی راست در ایتالیا است. پس از شکست این پروژه در دادگاه، دولت ملونی در ماه گذشته فرمانی را تصویب کرد که به پناهجویانی که قبلاً به ایتالیا سفر کردهاند اجازه میدهد در آنجا اسکان داده شوند. به طور معمول، چنین مهاجرانی تا زمان اخراج در مراکز بازگشت در ایتالیا نگهداری میشدند نه در خارج از کشور.
دادگاه دادگستری اروپا در حال حاضر در حال بررسی این مسئله است که آیا چنین رفتاری با مهاجران با قوانین اروپا سازگار است یا خیر. در این بررسی این سوال مطرح میشود که کدام کشورها کشورهای مبدأ امنی هستند که مهاجران میتوانند به آنجا اخراج شود.
منبع: تسنیم