به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدمهدی میرغضنفری میگوید: در طب سنتی، آلرژی با تظاهر علائمی تعریف میشود و اغلب نوعی نقص در سیستم ایمنی یا همان قوه مدبره بدن است که به دلیل اختلال در اخلاط و مزاج بروز میکند و در برخی فصول همچون بهار که مواد و اخلاط بدن تمایل به حرکت دارند بیشتر از سایر فصول رخ میدهد. عقیده بر این است که با بروز علایم حساسیت، قوه مدبره بدن سعی بر پاکسازی و خروج مواد زاید و اخلاط نامطلوب دارد که برای حفظ سلامت، مفید و علایم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در این مکتب، هدف از پیشگیری یا درمان آلرژیها جلوگیری از آزاد شدن یا تجمع مواد آلرژن در بدن و دفع مواد زاید است. آلرژی در مزاجهای گرم و سرد علایم مختلفی دارد و نسخه هر مزاج با دیگری متفاوت است.
سیستم ایمنی به گونهای تنظیم شده که با ورود عوامل خارجی همچون انواع میکروبها و ذرات ناشناخته به بدن اقدام به سرکوب آنها میکند، اما برخی مواقع سیستم ایمنی نسبت به عوامل خارجی، واکنش بیشتری نشان میدهد و علایمی تظاهر میکند که تحت عنوان حساسیت یا آلرژی نام برده میشود.
عامل محرک سیستم ایمنی در مزاجهای گرم صفراست که مادهای سوزاننده و خورنده است و سبب بروز علایمی، چون کهیر، آبریزش و التهاب بینی، سرخی چشمها، خونریزی بینی، دمل و... میشود. پرهیز از چربیها و شیرینیها، مصرف خنکی جاتی، چون سکنجبین، سرکه، آبغوره، اسفرزه، خرفه، تخم کتان، به دانه، چغاله بادام، گوجه سبز، کاهو، کرفس، ریواس، آش گشنیز، خورش سبزیجات، مصرف مسهلها و ملینها نظیر آلو میتواند صفرا و حرارت خون را مهار و سبب بهبود علایم حساسیت شود. فصد و حجامت در کنار ورزش و پرهیز غذایی، تحت نظر متخصص میتواند مفید باشد.
حساسیت در سرد مزاجان همراه با ترشحات آبکی گاهی غلیظ به رنگ سفید یا سبز و سنگینی در سر و صورت و پف آلودگی است که در اثر مصرف مواد رطوبی وخیمتر میشود و هر چه علایم آبریزش بیشتر باشد ناشی از رطوبت مغز و معده است. باد سرد برای این مزاج تشدید کننده است و باید مصرف خنکیها و تری افزاهایی، چون ماست، دوغ و انواع غذاهای آبکی را محدود کنند.
منبع: خبرآنلاین