دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ منتشر شد + فیلم جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است گلکسی M56 سامسونگ معرفی شد + مشخصات و قیمت یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم
سرخط خبرها

دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند

  • کد خبر: ۳۲۷۹۷۹
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۰
دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند
سیاهچاله تنها بدون ستاره همراه در فاصله ۵۰۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.

شهرآرانیوز؛ گروهی از دانشمندان وجود یک سیاهچاله تنها در کهکشان راه شیری را تایید کرده‌اند که هیچ ستاره‌ای به دور آن نمی‌چرخد. براساس مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل، این مطالعه که در اوایل این ماه در مجله Astrophysical منتشر شد، هویت جسمی را که همین تیم چندین سال پیش کشف کرده بود، مشخص می‌کند.

در سال ۲۰۲۲، کایلاش ساهو، ستاره‌شناس مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی در بالتیمور و همکارانش یک «شیء تاریک» را در صورت فلکی قوس کشف کردند. با این حال، یافته‌های آن‌ها در آن زمان مورد مناقشه قرار گرفت و بخشی از دانشمندان ادعا کردند که آن یک ستاره نوترونی است.

با این حال، این تیم به مطالعه این شیء ادامه داد و اکنون شواهد بیشتری پیدا کرده است که ادعای اصلی خود را مبنی بر اینکه این جسم احتمالا یک سیاهچاله تنهاست، تأیید می‌کند. محققان با بررسی داده‌های بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷، داده‌های بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ از هابل و همچنین کاوشگر فضایی گایا را بررسی کردند تا ادعا‌های بهتری داشته باشند.

قبل از کشف فعلی، تمام سیاهچاله‌هایی که دانشمندان تاکنون شناسایی کرده‌اند با یک ستاره همراه دیده شده‌اند. از آنجایی که سیاه‌چاله‌ها تمام نور را می‌مکند، تشخیص آن‌ها دشوار است، مگر اینکه به دلیل اثری به نام همگرایی گرانشی یک ستاره همراه وجود داشته باشد.

آقای ساهو و تیمش موفق شدند پس از عبور از مقابل یک ستاره دور، متوجه سیاهچاله شوند، نور آن را بزرگ کنند و موقعیت آن را در آسمان برای مدت کوتاهی تغییر دهند. آن‌ها دریافتند که جرم تاریکی که دنبال می‌کردند تقریباً هفت برابر خورشید است؛ که نشان می‌دهد نمی‌تواند یک ستاره نوترونی باشد.

سیاهچاله تنها در فاصله ۵۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد که بسیار نزدیکتر از سیاهچاله کلان پرجرم Sagittarius A* است که در مرکز کهکشان راه شیری در فاصله ۲۷۰۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.

براساس یافته‌ها، آقای ساهو و تیمش امیدوارند با استفاده از تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن که قرار است در سال ۲۰۲۷ پرتاب شود، نمونه‌های بیشتری از این سیاه‌چاله‌ها بیابند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->