به گزارش شهرآرانیوز؛ سارا ضیایی نژاد با اشاره به اینکه امروزه علم پزشکی بر آن است که میزان درد را در بیماران به حداقل برساند و به این منظور از داروهای مسکن در بسیاری از اعمال پزشکی به صورت معمول استفاده میشود، اظهار کرد: اما استفاده از این روشها در کاهش درد زایمان که یکی از جان فرساترین دردهاست هنوز به صورت معمول جایی ندارد و اصولاً ترس از درد زایمان مهمترین عامل امتناع زنان از زایمان طبیعی است و به این دلیل اغلب زنان سزارین را به عنوان جایگزین انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: زایمان در آب به این معنی است که حداقل بخشی از مراحل زایمان، زایمان یا هر دو در زمانی اتفاق میافتد که مادر در استخر یا وان زایمان پر از آب گرم قرار گرفته است. میتواند در بیمارستان، مراکز زایمانی یا در کشورهای پیشرفته در خانه انجام شود. یک پزشک یا ماما در طول این زایمان به شما کمک میکند.
این کارشناس مامایی با اشاره به اینکه یکی از اثرات بالقوه این روش، تسکین درد و افزایش آرامش مادراست که به علت اثرات گرمایی و Hydrostatic آب است و به دنبال کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک ایجاد میشود، یاداور شد: احتمالاً بخشی از این کاهش درد به علت افزایش آرامش مادر نسبت به محیطهای بدون آب است و بخشی دیگر کاهش درد ناشی از افزایش حجم خون مرکزی مادر میباشد. آب میتواند به مادر کمک کند تا وزنش را تحمل کند، حرکت به اطراف تسهیل شود و احساس کنترل بیشتری در هنگام زایمان داشته باشد.
وی تاکید کرد: زمانی که مادر باردار در روند زایمان در استخر آب گرم به صورت عمودی بایستد، ایستادن در آب، به نیروی جاذبه حرکت جنین به سمت پایین و سمت کانال زایمان نیز کمک میکند. آب میتواند به بهبود کمردرد و احساس فشار حین زایمان مادر نیز کمک کند و از بالا رفتن فشارخون جلوگیری کند. برخی مطالعات نشان داده که آب انرژی بدن زن را افزایش داده و باعث انقباضات رحمی بهتر، درد کمتر و اکسیژن رسانی بهتر به جنین میشود.
ضیایی نژاد بیان کرد: زایمان در آب به دلیل کاهش طول مدت زمان زایمان، کاهش میزان درد، کاهش قابل ملاحظه مداخلات پزشکی از جمله استفاده از مسکن و اکسی توسین، کاهش احتمال پارگی مجرای زایمان و نیز به علت تأثیر سو کمتر بر روی نوزاد، میتواند جایگزین مناسبی برای زایمان به روش متداول باشد و در صورتیکه مانیتورینگ مادر و جنین به طور دقیق انجام شود و مادر به درستی برای این نوع زایمان انتخاب شود، میتواند یک روش سالم و بی خطر برای مادر و جنین باشد.
این کارشناس مامایی افزود: با توجه به رضایت مندی خانمهای باردار استفاده کننده از این روش و تمایل آنها به تجربه مجدد این روش در حاملگی بعدی میتواند عامل مؤثری در کاهش میزان سزارینهای انتخابی باشد و به این ترتیب گام مؤثری در رسیدن به هدف مهم سلامت مادران که همانا ترویج زایمان طبیعی است برداشته میشود.
وی اضافه کرد: علیرغم همه مزایای زایمان در آب، اما برخی مادران کاندید مناسب این روش زایمانی نیستند از جمله مادرانی که وضعیت نوزاد آنها بریچ میباشد، مادران با بارداری دوقلویی یا چند قلویی، جنین نارس، دفع مکونیوم توسط جنین در رحم مادر، مادران مبتلا به مسمومیت حاملگی، عفونتهای ویروسی مادر و جنین، خونریزی، تب، پارگی کیسه آب به مدت طولانی، سزارین قبلی مادر و سایر مشکلات زایمانی که به تشخیص پزشک / ماما این روش را مناسب نمیداند. لذا اگر مادر، بارداری کم خطر داشته باشد و ماما یا پزشک معتقد است که انجام این روش زایمان برای وی و جنین بی خطر است، زایمان در آب میتواند یک گزینه مناسب باشد.
منبع: مهر