رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با تعدیل شدن نرخ ارز قیمت کالا‌ها کاهش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۳۲۷۰۶۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
با تعدیل شدن نرخ ارز قیمت کالا‌ها کاهش می‌یابد؟
کاهش نرخ ارز در روز‌های اخیر امیدواری‌ها به کاهش قیمت کالا‌های وابسته به ارز را افزایش داده، اما در عمل بازاریان با نرخ‌های سابق معاملات خود را شکل می‌دهند و به نظر می‌رسد تعدیل نرخ‌ها امری زمانبر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچه از زمان اعلام برگزاری مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، بازار‌ها به آن واکنش مثبت نشان دادند و انتظارات تورمی بخصوص در بازار‌های غیررسمی کاهش داشت، اما به دنبال اعلام سازنده و مثبت بودن دور اول مذاکرات در مسقط، تعدیل نرخ‌ها در بازار ارز و طلا شدت گرفت.

از آنجا که قرار است دور دوم این مذاکرات غیرمستقیم نیز ۳۰ فروردین بار دیگر در مسقط برگزار شود، به نظر می‌رسد بازار در شرایط انتظاری برای اعلام نتایج مذاکرات است تا در صورت سازنده بودن دور آتی، بخش دیگری از حباب‌های قیمتی در بازار بترکد.

در این میان، انتظار عمومی مردم این است که به دنبال تعدیل‌های رخ داده در بازار ارز، نرخ کالا‌هایی که به نوعی به ارز وابسته هستند اعم از کالا‌های ۱۰۰ درصد وارداتی و یا کالا‌هایی که با مواداولیه وارداتی تولید می‌شوند نیز عقبگرد داشته باشد که البته این انتظار هنوز از سوی بازار‌های مختلف اجابت نشده و در عمل شاهد آن هستیم که حباب‌های قیمتی کمتر شده است نه قیمت اصلی کالا.

البته باید در نظر داشت که بیش از ۷۰ درصد کالا‌های وارداتی به کشور، مواد اولیه و کالا‌های واسطه‌ای هستند که در تولید نقش دارند و از این منظر می‌توان نقش قیمت ارز را در شکل گیری نرخ نهایی محصولات تولیدی به وضوح مشاهده کرد.

چسبندگی قیمت‌ها در اقتصاد ایران

در این ارتباط مهدی طغیانی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: تا زمانی که کاهش قیمت ارز تثبیت نشود و نوسان در این بازار ادامه داشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که با کاهش نرخ‌ها، قیمت کالا‌ها نیز تعدیل شود.

وی درباره تأثیر مذاکرات اخیر مسقط بر آینده اقتصاد ایران اظهار کرد: وقتی قیمت ارز‌های عمده بخصوص دلار در بازار افزایش می‌یابد، قیمت نهایی سه گروه کالایی نیز دستخوش تغییر می‌شود؛ کالا‌هایی که تولید آنها به مواد اولیه وارداتی وابسته است؛ کالا‌هایی که با ارز خریداری می‌شوند و سوم کالا‌هایی که تولید آنها با ماشین‌آلاتی انجام می‌شود که تعمیر و نوسازی آنها به ارز وابسته است.

طغیانی ادامه داد: تاثیر ارز بر قیمت نهایی محصول در زمانی که نرخ ارز کاهشی می‌شود نیز باید قابل مشاهده باشد، اما از آنجایی که در اقتصاد ایران مشکلی به نام «چسبندگی قیمتی» وجود دارد، این اتفاق به سرعت نمی‌افتد و در چنین شرایطی بلافاصله با کاهش قیمت ارز، نرخ کالا‌ها نزولی نخواهد شد بلکه کاهش قیمت محصولات و کالاها، زمان‌بَر خواهد بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: شرط کاهش قیمت کالا‌ها به دنبال افت نرخ ارز، این است که کاهش رخ داده در بازار ارز ثبات داشته باشد یعنی در قیمت‌های پایین‌تر، ثابت باقی بماند نه اینکه فقط از نوسانات شدید، بلافاصله تأثیر بگیرد.

نوسان ارز به معنی نا اطمینانی در تولید است

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری اینکه بخشی از مواد اولیه واحد‌های تولیدی، وارداتی هستند، گفت: نوسانات شدید ارزی به معنی نااطمینانی در تولید است و لذا تولیدکننده در قیمت‌گذاری محصولات خود، این نااطمینانی و نوسانات شدید ارزی را لحاظ می‌کند.

طغیانی تاکید کرد: اگر بتوانیم ثبات در اقتصاد را تقویت کنیم، به مرور چسبندگی‌های قیمت در خرید‌های بعدی تعدیل شده و در عمل اثر خود را از دست می‌دهد و در قیمت‌های پایین‌تر تمام شده، ثابت باقی می‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: دولت باید سعی کند ثبات متغیر‌های قیمت کالا و محصولات را در شرایط نوسانی حفظ کند وگرنه نمی‌توانیم شاهد کاهش قیمت‌ها باشیم؛ کاهش قیمت وقتی اتفاق می‌افتد که در محاسبات تولیدکننده هم آثار حذف نوسانات قیمت ارز، لحاظ شود.

نرخ ارز فقط یک متغییر اثرگذار در قیمت کالا است

عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نرخ ارز فقط یکی از متغیر‌های اثرگذار در قیمت کالاست گفت: متغییر‌های متعددی روی تورم برای محاسبه قیمت تمام شده تولید، اثرگذار است که نرخ ارز تنها یکی از آنهاست.

طغیانی تصریح کرد: اکنون تورم در ایران ناشی از قیمت تمام شده تولید نیست که اگر نرخ ارز کاهش یابد، تورم هم نزولی شود بلکه موارد دیگری، چون رشد نقدینگی یا کسری‌های دامنه‌دار بودجه در سال‌های گذشته تاکنون نیز در تورم مؤثر هستند.

وی افزود: برای نمونه اکنون اقتصاد ایران با حجم بسیار بالایی از رشد نقدینگی روبروست که مولود بی‌انضباطی‌های اقتصادی نظیر کسری بودجه یا بی‌انضباطی پولی و بانکی است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تأکید کرد: روزانه حدود ۹ هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزوده می‌شود، اما پرسش اساسی این است که آیا در کشور روزانه ۹ همت افزایش تولید رقم می‌خورد؟

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: هرچه شکاف رشد نقدینگی با رشد تولید بیشتر می‌شود، با یک فاصله زمانی روی تورم اثر می‌گذارد؛ اگر می‌خواهیم تورم را در کشور کنترل کنیم باید کاهش رشد نقدینگی در کنار متغیر‌هایی مانند ثبات نرخ ارز را پیگیری کنیم تا نرخ تورم در ایران مهار شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->