کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است

  • کد خبر: ۳۲۷۷۰۰
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۰
مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است
مدیر موزه بزرگ خراسان با اشاره به مقاومت سازه‌های تاریخی در برابر زلزله گفت: فناوری‌های ساخت و ساز ایرانیان در حدود ۲۵۰۰ سال پیش یکی از افتخارات آنان محسوب می‌شود.
صبا اسماعیلی
خبرنگار صبا اسماعیلی

به گزارش شهرآرانیوز، علی صفرنژاد، ۳۱ فروردین (۱۴۰۴) در نشست تخصصی خطرپذیری و توانمندسازی آثار تاریخی در برابر زلزله در مشهدبه مناسبت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در موزه بزرگ خراسان با اشاره به زمین‌لرزه و تأثیرات آن در ایران اظهار کرد: زمین‌لرزه‌هایی با بزرگی متفاوت هر سال در ایران رخ می‌دهد. به‌طور میانگین، هر سال سه زمین‌لرزه با بزرگی بالای شش ریشتر و ده‌ها زمین‌لرزه با بزرگی پنج ریشتر در کشور ثبت می‌شود.

مدیر موزه بزرگ خراسان عنوان کرد: این زلزله‌ها باعث تلفات جانی و خسارت‌های فراوانی می‌گردند. بیش از دو سوم وسعت ایران در معرض خطر زلزله قرار دارد و بیشتر شهر‌های پرجمعیت تحت تأثیر فعالیت‌های زلزله‌زا هستند. به‌طوری‌که نود درصد شهرستان‌ها در برابر زلزله‌های ۵ ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

وی ادامه داد: کمیته کاهش بلایای طبیعی در سازمان‌ها، زلزله را به‌عنوان یکی از مخاطرات طبیعی حیات و کار انسانی مطرح کرده است. بافت شهری یکی از عناصر مهم ساختار شهری در برابر آسیب‌های ناشی از زلزله به شمار می‌رود. این بافت باید به‌صورت منظم و پیوسته طراحی شود تا از ایمنی بالایی برخوردار باشد.

صفرنژاد گفت: نگاهی به آثار تاریخی از دوره هخامنشیان نشان می‌دهد که این سازه‌ها در مقیاس بزرگی در برابر زلزله مقاوم بودند. به‌عنوان مثال، تخت جمشید با استفاده از سنگ و مصالحی، چون ساروج ساخته شده است. این نوع ساختار‌ها به‌راحتی از زلزله‌های شدید آسیب نمی‌بینند. فناوری‌های ساخت و ساز ایرانیان در حدود دو هزار و پانصد سال پیش یکی از افتخارات آنان محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: در دوره اسلامی نیز بنا‌هایی در اصفهان ساخته شد که به‌عنوان ساختمان‌های ضد زلزله معروف هستند. به‌طور مثال، استفاده از آجر در کشت آجر‌ها و عمارت‌هایی که در برابر زلزله مقاوم بودند، نمایانگر این نوآوری است. همچنین بنا‌هایی مانند کبوترخانه‌ها که برجک‌های خاصی بودند، در برابر زلزله‌ها بسیار مقاوم بودند. استفاده از طاق قوسی در این سازه‌ها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آسیب‌های زلزله‌زا داشته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->