به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا جعفری امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) در اختتامیه نخستین آیین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی به میزبانی امامزادگان ۷۲ تن ساروق، این آیین را آغازگر یک حرکت ماندگار دانست و اظهار کرد: برای تبدیلشدن یک رخداد به یک جریان باید فرایند جامعی تدوین شود؛ لذا این پتانسیل عظیم معنوی و تربیتی که در رخداد حافظشدن کربلایی کاظم وجود دارد، کاملا ظرفیتی دارد که به یک جریان ماندگار برای عامه بشریت تبدیل شود.
وی افزود: جمعی از اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی سالهاست در استان مرکزی جلسات متعددی برای پرداختن به این موضوع تشکیل دادند و این حرکت آغاز فصل نوین و زمینه ساز تشکیل بنیاد بین المللی کربلایی کاظم است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای برگزاری این آئین گفت: نخستین آئین در سطح ملی تدوین و در حال اجراست و در دو سال آینده در سطح بین المللی برگزار خواهد شد.
جعفری افزود: تشکیل جلسات علمی با صاحبنظران در سطح استان و ملی برای احصای محورهای تخصصی در پنج محور حافظ قرآن، هنرمند قرآنی، پژوهشگر قرآنی، معلم قرآنی و خانواده قرآنی و اهدای نشان ملی با نظر هیات دوران، از جمله اقدامات بوده است.
وی گفت: کارهای متعدد تبلیغی، دینی و پژوهشی انجام و دو اثر در قالب کتاب تهیه شده است. آثار هنری ماندگار به صورت تاریخ نگاری، روایی و مصور تدوین شده است وبخشی از این آثار برای اولین بار در نمایشگاه قرآنی بین المللی قرآن عرضه شد و عموم علاقمندان توانستند با این شخصیت ماندگار قرآنی آشنا شوند.
دبیر اجرایی اولین آیین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی بیان کرد: با وجود آماده نبودن بستر لازم در ساروق برای برگزاری این آئین، اما به خواست مردم و پیگیری مسئولان در این شهر برگزار شد. باید توجه داشت که کربلایی کاظم الگوی عامه مردم است و باید از همه ظرفیتها برای بزرگداشت این شخصیت عظیم قرآنی و معرفی این منطقه استفاده کرد.
وی گفت: باید ابعاد زندگی کربلایی کاظم به مردم معرفی شود و مردم بتوانند از این شخصیت الگوبرداری کنند و انتظارات عامه مردم را برآورده کرد و برای قرآن یک حرکت ماندگار با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری انجام داد.
گفتی است؛ اهدای نشان کربلایی کاظم در محورهای حافظ قرآن، هنرمند قرآنی، پژوهشگر قرآنی، معلم قرآنی و خانواده قرآنی انجام میشود. تجلیل و تکریم برگزیدگان این پنج محور در سطح ملی به همراه سخنرانی، اجرای نمایش، پخش کلیپ و مستندات، تواشیح و سرود از محوریترین برنامههای این آئین است.
مرحوم کربلایی محمدکاظم در سال ۱۳۰۰ هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد و به کار کشاورزی مشغول شد. او همانند سایر مردم این روستا از نعمت خواندن و نوشتن محروم بود ولی به برکت پرهیز از لقمه حرام، اقامه نماز شب و پرداخت خمس و زکات، با عنایت الهی حافظ کل قرآن کریم شد و این توانایی او مورد آزمایش بسیاری از آیات عظام و شخصیتهای دینی برجسته داخلی و خارجی قرار گرفت.
مرحوم کربلایی کاظم در هفتم محرم سال ۱۳۷۷ هجری قمری وفات یافت و در قبرستان نو، قبرستان مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حائری در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
منبع: ایسنا